за електрическите стъкла на 190 Е
Започната от svetliovelichkov, 10 фев 2008 - 17:39:47
7 мнения по тази тема
Публикувано 10 февруари 2008 - 17:39
Здравейте вчера и двете предни електрически стъкла на мерцедеса(190Е 2000 куб.см 1987год)отказаха да работят,той е само с предни ел.стъкла.Веднага реших че е изгорял някой бушон ,но след обстоен преглед видях ,че няма нито един изгорял.Та въпроса ми е дали има някакво реле което да играе роля за отваряне на прозорците и дали не се е прецакало то, и ако има къде се намира то.А ако не ,някой да има някаква друга идея от какво може да е .Предварително благодаря.
P.S.Всички бушони са ми керамични.
Публикувано 10 февруари 2008 - 18:59
Здравейте вчера и двете предни електрически стъкла на мерцедеса(190Е 2000 куб.см 1987год)отказаха да работят,той е само с предни ел.стъкла.Веднага реших че е изгорял някой бушон ,но след обстоен преглед видях ,че няма нито един изгорял.Та въпроса ми е дали има някакво реле което да играе роля за отваряне на прозорците и дали не се е прецакало то, и ако има къде се намира то.А ако не ,някой да има някаква друга идея от какво може да е .Предварително благодаря.
На пурата имам две релета, едно за предните и едно за задните стъкла, предполагам че и ти трябва да имаш.
Мойте са едни квадратни, сиви, като отвориш кутията се намират в лявята част, като застанеш пред нея.
Публикувано 11 февруари 2008 - 12:19
и аз имах проблем през супер топлото лято. Връщах се от басейн и свалих мойто, като излязох на високоскоростен път и а да затворя и тц. Махнах кората поразгледах нищо. ходих при електричар и на него не му дойде на акъла от какво е! ( дясното си сваляше и вд. )
И преди да се откажем той обърна отверката и почна да го почуква. Уж бях там ама на видях къде точно удари и при натискане на бутон нагоре се затвори
Та така стана, но защо и двете не ти бачкат!?!? тогава вече може да не е само до почукване
Съвета ми е да ги отвориш и да почистиш четките.
*п.п. На теб или на други с ел.ст. дали в началото се отварят бавно, а после да се забързват??? и по обратния път пак така? а?
И преди да се откажем той обърна отверката и почна да го почуква. Уж бях там ама на видях къде точно удари и при натискане на бутон нагоре се затвори
Та така стана, но защо и двете не ти бачкат!?!? тогава вече може да не е само до почукване
Съвета ми е да ги отвориш и да почистиш четките.
*п.п. На теб или на други с ел.ст. дали в началото се отварят бавно, а после да се забързват??? и по обратния път пак така? а?
Понеже ВИНАГИ забравям да напиша к'в Мерцедес имам, го пиша тук МОЙ от 04-07 г.
190Е 2.0 '86 Италия, 5 скорости, Монтирана АГУ от 2001 - BRC АТ90Е 100kW -> Премахната , която се ПРОДАВА!
Мога да Ви помогна с Потенциометър Bosch 3 437 224 035 за 80 лв.
190Е 2.0 '86 Италия, 5 скорости, Монтирана АГУ от 2001 - BRC АТ90Е 100kW -> Премахната , която се ПРОДАВА!
Мога да Ви помогна с Потенциометър Bosch 3 437 224 035 за 80 лв.
Публикувано 11 февруари 2008 - 15:53
развърти бушончетата докато са в леглата им
Публикувано 11 февруари 2008 - 21:32
това с развъртането го пробвах ама нищо не става.благодаря все пак. някакви други деи?развърти бушончетата докато са в леглата им
Публикувано 11 февруари 2008 - 22:31
това с развъртането го пробвах ама нищо не става.благодаря все пак. някакви други деи?
Намери ли ги релетата?
Публикувано 12 февруари 2008 - 13:43
не , не можах да ги намеря релетата.Намери ли ги релетата?
Публикувано 12 февруари 2008 - 13:47
здравей.ако съм претоварил моторчетата не трябва ли да блокира само прозореца на който съм претоварил мотора.а на мен не ми работят и двете стъкла.за това си мисля че е реле.Хм, късно видях темата
Нещо да си ги претоварвал машинките?
щото вътре в моторчетата има термозащита, която може да блокира и оттам насетне е ясно какво става - същото , като при тебе.
И майстора ти точно това е направил - върнал е защитата в работно положение.
Имаше една тема от горби, в която има дори и снимки
търси и чети
Успех!!!
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни