W124 300D - да я продам ли и да си купя смарт ?Как мислите по въпроса ?
Започната от top, 11 фев 2008 - 18:29:46
74 мнения по тази тема
Публикувано 11 февруари 2008 - 18:29
Чудя се дали да си продам 124-ката защото почти не я карам и само стои, ако си взема един смарт поне ще го припалвам като ходя в центъра, защото сега ходя с S класата а между нея и 124-ката няма голяма разлика като се кара из центъра. Гледам цените на смартовете че са около 7000-8000лв. тъй че ако я продам 124-ката за около 5000 ще доплатя. Има ли смисъл да правя всичко това ?
Публикувано 11 февруари 2008 - 18:39
Чудя се дали да си продам 124-ката защото почти не я карам и само стои, ако си взема един смарт поне ще го припалвам като ходя в центъра, защото сега ходя с S класата а между нея и 124-ката няма голяма разлика като се кара из центъра. Гледам цените на смартовете че са около 7000-8000лв. тъй че ако я продам 124-ката за около 5000 ще доплатя. Има ли смисъл да правя всичко това ?
За смарт не.
не са толкова икономични за функционалността която предлагат. Отделно поддръжката. Едно чинкуе ченто би ти вършило по-добра работа а и имай в предвид че можеш да намериш такова от 700лв нагоре, ама айде 1500-2000лв се намира сносно. 4-местно е, има и някакъв багажник.Но пък е по-мизерно. Алтернатива е ситроен АХ.
Lancia Kappa TDS / Land-Rover 88 Series 3 FFR
Публикувано 11 февруари 2008 - 19:38
Има ли смисъл да правя всичко това ?
Шегаджия................
.
Публикувано 11 февруари 2008 - 19:41
Защо какво му е лошо на смарта ? Има климатик, ESP, автоматик, харчи малко, идеално малък за града ? Освен това няма да ми е единствена кола. Коя друга кола от тоя клас има тия екстри ? Не искам да си купувам някакви кочини с ръчни скорости без климатик.
Публикувано 11 февруари 2008 - 19:50
Скоро влизал ли си в Смарт???Тва ако му бия един шут и го навирам под трамвая.Като ги скивах за прьв пьт в Германия се напиках от смях.Преди седмица видях тук едно на магистралата,кара най дясна лента и за ташак ония вьтре беше с КАСКА Мани,не се занимавай с глупости,карай си колата.
.
Публикувано 11 февруари 2008 - 19:59
Вземи си А класа... Или ползвай парите от 124-ката за първоначална вноска на некое SUV-че... Без значение от марката - гаранция, лизинг... За градски условия са перфектни - сравнително дребни размери, добра видимост, сигурност, а можеш и да пътуваш и на по-дълги разстояния, да го дадеш на жената (което е доста голям +!).
Поздрави.
Поздрави.
Публикувано 11 февруари 2008 - 20:02
Колко е една G 93 набор?
.
Публикувано 11 февруари 2008 - 20:03
НеЧудя се дали да си продам 124-ката защото почти не я карам и само стои, ако си взема един смарт поне ще го припалвам като ходя в центъра, защото сега ходя с S класата а между нея и 124-ката няма голяма разлика като се кара из центъра. Гледам цените на смартовете че са около 7000-8000лв. тъй че ако я продам 124-ката за около 5000 ще доплатя. Има ли смисъл да правя всичко това ?
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител
Публикувано 11 февруари 2008 - 20:07
TOPe усещаш ли че до момента всичките отговори / с изключение на пьрвия / идват от хора с коли като твойта 140???И познай дали ни се сяда в Смарт или там каквото и да било.Чакай други да кажат,аз поне в такова не се сгьвам.
Мое мнение - малко,яко,готино,просто,работи се по него,дьржи цена.................G CLASS
Мое мнение - малко,яко,готино,просто,работи се по него,дьржи цена.................G CLASS
.
Публикувано 11 февруари 2008 - 20:15
Г-класа набор 93, бензин 3000, кожи, климатици - от 10 000 Евро в Германия, с докарване, акцизи и т.н. - 28 000 - 30 000 лефчета.
За дизели нямам наблюдения че не гледам, но една Г-класка няма да му свърши хубава работа - човека пише че иска да се чувства добре по центъра (аз лично с Г55 АМГ ще съм най добре ), и тъй като го гледам иска малко коле...
Иначе Г500 - 80 000 Евро чисто нова, цена в БС, почти всички екстри. От Германия 2000+ г. - 50 000 - 70 000 лева.
Кой иска Г-класка требе да се бръкне на дълбоко .
Обаче ония ден карах една Г-класа... Изживяването си е доста хубаво, верно че само по селото я равъртех, но пак си беше красота... Босе, нема да ме видиш у форума на S-ките , вземам си едно Г и забравям...
За дизели нямам наблюдения че не гледам, но една Г-класка няма да му свърши хубава работа - човека пише че иска да се чувства добре по центъра (аз лично с Г55 АМГ ще съм най добре ), и тъй като го гледам иска малко коле...
Иначе Г500 - 80 000 Евро чисто нова, цена в БС, почти всички екстри. От Германия 2000+ г. - 50 000 - 70 000 лева.
Кой иска Г-класка требе да се бръкне на дълбоко .
Обаче ония ден карах една Г-класа... Изживяването си е доста хубаво, верно че само по селото я равъртех, но пак си беше красота... Босе, нема да ме видиш у форума на S-ките , вземам си едно Г и забравям...
Публикувано 11 февруари 2008 - 20:42
БААААССССИИИИ няма ли нещо по така за по 10 000 лева на около 15 годинки в тая БГ?Тя е малка,не е като Смарта ма си е малко джипче.
И няма де да ми бегаш ти,140 си е 140,един пьт седнеш ли и айййддддеееее,ебем ти Смарта аз .А Гто си е мания,даже и от 0 да го сьбира пак си е кеф.Не е нужно да е льскаво,джипка е все пак
И няма де да ми бегаш ти,140 си е 140,един пьт седнеш ли и айййддддеееее,ебем ти Смарта аз .А Гто си е мания,даже и от 0 да го сьбира пак си е кеф.Не е нужно да е льскаво,джипка е все пак
.
Публикувано 11 февруари 2008 - 20:50
Какво Чинкуеченто ще взима човека вместо Смарт? С такъв дръндолет се прибирах от Германия и ми се стори ,че пътувам от Китай ебати курника са начертали жабарите!!! Като ме изпревари една сетра щях да продължа из трънаците много нестабилна кола,а и вратата и е малка! Не ,че аз съм едър,но Смарта поне има врата слоница с малките да мине през нея Според мен Смарта е класи над тая касетка от грозде!! Алтернативата с АХ е ако е дизел и пак с едно на ум имайки в предвид ,че е Френска Смартчето е добро решение и като гледам май доста хора се замислят дали да не скочат в тази въшчица и аз съм един от тях и ги следя редовно по Германия и в скоро време ще скача жената в едно такова май Все пак решенията всеки сам си ги взема,но ако дйствително не караш 124та а ти трябва колица за градско Смарта е колатаЗа смарт не.
не са толкова икономични за функционалността която предлагат. Отделно поддръжката. Едно чинкуе ченто би ти вършило по-добра работа а и имай в предвид че можеш да намериш такова от 700лв нагоре, ама айде 1500-2000лв се намира сносно. 4-местно е, има и някакъв багажник.Но пък е по-мизерно. Алтернатива е ситроен АХ.
В тази криза няма пари за ракия,а жената купила хляб!
Публикувано 11 февруари 2008 - 21:01
ама 7-8к за смарт? не са ли му много. Аз искам трабант с мотор от попо 1.4тди
Lancia Kappa TDS / Land-Rover 88 Series 3 FFR
Публикувано 11 февруари 2008 - 21:26
Като казвам че искам смарт го казвам с мисълта че ще го карам само в града не ми трябват джипове и коли по 80000 и няма да си продавам S класата а 124-ката тъй че имам кола за пътуване и тн. Ходил съм няколко пъти в различни градове в Германия и Италия и по улиците е пълно с смартове доста ги карат хората явно имат предимства в градска среда. Ако 124-ката ми беше единствена кола въобще нямаше да питам, но за какво ми е при положение че не я карам само седи и се скапва като не се движи. Гледах частите и поддръжката на смарт и не е толкова скъпо друг е въпроса че няма официален сервиз, но със сигурност ще намеря кой да го поддържа. Днес като си карах гледам до мен един смарт и тръгва човека и така хубаво се придвижваше между колите че за него нямаше задръсване а и с паркирането сигурно няма проблеми.
2 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни