Наскоро колата ми беше на канал и стана дума , че след последният ремонт съм ходил на реглаж на преден и заден мост, та тогава ме погледнаха учудено и ми казаха, че задният мост на колата ми не подлежал на реглаж - нямало никакви ексцентрици или както там му се казва. Та - питането ми е : дали са ми вземали пари ей така, защото просто не знам и съм с мерцедес или просто познатите ми не са в час?

Реглаж на преден и заден мост на 124-каистина ли е или ме баламосват?
Започната от Blond, 19 май 2006 - 19:34:46
6 мнения по тази тема
Публикувано 19 май 2006 - 19:34
Публикувано 19 май 2006 - 19:47
на стенда какво излиза за задните колела- има ли отклонение над нормалното?
не всички коли имат възможност за реглаж на сходимостта на задните колела
не всички коли имат възможност за реглаж на сходимостта на задните колела
Lancia Kappa TDS / Land-Rover 88 Series 3 FFR
Публикувано 19 май 2006 - 20:12
При мен проблема е че не знам на кого да вярвам.
Стенда... единият беше с дисплеи и т.н. и май имаше някакви наклони, ама...
ако искаш ела аз ще те заведа при радара - ти ще го погледаш 10 минути и после аз ще те питам дали си видял скоростта на самолетите или височината им ... примерно .
аз другите майстори (тия по-скорошните) те си работехха по технологията без компютър :-(
Стенда... единият беше с дисплеи и т.н. и май имаше някакви наклони, ама...
ако искаш ела аз ще те заведа при радара - ти ще го погледаш 10 минути и после аз ще те питам дали си видял скоростта на самолетите или височината им ... примерно .
аз другите майстори (тия по-скорошните) те си работехха по технологията без компютър :-(
Публикувано 19 май 2006 - 20:14
Многораменните задни окачвания на W201, W124 и т.н. имат възможност за регулиране на сходимостта респективно насочеността на задния мост, но за съжаление с оглед икономия на време (а често и незнание) операцията не се прави. Виж картинката долу – става въпрос за ексцентричните болтове означени с поз.104.

Публикувано 19 май 2006 - 20:38
О, при мен винаги са го правили, ама не знаех дали наистина или само за да ми вземат парите без да е възможно.
Благодаря за отговора и чертежа ти!!!
Благодаря за отговора и чертежа ти!!!
Публикувано 22 май 2006 - 08:39
Я кажи къде правиш реглаж , че май и аз трябва да отида за реглаж на предницата. Ако имаш и спомен колко пари се плаща.............. :P
Публикувано 22 май 2006 - 09:14
До зеленчуковата борса в Дружба . преди година беше 26лв за преден и заден мост. Доволен съм от тях.
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни