Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

ремонт на А170

• Please log in to reply
10 мнения по тази тема

#1 smishko

smishko

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 3 Мнения:

Публикувано 30 януари 2008 - 11:17

Здравейте,искам да си закупя А170CDI. Но ме интересуват няколко неща:1.Вярно ли е че при най-малкият ремонт под предният капак трябва да се сваля двигателя.2-Цените на авточастите ми се струва че са два пъти по скъпи от която и да е друга кола.Дайте съвет.
  • 0

#2 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1751 Мнения:
  • Град:Гера/София
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Публикувано 30 януари 2008 - 15:57

Е не най-малкия проблем но в по-голямата част от ремоните по двигателя се налага неговото свляне. Това за цените на резервните части хммммммм, все пак е Мерцедес в смисъл произведен от тази фирма и това носи своята лепта в ценообразуването резервните части! Колкото да се носи слава за чуплива кола, колегата Rolis каза, че вече е изтаралянкал неговата бая км из неговия район и още нищо не е сменял по ходовата част!
  • 0
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!

" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"

#3 smishko

smishko

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 3 Мнения:

Публикувано 30 януари 2008 - 17:19

Благодаря за отговора.Но искам да попитам по конкретно за ремъка и свещите на колата,за свещите мисля че не е наложително да се маха двигателя,но за ремъка-незнам.Ще съм Ти много благодарен ако ми дадеш някои пояснения.
  • 0

#4 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1751 Мнения:
  • Град:Гера/София
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Публикувано 30 януари 2008 - 23:18

За свещи споко не се сваля, за ремък мисля също, но не нека колегата LINX да се изкаже ама съм 90% сигурен че не се сваля!
  • 0
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!

" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"

#5 fiveq

fiveq

Напреднал

• Потребители на форума
  • 598 Мнения:
  • Град:Sofia,Bg.
  • Интереси:Обичам да карам, музиката (почти от всякакъв тип), хубавите парфюми,удоволствията в живота и мнооого други неща, просто ме питайте.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 31 януари 2008 - 02:35

Това малко ми прилича на оня лаф "Искам червей, ама го искам печен ! "
Съжалявам, ама не се стърпях. Ми човек като иска брада, трябва да има и гребенче.
Аз като съм дала 15 000 е ясно, че няма да лежа под колата в гаража, ами като трябва просто ще отида до Бай Петко и ще ми сменят каквото трябва, без да се мърлям. Плащам си и ставам и си отивам без да мрънкам. Няма да бъркам през аспуха, ако трябва да сменя крушката на преден ляв фар. Всяко нещо си иска своят дан изразен във финикийски знаци. Ако не-значи човек си простира краката извън чергата.
Имам точно такава - 170 CDI и до сега (вече 3 год. от както е произведена) нямам проблеми. Сменено й е масло (Арал) ,филтри, нови чистачки и пълнене на климатика.
Това е. Друго за сега няма и колицата върви като пушкка. Но и да има-бай Петко без много мрън-мрън. Не са й чак толкова скъпи частите. Някъде имаше един сайт с части, ама не си го запазих и сега не мога нещо да го открия :unsure:
  • 0
5q

Публикувано изображение

Публикувано изображение

#6 RoliS

RoliS

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 26 Мнения:
  • Град:Шумен

Публикувано 31 януари 2008 - 10:14

Скоро сменях ролки на пистовия ремък и не се налага сваляне на двигател.Прочетох,че има възможност за сваляне на скоростната кутия без сваляне на двигател. Двигателя много внимателно можело да се спусне 80 мм.Колкото за цената на резервните части/друго не съм сменял/ нямам преки впечатления,но не мисля ,че са безбожно високи. На последните си две коли на които съм сменял нещо-BMW Z3 термостата стуваше около 240лв. а на Rover 75 -датчика на Хол беще точно 280 лв.не вярвам на А-класата да са по скъпи. И още нещо,когато ми се налага да си купя втора ръка кола гледам да е от грижовен стопанин /паралия дето не стриже мухата докато лети/ от BG а не нов внос/мое мнение!/.
  • 0

#7 Renown

Renown

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 5 Мнения:

Публикувано 11 февруари 2008 - 20:55

Не се притеснявай Същия проблем го имаше навремето и при "Запорожеца"при най-малкият проблем двигателят трябваше да се сваля ...
  • 0

#8 turbo

turbo

Чирак

• Потребители на форума
  • 61 Мнения:
  • Град:Варна

Публикувано 18 юни 2008 - 23:35

Ще сменам задни пружини - 75 лева парчето.
Предни накладки- 74 лева комплекта , задни - пак там някъде.
  • 0

#9 House M.D.

House M.D.

Майстор

• Потребители на форума
  • 3301 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    1. Suzuki Sv650, '04
    silver

Публикувано 19 юни 2008 - 07:32

Е не най-малкия проблем но в по-голямата част от ремоните по двигателя се налага неговото свляне. Това за цените на резервните части хммммммм, все пак е Мерцедес в смисъл произведен от тази фирма и това носи своята лепта в ценообразуването резервните части!

Да, но дори и да се наложи сваляне, то мотора се държи на няколко болта и пада без проблеми,
за времето, за което майстрото си пие кафето.
Относно цените на частите, от опит не бих казал, че на Мерцедес са толкова скъпи!
Само за пример давам - миналата седмица сменях дисковете на моята Ц-ка и на Опелчето (Корса -'02).
Ми какво да кажа - дискове Цимерман, за Корсата 125лв. за Бенца - 102лв.
Оставям коментарите на Вас :4036:
  • 0
Застраховки Каско и ГО - Тук!

Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!

Публикувано изображение
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Публикувано изображение

#10 mutludeli

mutludeli

Прохождащ

• Нови потребители
  • 7 Мнения:
  • Град:Разград
  • Автомобил:
    A 170 CDI 2002

Публикувано 19 март 2012 - 15:54

Блъснах си А класата :(
Някой да ми пропоръчва някакъв сервиз ?

Първ поглед само фара, преден капак, и радиатора се вижда.. но мотора малко е изкривен :( моля кажете някои сервис

Публикувано изображение

Публикувано изображение
  • 0

#11 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 март 2012 - 16:28

Има тенекеджия и бояджия доверен в клуба. Погледни рекламата горе във форума.
Но ако имаш проблеми по механиката не съм сигурен дали има желание или е в състояние да я оправи!
  • 0

Audi_A4_avatar.gif

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни