Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Въпроси за W124 300D

• Please log in to reply
6 мнения по тази тема

#1 durexxx

durexxx

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 8 Мнения:

Публикувано 07 февруари 2008 - 23:55

Здравейте, имам няколко въпроса за 300D:
1. С турбо ли е този модел или има и без (ако има и двата вида, значи надолу питам за този без)
2.От коя до коя година се пройзвежда този двигател, ако се знае
3. Какъв е нормалния разход
4. Има ли проблеми през зимните судове
5. Дали този дизелов двигател вече не е прекалено стар или си заслужава инвестицията.
6. Спрямо другата гама двигатели, този от по-добрите варянти ли е, или?
7. Като возия с коя по-нова кола според вас е равна или от кое вози по-добре/по-зле ( примерно Пасат '98 , Мондео '96..... )

Това е, ще се радвам ако ми помогнете, защото имам напредвид една :)
  • 0

#2 vuchov_nxx

vuchov_nxx

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 6 Мнения:

Публикувано 08 февруари 2008 - 00:38

аз карам такъв доволен съм зимата няма грижи автомат е с клима не сравним с коли като форд и пасат моя е 92г но стана закъсвация за левове и съм го пуснал за продан
  • 0

#3 bibitkata

bibitkata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 339 Мнения:
  • Град:Бургас
  • Автомобил:
    W 124 - 250 D - 1986

W 245 - B180CDi - 2007

Публикувано 08 февруари 2008 - 13:08

300 D е без турбо но има и с турбо, тогава е 300 D Turbo

ето ти малко инфо за модела, на инглиш :blush:

http://en.wikipedia....cedes-Benz_W124

моето мнение е че това е доста добер мАтор, и си заслужава ако е читава колата като цяло - да се вземе

Според мен 124 - 300 Д ще вози много по-добре от пасат и мондео независимо коя година са

:beer:
  • 0
.... Опита е фенер който свети на гърба ни - Конфуций ....

#4 kasparov

kasparov

Чирак

• Потребители на форума
  • 50 Мнения:
  • Град:Варна .. Морето .. Сините вълни

Публикувано 08 февруари 2008 - 13:59

Питаш на грешното място коя кола ще по добра :lol: . Тук всички са мерцедес фенове и не вярвам да ти кажат , че форд или пасат са по добри .
Но :allhail: пред марката МЕРЦЕДЕС . НЕ греши да си купуваш форд . Доста коли са минали през мен , както и фордове 96 , 99 , ескорт , фокус и др.
Поварвяй няма дума за сравнение . И в момента пак си карам Мерцедес от 90г и не смятам да го сменям изобщо.
Моя е 300ДТ (демек с турбо).ЖЕЛЕЗЕН МОТОР . НЯМА УМОРА В ТЕЗ 6 ЦИЛИНДЪРА!!!Никакви грижи при зимни условия , докато фордовете палят доста трудно ( говоря за дизела ) Доста се подгравя и доста въртиш докато запали . Плюс това дизеловите мотори са с ремъци и ролки , който е препоръчително да ги смениш като ги купиш , на който смяната е около 300-350 лв в зависимост от сервиза А пък окачването е толкова зле направено ........ :kill_myself: Толкова ги оплюх тези фордове .... ааа и забравих да ти кажа за возията . Първата кола ми беше лада седмица ... и Повярвай возеше доста по добре от форда ...
А за разхода на 300Д ... колкото му сипеш :)
А ко не го юркаш ще ти гори 7-8-9 градско а извън града - 5-6-7 :)
ОТ МНОГОТО ДУМИ ГОРЕ ---- ПРАВИЛНИЯТ ИЗБОР Е МЕРЦЕДЕС !!!! :flagMB new:
  • 0

#5 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2110 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    MB 2010 SL350 316hp;2015 E350 BlueTEC 258hp.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 08 февруари 2008 - 14:08

Всичко му е много хубаво на 300D освен това че е вече много стар. Моя много го поддържам и е здрав и всичко най хубаво обаче като седна вътре се връщам 80-те години на миналия век просто лъха на старост и амортизация и незнам за какво още го държа като го паля примерно веднъж на три месеца, нещо като резервна кола ми е. Истина е че старите коли за здрави и истински и тн... но са си кочини като цяло.
  • 0

#6 Dezki

Dezki

Майстор

• Потребители на форума
  • 1517 Мнения:

Публикувано 11 февруари 2008 - 16:15

А аз се чудя на друго- що толкова се натискат хората за атмосферни дизелови двигатели, които вече са отживелица,(ако може да е с най-малкия мотор, без турбо, абе най-куцата версия, че ще харчи уж 1-2л по-малко). + им е само ресурса, нищо повече, защото са разтоварени. Тубинираните са толкова сладка работа ...мммммм кеф, като го настъпиш да се изстреля- не като изтребител, ама да кажем като АН-124, турбината свисти мн приятно, по-икономични са при еднакво натоварване с атмосферката, дават повече за душата.
Не бягайте от турбо моторите, не хапят, не се трошат повече, само искат по-специфична експлоатация.
А относно други коли..... сложно е - за парите за нещо дето климатика е няй-уникалната екстра при стара 124, там го получаваш като сериен, другата кола няма да е здрава като танк, ще вози по-куцо, но няма да мирише на музей.
Писал си за пасат и мондео. Пасата ми е притивен. На мондеото имам наблюдения - хубавия мотор е бензиновия зетек - мн приятно върви и мн икономичен- 6л на магистрала със над 110. Спирачките са мн добри. Кофтито му е обаче броните- мн са чупливи. Ако ще е мондео, да е след 2000г - от онези зето мязат в стоповете на ц-класа в203. При тях и дизела е отличен, и броните са страшно еластични и не се чупят.
Ако си навит на МБ- виж за 202-ка или 210-ка.... то не знам и със какъв бюджет разполагаш, на какви компромиси си готов и тнт.
  • 0
Lancia Kappa TDS / Land-Rover 88 Series 3 FFR

#7 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 11 февруари 2008 - 16:36

Препоръчвам 300Д,но вентилирания!От 124/Е започват да го слагат и няма турбина.После на С и Е слагат турбина на този мотор.Тих,спокоен,ЗДРАВ!Но си е чист късмет да намериш читава 124/Е дизел,и никак не са евтини!Не знам с какви пари си готов да се разделиш,но според мен от 14000лв. нагоре трябва да е...
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни