Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Проблем с радиото ?Becker Exquisit BE1490, W140 S350

• Please log in to reply
11 мнения по тази тема

#1 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2107 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    MB 2010 SL350 316hp;2015 E350 BlueTEC 258hp.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 07 февруари 2008 - 18:06

От известно време имам някакъв много дразнещ проблем, като си пусна да слушам диск и в един произволен момент само се пуска радиото и пак като върна на диск минава някакво време и пак само се превключва. Ръчках всички копчета даже махах захранването но не успях да го оправя. Какво може да причинява тая смяна ? Странното е че може понякога и един час да карам и да не го смени а понякога през минути го сменя и съм забелязъл че на магистралата на точно едно определено място като стигна и се превключва - но това може и да си го въобразявам.
  • 0

#2 NEGRAMOTEN

NEGRAMOTEN

Чирак

• Потребители на форума
  • 155 Мнения:
  • Град:Пловдив

Публикувано 07 февруари 2008 - 19:24

От известно време имам някакъв много дразнещ проблем, като си пусна да слушам диск и в един произволен момент само се пуска радиото и пак като върна на диск минава някакво време и пак само се превключва. Ръчках всички копчета даже махах захранването но не успях да го оправя. Какво може да причинява тая смяна ? Странното е че може понякога и един час да карам и да не го смени а понякога през минути го сменя и съм забелязъл че на магистралата на точно едно определено място като стигна и се превключва - но това може и да си го въобразявам.

Обърни внимание само в движение ли го прави .А по дупките?Може да имаш проблем с механиката на СД -то ,като се натовари да превключва на радио.Наблюдавай го малко и ще разбереш. :icon_coolgrin:
  • 0

#3 Тоцата

Тоцата

Напреднал

• Потребители на форума
  • 543 Мнения:
  • Град:от село съм :)
  • Автомобил:
    FORD EXPLORER

Публикувано 07 февруари 2008 - 20:59

Наскоро в един баварец ме изненада системата за спешна информация (поне такова име ми дойде на акъла), но се активираше само в Европа, както си на ЦД и изведнъж спира, пуска радио и увеличава звука... Поне на запад ставаше въпрос за пътната обстановка - къде имало задръствания, катастрофи и т.н., но в България за момента не го е правило. Само идейка.

Поздрави.
  • 0

#4 bojo

bojo

Чирак

• Потребители на форума
  • 84 Мнения:

Публикувано 07 февруари 2008 - 21:57

Мръсна механика на диска - изключва и радиото се включва.
  • 0

#5 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2107 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 07 февруари 2008 - 22:27

Наскоро в един баварец ме изненада системата за спешна информация (поне такова име ми дойде на акъла), но се активираше само в Европа, както си на ЦД и изведнъж спира, пуска радио и увеличава звука... Поне на запад ставаше въпрос за пътната обстановка - къде имало задръствания, катастрофи и т.н., но в България за момента не го е правило. Само идейка.

Поздрави.

Проблема го реших оказа се нещо подобно, мерси за идеята. Изтеглих руско ръководство за модела и прочетох че имало някаква функция "TP" която е до колкото разбрах някаква услуга за информация и съм я активирал без да искам.

Като се натисне тоя бутон с задрасканата колонка по принцип радиото е на "MUTE", но като се натисне и задържи 2 секунди се включва това "TP", явно това съм направил и затова е спирало радиото, сега всичко е ок и дисковете не спират.

Тая функция щеше да ме побърка докато беше активна незнам при какви условия е полезна.

Публикувано изображение
  • 0

#6 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 08 февруари 2008 - 00:05

Тоя и аз съм го ял, с един Pioneer 7-ма серия, бях го натиснал като съм ръчкал нещо графиките...
Та после докато се усетя... 3 дена минаха :kill_myself:
Но така или иначе неможах да разбера какъв е смисъла от тази настройка, нека ако някой е по-компетентен да разясни? :blink:
  • 0

logo-600-1002.png

#7 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2107 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 08 февруари 2008 - 00:58

Тоя и аз съм го ял, с един Pioneer 7-ма серия, бях го натиснал като съм ръчкал нещо графиките...
Та после докато се усетя... 3 дена минаха :kill_myself:
Но така или иначе неможах да разбера какъв е смисъла от тази настройка, нека ако някой е по-компетентен да разясни? :blink:

Ти добре само 3 дена мен от месец ме мъчи това и днес чак разбрах от какво е било. Иначе сега търсих повече информация и това е някакъв FM канал на който би трябвало да съобщават за пътната обстановка, примерно ако някъде има катастрофа, пътя е в ремонт или задръстване - такива неща, но тук в БГ не сме се развили толкова.
  • 0

#8 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 08 февруари 2008 - 01:02

Ти добре само 3 дена мен от месец ме мъчи това и днес чак разбрах от какво е било. Иначе сега търсих повече информация и това е някакъв FM канал на който би трябвало да съобщават за пътната обстановка, примерно ако някъде има катастрофа, пътя е в ремонт или задръстване - такива неща, но тук в БГ не сме се развили толкова.

Ясно, мерси, хората какви екстри са ползвали преди десетилетия назапад, а тук......
  • 0

logo-600-1002.png

#9 tito_040477

tito_040477

Напреднал

• Потребители на форума
  • 306 Мнения:
  • Град:Vienna/Пловдив

Публикувано 08 февруари 2008 - 18:40

Гросе, майна, има смисъл от тази настройка и то голям! Тук на всеки 30 мин. (или на кръгъл час, зависи от радиостанцията) пускат такива трафик съобщения с актуалната пътна обстановка в града и в околността, които включват задръствания, катастрофи, временно затворени улици за строеж, къде проверяват полицаи за скорост и т.н. Тази информация се предоставя от пътната полиция, от автоклубовете, от шофьорите ако щеш. Например скриват се пичовете някъде с радар и те спират за превишена скорост. Понеже ти много им се ядосваш и решаваш да позвъниш на номер 0800.... (всяко радио си има безплатен номер за такива обаждания) и твоята информация вече е включена в съобщението на следващия половин или кръгъл час и аз вече внимавам като минавам от там! В края на информационната емисия (която трае само 3-4 мин) пускат и ТП-то за около 30 сек., при което уреда ти превключва автоматично на радио, излушваш като пич къде трябва да внимаваш и от къде не трябва да минааваш и после хоп - отново трак 03 ;)

бтв. и в Пловдив дори го има това. Зимата случайно до като си слуша някъкво цеде и ми се включи трафик сървис-а на радио енерджи
  • 0
... besser langsam ankommen, als zu schnell stehen bleiben ....
http://www.leggett-automotive.com/

#10 Ta4kata

Ta4kata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 394 Мнения:
  • Град:Пазарджик

Публикувано 08 февруари 2008 - 22:53

Гросе, майна, има смисъл от тази настройка и то голям! Тук на всеки 30 мин. (или на кръгъл час, зависи от радиостанцията) пускат такива трафик съобщения с актуалната пътна обстановка в града и в околността, които включват задръствания, катастрофи, временно затворени улици за строеж, къде проверяват полицаи за скорост и т.н. Тази информация се предоставя от пътната полиция, от автоклубовете, от шофьорите ако щеш. Например скриват се пичовете някъде с радар и те спират за превишена скорост. Понеже ти много им се ядосваш и решаваш да позвъниш на номер 0800.... (всяко радио си има безплатен номер за такива обаждания) и твоята информация вече е включена в съобщението на следващия половин или кръгъл час и аз вече внимавам като минавам от там! В края на информационната емисия (която трае само 3-4 мин) пускат и ТП-то за около 30 сек., при което уреда ти превключва автоматично на радио, излушваш като пич къде трябва да внимаваш и от къде не трябва да минааваш и после хоп - отново трак 03 ;)

бтв. и в Пловдив дори го има това. Зимата случайно до като си слуша някъкво цеде и ми се включи трафик сървис-а на радио енерджи

top, Аз скоро патувах до Австрия и там ми се получи тази изненада, няма няма от CD прехвърли на радио и си го обеснявам че при спеуна информация го прехвърля автоматично даже и то касетка ми таправи няколко пъти този номер, та нямаш проблеми с радиото споко успокои се :)
  • 0

#11 dan4o_78

dan4o_78

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 9 Мнения:

Публикувано 10 февруари 2008 - 18:24

bratle moje dati dam edin tel. da zvane6 moi priqtel se zanimava s takiva raboti
  • 0
Публикувано изображение

#12 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 10 февруари 2008 - 21:44

bratle moje dati dam edin tel. da zvane6 moi priqtel se zanimava s takiva raboti

http://www.kredor.com/lat2bg/ :rolleyes: :icon_coolgrin: :flagMB new:
  • 0
.

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни