Jump to content

•  

Photo
- - - - -

размисли сутрин с кафетодържавата срещу народа

• Please log in to reply
19 replies to this topic

#1 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,751 Posts:
  • Град:Гера/София
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Posted 08 February 2008 - 10:20

Колеги потресен съм хммммммм или що ли да съм! Отварям аз нета да си прочета новините от БГ и свето и кво да видя - двойни и тройни такси за превозните средства :kill_myself:
http://dnes.dir.bg/2...ews2640887.html мисля, че повечето от вас са чули или прочели тази новина.

нито ще коментирам, нито ще хуля нашите управници какви КРЕТЕНИ са а просто ще споделя една идея или виждане, което имам.

Мисля, че нашия клуб наравно с другите автомобилни клубове би трябвало да изпратят едно протестно писмо до властеимащите или да се организира протест. Знам, че идеята звучи детинска и наивна, но мисля, че е редно да се отреагира. Незнам дали сме готови за такъв протест в каквато и да е форма и незнам дали сме готови българите и в частност автомобилните клубове и членовете им за такава организация, но ще е жалко отново да си останем тук затворени във форума и единствено да ходим по сбирки.

поздрави
  • 0
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!

" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"

#2 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5,223 Posts:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    BMW

Posted 08 February 2008 - 11:33

Идеята е добра, ако има обединение, преставяш ли си толкова много коли и хора на едно място какво правят.... :0_yahoo:
  • 0

logo-600-1002.png

#3 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,751 Posts:
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Posted 08 February 2008 - 15:27

Не го виждам. 80 прегледали темата само ти си отговорил! :icon_welldone: :flagMB new: :4036:
Пак ще се спасяваме поединично!
  • 0

#4 MB 230 TE

MB 230 TE

Чирак

• Потребители на форума
  • 120 Posts:
  • Град:Ботевград
  • Автомобил:
    W124 230TE 1988
    W124 300D 1992
    W202 C200K 1997

Posted 08 February 2008 - 15:47

Просто нямам думи. В тази държава важи максимата:
Държавата е съвкупност от отделни чиновници, които придават на личната си изгода статус на обществен интерес.
Правят си депутатите каквото си искат. Но те пари за винетки не дават, камо ли сега за тол такса. А догодина ще плащаме и данък "въздух" - данък на въздуха, който дишаме.
А другото фрапиращо е:
"99 депутати подкрепиха промените в закона, а 55 бяха против" Обща стойност на "п*****стите" - 154. А до 256 или там колкото са. Но то ва е друга тема.
Жална ни майка.
:4036:
  • 0
Публикувано изображениеПубликувано изображение

#5 misterj

misterj

Майстор

• Потребители на форума
  • 828 Posts:

Posted 08 February 2008 - 16:07

Просто нямам думи. В тази държава важи максимата:
Държавата е съвкупност от отделни чиновници, които придават на личната си изгода статус на обществен интерес.
Правят си депутатите каквото си искат. Но те пари за винетки не дават, камо ли сега за тол такса. А догодина ще плащаме и данък "въздух" - данък на въздуха, който дишаме.
А другото фрапиращо е:
"99 депутати подкрепиха промените в закона, а 55 бяха против" Обща стойност на "п*****стите" - 154. А до 256 или там колкото са. Но то ва е друга тема.
Жална ни майка.
:4036:

Има Интернет петиции и ако всички клубове се организират при една по-голяма медийна подкрепа..... ех мечти, мечти
  • 0

#6 krasch

krasch

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,103 Posts:
  • Град:Горна Оряховица

Posted 08 February 2008 - 16:36

Ще е хубаво да се организираме, ама според мен пак нищо няма да направим, защото сме свикнали да ни тъпчат.

На времето не помня коя година е било минавам през Чехия и спирам да зареждам гориво, бях с тира, и бензинджийката ще си чпупи краката да бяга да ме зареди, и питам какво става.Тя ми отговаря, че за последните 10 дни съм първия който зарежда, хората направили бойкот и не зареждат, защото повишили цената на горивото.
При нас какво се получаваше на времето, чуваме че ще повишават цената и се редим на опашки да заредим от евтиния бензин и като свърши пак си зареждаме от скъпия, а в Чехия никой не е зареждал, хората са единни.

Затова съм писимистично настроен, че ще направим нещо повече от писане и псуване във форумите.
Дано да се получи аз съм за идеята е много добра, може поне да опитаме, и после да псуваме с основание, а не само да псуваме без да сме направили опити за нещо подобно.
  • 0

#7 cetkata

cetkata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 617 Posts:
  • Град:с. Кохуево, Залетаевская Губерния
  • Автомобил:
    W202, 1996г.

Posted 08 February 2008 - 16:38

Не само, че са нагли ами си и правят ташак с хората. Много добре се знае, че не може да има едновременно 2 начина за таксуване на едно и също нещо, обаче те НЕ .... наистина са за един голям шут в заниците.
Обаче ще си го гласуват това - иначе как че папат и пълнят гушка. То само едни данъци и такси им остават да си прерапределят казана - де е тая икономика , де е тоя пазар. Ма ний сме като един хотел хора и си ни засилват гладко, когато и както си искат!
  • 0

#8 кафявият

кафявият

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 43 Posts:
  • Град:Видин

Posted 09 February 2008 - 08:34

Дали да ги изгоним тия и да си караме МОСКВИЧИТЕ и да върнем СОЦИАЛИЗМА?.Почти всички българи ли незнаят какво искат?Които отговори на тези въпроси евала.!
  • 0

#9 m_hi88

m_hi88

Майстор

• Потребители на форума
  • 939 Posts:
  • Интереси:MB,Whisky,fishing...и др.
  • Автомобил:
    W123/200/1980
    ....
    и др.

Posted 09 February 2008 - 11:37

Колеги потресен съм хммммммм или що ли да съм! Отварям аз нета да си прочета новините от БГ и свето и кво да видя - двойни и тройни такси за превозните средства :kill_myself:
http://dnes.dir.bg/2...ews2640887.html мисля, че повечето от вас са чули или прочели тази новина.

нито ще коментирам, нито ще хуля нашите управници какви КРЕТЕНИ са а просто ще споделя една идея или виждане, което имам.
поздрави

Аз ти бех писал преди извесно време,батка:"Седи си в немско,щото тук е "красиво" само на снимка..."...и изобщо не отваряй нищо в интернет,свързано с Бг...ЗА 5-6г. ще забравиш напълно за калното петно на географската карта,наречено България.

Ако не бяха жената и детето,досега отдавна да съм я забравил милата родина,щото съм видел истината за нормалното съществуване..,ама кво да ги правя като нещат да се махаме-ще трябва да си ги гледкам тук,криво-ляво..
  • 0
"Марката е като живо същество-нейният авторитет расте или се уронва все повече с течение на времето..."

#10 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,751 Posts:
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Posted 09 February 2008 - 17:27

Аз ти бех писал преди извесно време,батка:"Седи си в немско,щото тук е "красиво" само на снимка..."...и изобщо не отваряй нищо в интернет,свързано с Бг...ЗА 5-6г. ще забравиш напълно за калното петно на географската карта,наречено България.

Ако не бяха жената и детето,досега отдавна да съм я забравил милата родина,щото съм видел истината за нормалното съществуване..,ама кво да ги правя като нещат да се махаме-ще трябва да си ги гледкам тук,криво-ляво..

Колега, много са малко държавите дето не крадат и ебават народу. Ей примерно тук има данък дъждовна вода или пък от следващата година ще има данък върху пари направени по фондове или спестителни влогове. На некой му е на сметка народа да е беден.
Инак на мен идеята бе нашио клуб с други такива да организират протест дали то било онлайн или с писма и тн. То, че в БГ си е лудница то е ясно кат бял ден!

Летото ако сме живи и здраби и Бог дал ще би дойда на една от сбирките у Пловдив да се запознаем, че ме радвате пловдивската чета! :flagMB new: :allhail: :4036: :beer:
  • 0

#11 m_hi88

m_hi88

Майстор

• Потребители на форума
  • 939 Posts:
  • Автомобил:
    W123/200/1980
    ....
    и др.

Posted 09 February 2008 - 17:49

Колега, много са малко държавите дето не крадат и ебават народу. Ей примерно тук има данък дъждовна вода или пък от следващата година ще има данък върху пари направени по фондове или спестителни влогове. На некой му е на сметка народа да е беден.
Инак на мен идеята бе нашио клуб с други такива да организират протест дали то било онлайн или с писма и тн. То, че в БГ си е лудница то е ясно кат бял ден!

Летото ако сме живи и здраби и Бог дал ще би дойда на една от сбирките у Пловдив да се запознаем, че ме радвате пловдивската чета! :flagMB new: :allhail: :4036: :beer:

Ще се радваме да дойдеш! :beer: ...Иначе си прав,че:"много са малко държавите дето не крадат и ебават народу"..Само че,там,при Вас слагат вазелинец(обилно),а тук карат на сухо и няма свикване-болката е всеки път,а срамът-за цял живот!
  • 0
"Марката е като живо същество-нейният авторитет расте или се уронва все повече с течение на времето..."

#12 gorbi

gorbi

Напреднал

• Потребители на форума
  • 330 Posts:
  • Град:Варна/Одесса
  • Интереси:Фотография
  • Автомобил:
    MB124 CE
    AR 166 2,4 jtdm
    Terrano II 2,7 tdi

Posted 09 February 2008 - 22:15

имам тука една идея за протест.... ама хората се ослушват.... Вижте на този линк, по към края на страницата ...

линк
  • 0

#13 PASSINGTHRU

PASSINGTHRU

Чирак

• Потребители на форума
  • 79 Posts:
  • Град:Sofia

Posted 10 February 2008 - 00:56

Аз съм ЗА какъвто и да е начина на протест. Просто хората са само на думи, иначе въздух под налягане. За тази цел трябва човек който има познат, приятел в някоя медия за да може да се разчуе, ако ли не може би да се съберат пари от участниците в протеста и да се направи платен репортаж в някоя популярна медийна програма в натоварено зрителско време на представител на протеста (някой сладкодумец) който да првъзгласи и популяризира начина, целта и т.н. Но сега във форума и не само тука, всеки ще е на думи докато темата не стане отегчителна и не се забрави някъде към края на раздела.
:madcroud:
  • 0

#14 Lusco

Lusco

Напреднал

• Потребители на форума
  • 583 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W124 2.5D комби автоматик

Posted 10 February 2008 - 01:20

Мамка му - чета от 2-3 дни отчасти за този размисъл на кафе (то и без кафе мислите са си същите) и няколко пъти започвах да пиша и после се отказвах. Не защото нямам мнение, житейски опит, поглед върху нещата тук и там при гнилите и логични начини за излизане от дадената ситуация, а защото на 99,9% съм сигурен че всичко написано ще си остане тук и ще мине в забвение след 3-4 дни. Колкото и на някои да не им хареса мнението ми, то се покрива в голяма степен с това на повечето от нас, но развитие няма да има не защото не сме в състояние да се справим и да обърнем нещата в наша полза, а защото много е дълбоко залегнало примиренчеството и е валидна с пълна сила максимата "всеки сам за себе си" или "да се оправя кой както може" Тъжно или не това ни е наследството от 5-те века турско, но и манталитета ни си е такъв гаден още от памтивека. Ние сме си овчо племе(пъдаря води стадото и където е едната овца там са и останалите), липсват ни гордост и самочувствие защото е ясно че само с тях няма как да се живее. Четох част от писаното във "forum.offroad-bulgaria" от линка по-горе и с това

Само да не стане така, че да се спрем пет магарета на възлово място, колегите шофьори да ни гледат учудено, ние да отнесем актовете, и така

давам обяснение защо няма да има развитие. Колцина от 5471-те потребители на нашия форум биха се включили в протест за дупките, цените на горивата, винетки и толове, детските градини и детските площадки, детските надбавки, здравното обслужване, идиотизмите около тока, водата, парното, GSM-операторите, чистота, Кремиковци, АМ Тракия, Бургас-Александруполис и т.н. Кампанийте за Мануела, децата в неравностойно положение, животоспасяващи операций в чужбина и други подобни са благородни ако тръгват от мен, от теб или от него, но са крайно нелицеприятни когато са под патронажа на президента или някой друг подобен или институция защото излиза на първа линия въпроса "А къде е държавата" Е, какво ще кажете за тези работи? Излязоха на протести лекарите и учителите, но не защото Иван, Драган или Петкан не са доволни от нещо си, а защото някой спечели дивиденти на техен гръб. Голяма част от вас нямат и идея какви бяха събитията през 1990г и какво представлява екзалтирана тълпа хора без ясна идея за какво точно се весели и е на улицата. Озвучавал съм митингите пред Народното събрание, гледал съм ги всичките тия маймуни и съм им слушал приказките, но доста време трябваше да мине за да ми светне, че нищо не е случайно и че и аз като всички останали съм бил млад, зелен и глупав, с промит мозък и без ясна представа накъде вървят нещата и колко хубаво съм им помогнал на някои да извлекат дивиденти за моя сметка. Ботев и Левски се обръщат в гробовете като гледат за какво са се борили, а докъде сме я докарали. Има много неща които бихме могли да променим и да обърнем в наша полза, но се съмнявам че е възможно да се организираме добре. И въпреки всичко си мисля че един път ако излезем и отвоюваме нещо конкретно и важно, втория път ще е много по-лесно и шансовете да заживеем като бели хора ще са реални. Другият вариант е "всички вън и последния да дръпне шалтера"
  • 0

#15 m_hi88

m_hi88

Майстор

• Потребители на форума
  • 939 Posts:
  • Автомобил:
    W123/200/1980
    ....
    и др.

Posted 11 February 2008 - 07:08

И въпреки всичко си мисля че един път ако излезем и отвоюваме нещо конкретно и важно, втория път ще е много по-лесно и шансовете да заживеем като бели хора ще са реални. Другият вариант е "всички вън и последния да дръпне шалтера"

:icon_coolgrin: ..Първия път е най-труден,после дето викаш,става по-лесно...
...У нас нещата без кръв няма да станат!!!..Как примерно Овчаров ще даде кокала,ако не му отрежат главата(буквално!)-ей,така с преговори и на добра воля-забравете.Иска се кръв и то много.Нежните методи не вървят в случая.Трябва за целата обаче, некои да се прежалим,но този тип идеализъм отдавна остана в по-миналия век:("Ако печеля-печеля за цял народ.Ако губя-губя само мене си.")..Така че,бавно и сигурно-надолу и назад,...до края. :kill_myself:
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users