w211 дисплей на таблото
Започната от vasilevspiro, 30 яну 2008 - 17:46:48
18 мнения по тази тема
Публикувано 30 януари 2008 - 17:46
Здравейте колеги имам един въпрос.Вчера на дисплеичето на таблото ми се изписа "MAIN INSPECTION PERFORMED ON TIME" и има изрисуван един гаечен ключ.Проблем ли е това и как може евентуално да се махне? Благодария предварително.
Публикувано 30 януари 2008 - 18:37
посети дилъра!
Публикувано 31 октомври 2011 - 16:07
Здравейте колеги имам един въпрос.Вчера на дисплеичето на таблото ми се изписа "MAIN INSPECTION PERFORMED ON TIME" и има изрисуван един гаечен ключ.Проблем ли е това и как може евентуално да се махне? Благодария предварително.
Видях, че колегата откакто е пуснал темата и не е влизал.
Аз да попитам 2 часа се борих със същия проблем на 211-ка ама и аз не успях.
Искам да питам дали не трябва на Диагностока да се закачи за да се нулира.....или може и от дисплея ама явно нещо ми убягва
By Batev
Публикувано 31 октомври 2011 - 16:33
Пробвах с тея варианти и със сигурност не става.
Това не е интервала за маслото.......нещо друго е
За маслото остава още 8000 км пробег.
Само да вметна че на таблото изпиза гаечен ключ но не изписва серевиз А или Б или Ц
Гледам и по английските форуми ама май никой незнае как става.
Това не е интервала за маслото.......нещо друго е
За маслото остава още 8000 км пробег.
Само да вметна че на таблото изпиза гаечен ключ но не изписва серевиз А или Б или Ц
Гледам и по английските форуми ама май никой незнае как става.
By Batev
Публикувано 31 октомври 2011 - 17:39
Е как да става? Закачш я на стар диагноза и и обясняваш, че е била не сервиз и толкоз. Ето за това е хубаво да си има стар дигноза клуба, ама все нещо не се получава.Гледам и по английските форуми ама май никой незнае как става.
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Публикувано 31 октомври 2011 - 17:46
Мише ставало и от таблото.....обадих се на диагностика на Балкан Стар Пловдив той ми каза един вариант да го пробвам......ако не да му се обадя и той ще ми каже как.
Лошото е, че сега вече след няколко дни ще имам пак достъп до колата и в момента немога да пробвам а много ме яде отвътре....
Със сигурност ще ги нулирам.......и 100% ще напиша тук как става, за да не се чуди народа и да не дава излишни пари за глупости.
П.С Темата за Стар Диагностиката по добре да не я започваме, че карай няма......
Лошото е, че сега вече след няколко дни ще имам пак достъп до колата и в момента немога да пробвам а много ме яде отвътре....
Със сигурност ще ги нулирам.......и 100% ще напиша тук как става, за да не се чуди народа и да не дава излишни пари за глупости.
П.С Темата за Стар Диагностиката по добре да не я започваме, че карай няма......
By Batev
Публикувано 31 октомври 2011 - 18:18
На 211 и някои от по-новите от другите модели, освен маслото се нулира и инспекцията за изгорели газове.
Става от кормилото, с бутоните.
Става от кормилото, с бутоните.
Публикувано 31 октомври 2011 - 18:27
Да колега прав си като четох из чуждестранните форуми забелязах, че им излизат и грешки за емисиите и какво ли още не.
Само немога да рзбера защо всеки който пита затова как се чистят от таблото и отговорите отдолу са......иди при дилъра.
Да ама дилъра няма да го направи за мерси
Само немога да рзбера защо всеки който пита затова как се чистят от таблото и отговорите отдолу са......иди при дилъра.
Да ама дилъра няма да го направи за мерси
By Batev
Публикувано 31 октомври 2011 - 20:54
Аз също съм се опитвал,какво ли не да чистя...чел съм къде ли не и какво ли не как става,но при мен не става! Ако някой колега се докопа до тази информация го моля да сподели тук подробно,за да се знае!
Публикувано 31 октомври 2011 - 21:07
Кполега както казах и по горе човек от Балкан Стар ми каза три начина и все от волана.Виждам, че това е често срещан проблем и като пробвам задължително ще пиша
На 211-ките доколкото разбрах излизат и подсетки за изгорелите газове и много други неща
Като пробвам ще напиша и да се знае
На 211-ките доколкото разбрах излизат и подсетки за изгорелите газове и много други неща
Като пробвам ще напиша и да се знае
By Batev
Публикувано 31 октомври 2011 - 21:41
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!
Публикувано 01 ноември 2011 - 10:37
не е тайна просто е объркано за обяснение
като влезнеш в менюто където се нулира маслото
има достатъчно ясни въпроси и ако им отговаряш правилно
се получава
на изуст и аз не го знам но то менютата те водят
и ти казват какво да правиш
е вярно че всичко е на англииски
или немски ама още БГ менута не слагат
като влезнеш в менюто където се нулира маслото
има достатъчно ясни въпроси и ако им отговаряш правилно
се получава
на изуст и аз не го знам но то менютата те водят
и ти казват какво да правиш
е вярно че всичко е на англииски
или немски ама още БГ менута не слагат
Публикувано 02 ноември 2011 - 22:46
На мен също на 01.10.2011 ми излезнаха на таблото 2 съобщения по-скоро въпроси:
Мain inspection performed on time?
другото беше нещо от сорта Emission test performed on time?
рових в менюто и открих че е нагласено 10/2011 да подсеща смених го на 12/2013 и готово.
Проблема е че не си спомням точно как се прави step by step.
Отива се на менюто което показва колко км остават до следващия сервиз примерно 6000 км to service C
задържа се Reset-a за около 5 сек. и влизаш в нещо като сервизно меню, от там вече имаше опция "General Inspection" влиза се в това меню и там се наглася кога да излиза съобщението.
За емисиите има друга опция нещо от сорта на Еxhoust gas analysis или неюо подобно.
Менютата са интуитивни и се подсеща човек е не става от първия път но с малко ръчкане става.
Мain inspection performed on time?
другото беше нещо от сорта Emission test performed on time?
рових в менюто и открих че е нагласено 10/2011 да подсеща смених го на 12/2013 и готово.
Проблема е че не си спомням точно как се прави step by step.
Отива се на менюто което показва колко км остават до следващия сервиз примерно 6000 км to service C
задържа се Reset-a за около 5 сек. и влизаш в нещо като сервизно меню, от там вече имаше опция "General Inspection" влиза се в това меню и там се наглася кога да излиза съобщението.
За емисиите има друга опция нещо от сорта на Еxhoust gas analysis или неюо подобно.
Менютата са интуитивни и се подсеща човек е не става от първия път но с малко ръчкане става.
Публикувано 03 ноември 2011 - 08:12
Абе уж качих тука един документ, а го няма!?!
Ще го плесна пак от офиса, че от телефона незнам как...
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Публикувано 03 ноември 2011 - 09:21
Абе уж качих тука един документ, а го няма!?!
Ти го плесна Мише ама в другата тема за Мл-а
В петък или събота ще имам възможност да изпробвам възможностите
By Batev
2 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни