Jump to content

•  

Photo
- - - - -

За ксенонаи колко струва

• Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 вики

вики

Напреднал

• Потребители на форума
  • 332 Posts:
  • Град:РУСЕ

Posted 04 February 2008 - 22:34

Реших да пусна темата ,защото ми писна да ни правят на балъци!
Сега да Ви кажа ,че на един мой приятел му донесоха от Китай ксенон за БМВ Н-7 и му излезе за 36 лв Ако искаш да си вземеш само една крушка от този модел цената е 15$
Ето и снимките ,който аз направих и се вижда ,че става дума за една и съща марка HID:
http://www.snimka.bg...=38572&photo=37
http://www.snimka.bg...=38572&photo=38
http://www.snimka.bg...=38572&photo=39

Това е цена за 1 бройка а ако се вземат поне 10 цената става 30 лв.
Не е ли време да се организираме и да си поръчаме на някой който ходи до Китай да донесе?
Знам ,че с този пост хвърлям бомба но това е реалноста :dontknow
  • 0
Е 250 DIESEL 20v 113hp 1994
Публикувано изображение

#2 Satisfaction

Satisfaction

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 28 Posts:
  • Град:Несебър

Posted 04 February 2008 - 22:38

Несе вижда снимката, трябва да излезеш от профила си в снимкабг, и тогава да постнеш линка задасе виждат!
  • 0

#3 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5,223 Posts:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    BMW

Posted 04 February 2008 - 22:49

А така, сега ако има някой търговец сред нас който да търгува с китайците и може да направи такава поръчка, бих грабнал и за 3-те каляски по един комплект :bigemo_harabe_net-110:
  • 0

logo-600-1002.png

#4 Darkrage

Darkrage

Чирак

• Потребители на форума
  • 74 Posts:
  • Град:София, гоуемото село

Posted 04 February 2008 - 23:22

Батка, никой не те прави на балък - хвани си самолета и отиди до Китай, купи си ксенон от там, после си хвани самолета обратно - дано общо ти излезе по-евтино.

Нещо не схванах логиката на поста ти - предлагаш ни твоят приятел да ни донесе ксенони или? Защото ако не ни предлагаш това, да те светна, че доставката на моя HID беше 140 лева с TNT, та ако ще и 1 лев да е в Китай, в София цената е много по-различна.

ПС: HID не е марка
  • 0
Публикувано изображениеПубликувано изображение

BRABUS 500SE - Мечо!

#5 вики

вики

Напреднал

• Потребители на форума
  • 332 Posts:
  • Град:РУСЕ

Posted 05 February 2008 - 01:17

Както казах , хвърлих бомбааааа :60:
Колега , виждам ,че единия линк който съм цитирал е твоя и е нормално да пдскочиш тъй като, сигурно и ти си платил дебело за твоя! Идеята беше да се знае реалната цена а не да се заяждам!
Нали се сещаш , че ако някой реши да напълни един контейнер /30футов/ с ксенон от Китай каргото е 1000$ а в контейнера ще има 5000 бройки а за 5000 бройки цената сигурно ще е под 30лв + 0,20$/транспорт/ , смятай си ги сам. Добави и 100%печалба и пак няма 100лв. И този някой ,като продаде на такива като нас контейнера с ксенона, ще си купи една нова S-класа а ти ще търкаш с пуричката по улиците и ще се кефиш на ксенона!

П.П. Не ни правели на балъци :rolleyes: :rolleyes:
  • 0
Е 250 DIESEL 20v 113hp 1994
Публикувано изображение

#6 Inkas

Inkas

Напреднал

• Потребители на форума
  • 732 Posts:
  • Град:Русе

Posted 05 February 2008 - 01:34

И аз искам ксеноннннннннн. Въпроса ми е само ... този ксенон на дългите ли се поставя или на късите ?
  • 0
Мерцедес C180 97г. -> Р4572РХ

#7 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5,223 Posts:
  • Автомобил:
    BMW

Posted 05 February 2008 - 01:58

И аз искам ксеноннннннннн. Въпроса ми е само ... този ксенон на дългите ли се поставя или на късите ?

Май става въпрос за късите само, иначе и за дългите е БИ ксенон ;)
  • 0

logo-600-1002.png

#8 bibitkata

bibitkata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 339 Posts:
  • Град:Бургас
  • Автомобил:
    W 124 - 250 D - 1986

W 245 - B180CDi - 2007

Posted 05 February 2008 - 08:26

Аз сметам, че изчисленията не са много точни но горе-долу стават..... знам със сигурност, че каргото от Дубаи на 40 футов контеинер до Истамбул е 7000 долара, на нашта митница има мита, ддс, РУШВЕТИ та не са горе долу такива цените но са горе долу в този порядък + - неколко десетака
Незнам колко струва ксенона в Китаи но съдеики от цената на нашия пазар нема да се изненадам ако е около 20 долара парчето.... ама тва е в китаи на гъза на географията а не в илиенци на гъза на софия ...........

абе както е тръгнало скоро ксенони за всички ще има при тоя спад на цените, търпение му е маиката
:beer:
  • 0
.... Опита е фенер който свети на гърба ни - Конфуций ....

#9 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5,223 Posts:
  • Автомобил:
    BMW

Posted 05 February 2008 - 10:52

абе както е тръгнало скоро ксенони за всички ще има при тоя спад на цените, търпение му е маиката

След 2г ще ги продават циганите както пиратките по Нова Година, две за лев и eдно бакшиш ;)
  • 0

logo-600-1002.png

#10 rabbitt

rabbitt

Чирак

• Потребители на форума
  • 134 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    280SE
    E200K

Posted 05 February 2008 - 11:18

Колеги, идеята не е лоша!
Наш'та фирма е внасяла от Китай (и не само) доста неща, които са били малко бройки, понеже разработваме прототипи. Затова ако има интерес за повече бройки (поне 20-30) и някой, който да ми помогне при избора на комплект от съответният производител в Китай, ще се опитам да организирам доставка с обикновена поща. Тя не е толкова скъпа, мери се на кило, но пък се чака няколко седмици.
Ако цената е до $30 на парче и може да се комбинираме предполагам че ще дойдат на не повече от $50...
:-)
  • 0

#11 100yan

100yan

Чирак

• Потребители на форума
  • 108 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    С 180, W202, 1994

Posted 05 February 2008 - 12:11

Май става въпрос за късите само, иначе и за дългите е БИ ксенон ;)

Малко уточнение:
Би ксенон е ЕДНА крушка но с две светлини - подобно на Н4
Така че за да светнат и къси и дълги на Мечо - ще са нужни 2 комплекта!
  • 0
Публикувано изображение

#12 bibitkata

bibitkata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 339 Posts:
  • Град:Бургас
  • Автомобил:
    W 124 - 250 D - 1986

W 245 - B180CDi - 2007

Posted 05 February 2008 - 13:08

АЗ си мисля че биксенон означава ксенонова крушка и на късите и на дългите,
При Н4 въпроса е решен по два начина или има една ксенонова светлина за късите и обикновена халогенна за дългите (всичко това на един цокъл Н4) или просто цокъла на крушката е направен като елмагнит (не го обесних добре ама толко мога), така че при включване на дълги просто се издърпве назад целата джаджа и се променя ъгъла при които пада светлината и така става Би-ксенон и къси и дълги са ксеоннови

ама така си мисля аз и група съветски учени :dontknow:

• 0
.... Опита е фенер който свети на гърба ни - Конфуций ....

#13 Darkrage

Darkrage

Чирак

• Потребители на форума
  • 74 Posts:
  • Град:София, гоуемото село

Posted 05 February 2008 - 13:28

Значи говорим за две различни неща - едното е лично към мен, че те правя на балък, а другото е, че евентуален внос на количества би бил по-евтин. Или си коригирай заглавието и поста, или заключете темата, моля.

Аз така или иначе му търся точно толкова, колкото съм го платил, не искам да изкарвам пари от вас, правейки ви на балъци - нека това да е ясно - Ок?
  • 0
Публикувано изображениеПубликувано изображение

BRABUS 500SE - Мечо!

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users