Какво покрива пълното каскоавтомобили над 10 години
Започната от chataloff, 07 фев 2008 - 15:20:24
7 мнения по тази тема
Публикувано 07 февруари 2008 - 15:20
Аз съм собственик на автомобил на 12 години плащам си "пъно каско" към ДЗИ до този момент не си бях задавал въпроса какво точно плащам . Начало на веселата част лек удар на 02.01.2008 , 04.01.2008 оглед на автомобила Експертите излизат с решение : нова задна броня ,нов стоп, ремонт на задна ( 5-а ) врата и ремонт на заден десен калник листа на щетата остава отворен . 09.01.2008 колата влиза в "доверен" сервиз на ДЗИ следва оглед ... от сервиза ми казаха да си тръгвам с колата и да чакам телефонно обаждане . Добре защо да чакам отговор няма части . И това добре мина седмица пак в сервиза - още няма части , предложих аз да ги поръчам ( имам опит и знам , че идват до седмица след поръчката ) отказаха ми любезно . Леко раздразнен започвам да търся каде точно се бавят тези части и какво излезе , застраховат немски части ,а поръчват в Корея и съответно за мой късмет корейците не произвеждат брони за W202 и съответно ДЗИ отказват ремонт .
Ей на това е параграф 22 немска кола корейски части и корейска кола немски предполагам
Дайте съвет и какво точно плащам
Ей на това е параграф 22 немска кола корейски части и корейска кола немски предполагам
Дайте съвет и какво точно плащам
Публикувано 07 февруари 2008 - 16:38
Такава е застрахователната система.
Ако автомобила е нов до 3г. плащат на 100% и правят само с оригинални части, казвам го от опит.
Обаче, ако автомобила е над 5г. а в твоя случай 12г. имат някаква таблица на овехтяване и излизат с номера че имало части втора употреба или съответни аналози (турски, корейски или африкански
)
В твоя случай нормално е да те ебават, зада намерят частите тънкана и да ти съберат криво ляво колата и да ти е дадат. Това с каското на стари автомобили е мъка и ходене по мъките
Ако автомобила е нов до 3г. плащат на 100% и правят само с оригинални части, казвам го от опит.
Обаче, ако автомобила е над 5г. а в твоя случай 12г. имат някаква таблица на овехтяване и излизат с номера че имало части втора употреба или съответни аналози (турски, корейски или африкански

В твоя случай нормално е да те ебават, зада намерят частите тънкана и да ти съберат криво ляво колата и да ти е дадат. Това с каското на стари автомобили е мъка и ходене по мъките

Публикувано 07 февруари 2008 - 16:50
Колега, плащаш каско за 12 годишна кола, това е проблема... Значи как се определя застрахователна стойност - ами взима се единн ценник, работи се със Шваке обикновено, където пише колко е струвала колата ти нова и колко струва сега, демек обезценката каква е... И се взима нейната стойност оттам, добавят й се екстри, ако не са описани там, добавя й се някой процент за добър външен вид, абе според застрахователната компания и на получената сума ти плащаш примерно 6 или 8 процента за застраховка, това ти е премията. Дотук добре. Да, ама идва неприятният момент - щета. Е, значи броните са само нови, в магазина дали колата ти е на 12 месеца или 12 години бронята е една и тя струва х единици. Значи ако твоята кола е нова или до 3 години (в повечето компании), тогава парите които си платил за застравовка каско (премия) са в пъти повече от тези, които си платил с 12 годишна кола, процента е един, но остатъчната стойност на твоята кола е 30 процента от тази на новата, нали. Е, затова с кола до 3 години астрахователя те праща в оторизирания сервиз и тлаща от-до ремонта ти, а за тебе те праща в доверен (БулИнс в Тандер, примерно) и там ти слагат или тънка - китайска или корейска или намква броня, или от морга, приципа е че не може на стари коли да плащат за нови части....
Впрочем по белия свят точно по тези причини за коли над 5 години НЯМА каско, просто не можеш да направиш... Но тука нашенските хитреци за да сгрибат премии се чудят какво да измислят и после хората пищят... Радвай се, колега, че все още някой прави каско на 12-год. кола и че има кой да ти сложи, макар и корейска броня, наистина. Щото ще е до време, вервай ми!
Поздрави и безаварийна!
Впрочем по белия свят точно по тези причини за коли над 5 години НЯМА каско, просто не можеш да направиш... Но тука нашенските хитреци за да сгрибат премии се чудят какво да измислят и после хората пищят... Радвай се, колега, че все още някой прави каско на 12-год. кола и че има кой да ти сложи, макар и корейска броня, наистина. Щото ще е до време, вервай ми!
Поздрави и безаварийна!
Публикувано 07 февруари 2008 - 17:54
Общо взето са мизерници всичките застрахователи аз основно си правя каското против кражба и ако нещо леко възникне за правене въобще не ходя да се занимавам, никога няма да си оставя колата в сервиз тандер - там ще бъде извършен супер некачествен ремонт който ще личи от далеч, освен това ще ограбят колата ако им трябват части и ще сменят акумулатора с някой стар. При новите коли също е гадно положението, реших да си ползвам каското на една нова кола, беше ужулен калника, предната броня, едната врата и драскотина от камъче на предното стъкло - описаха го ново за смяна, общо взето леки неща но дразнещи и отидох първо при застрахователа и после в София Франс Ауто и описаха нещата, запазих час за сервиз, стъклото го смениха за 1 ден, НО за боядисването часа беше за почти след 4 месеца ! или ми разправят да съм ходел до Пловдив че имали ново представителство там и щяло да стане по бързо, реших да изчакам 4 месеца. Това може ли да е нормално обслужване ?
Публикувано 07 февруари 2008 - 23:46
top и аз съм като теб, с тази разлика че преди да си направя каското против кражба, застрахователя ми е комшия и ми обясни някой неща. Но общо взето, лафа: защо на вълка врата му е дебел? е валиден в пълната си сила.
Публикувано 08 февруари 2008 - 09:21
Това да се застраховат коли над 10 години е българска измислица. Не че няма по света такава застраховка но тарифното число за такъв автомобил е толкова отчайващо, че всеки ще предпочете да даде тези пари за първоначална вноска за нов автомобил на лизинг. Естествено е в такива случаи да се работи с лицензни части, защото има оригинални детаили от колата, които в ново състояние струват колкото половината от пазарната стойност на 10-12 год. автомобил. И застраховането ни е както всичко друго... Кое е на ред в тази държава? Полиция ли, образование ли, здравеопазване или какво??? Още не се е намерил човек, който да ми покаже едно нещо, което да е на ред в милата ни Родина... Сори за

Публикувано 08 февруари 2008 - 10:23
Каско на коли над 10г. наистина е българска измислица, но и факта че 80% от автопарка тук е над 10г. е българската реалност! Явно застрахователният параз в БГ просто отговаря на търсенето.Истината е ,че нямам почти никакъв личен опит със завеждане на щети и тн., но си спомням че преди години когато ми удариха вратата на опела на паркинга, в ДЗИ ме питаха дали искам ремонт в тяхен сервиз или пари на ръка по експертна оценка.Верно че ми излезе малко над парите които ми платиха и си изгубих времето,но ремонта поне беше качествен. Та мисълта ми е, няма ли вече такива опции, щото аз колата в неизвестен на мен сервиз не бих си я оставил, ако и да е доверен на застрахователя.Знам,че в БулИнс, ако колата ти е с валутна застраховка и под някакви години, при щета ти дават възлагателно писмо и утиваш в сервиза на офицялния представител,
но ако не е, само Тандер ли е алтернативата.
но ако не е, само Тандер ли е алтернативата.

Публикувано 26 февруари 2008 - 20:29
Записах една малка победа срещу отбора на ДЗИ . Ако питате как - с адвокат . Застрахователите платиха всичко на 100 % - всичко оригинално дори ми ремонтираха предната броня ( беше надрана ) .
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни