Jump to content

•  

Photo
- - - - -

Свети ми лампа на таблото - Защо?W124

• Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 SAMO MERC!

SAMO MERC!

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 9 Posts:

Posted 29 January 2008 - 21:14

Здравейте на всички фенове на мерцедес вчера си купих Мерцедес 124 250 Дизел 05.91година и съм влюбен в него, интересува ме днес ми светна лампата на таблото на която е нарисувана лампичка в дясно до тази на АБС-а. Някой може ли да ми каже какъв може да е проблема - изгоряла ми е крушка по таблото, защото проверявах всички форове мигачи габарити и т.н. работят и интересното е че като тръгна някой път не свети и след няколко минути светвя !Благодаря Ви предварително !
  • 0

#2 Esper

Esper

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,531 Posts:
  • Град:Pernik

Posted 29 January 2008 - 21:21

Здравейте на всички фенове на мерцедес вчера си купих Мерцедес 124 250 Дизел 05.91година и съм влюбен в него, интересува ме днес ми светна лампата на таблото на която е нарисувана лампичка в дясно до тази на АБС-а. Някой може ли да ми каже какъв може да е проблема - изгоряла ми е крушка по таблото, защото проверявах всички форове мигачи габарити и т.н. работят и интересното е че като тръгна някой път не свети и след няколко минути светвя !Благодаря Ви предварително !

Изгоряла ти е крушка на стопа.
Веднъж като натиснеш спирачката и светва.
Остава да свети докато не угасиш колата.

ПС: Сега погледнах годината - не съм сигурен дали при теб контрола на стоповете е по този начин.
Все пак не пречи да погледнеш дали има зависимост между светването на лампата и натискането на стопа.
  • 0

879897.png

#3 Kunev

Kunev

Напреднал

• Потребители на форума
  • 428 Posts:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Автомобили, High-End Audio, Компютри
  • Автомобил:
    W124 250d 93`
    OM602.912

Posted 29 January 2008 - 21:42

Аз пък както си карам на същата кола като колегата и понякога ми светва лампата за подгрева.
Направо не знам...
Спирам, гася, пак паля и потеглям - воала вече не свети.
Моля, ако някой знае нещо да помага.
  • 0
Само вселената и човешката глупост могат да бъдат безкрайни.  

#4 W123

W123

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,824 Posts:

Posted 29 January 2008 - 21:45

Провери ли вещите?
  • 0

#5 motomaniak

motomaniak

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 9 Posts:
  • Град:Sofia

Posted 29 January 2008 - 22:40

Провери крушките на задния номер ако няма изгоряла ти прави проблем от фасунгата на предните габарити.
При мене габарита свети но не дава хубава маса и като зачистих гнездото се оправи И лампата изгасна.
  • 0

#6 J0R0_1978

J0R0_1978

Чирак

• Потребители на форума
  • 165 Posts:
  • Град:Ботевград
  • Автомобил:
    Мерцедес W124 300D-1988г.

Posted 29 January 2008 - 23:35

Най-вероятно Мотоманиака е прав.Провери дали всички крушки правят добър контакт.Другия вариант е ако са ти диодни крушките на габарита или по таблото като при мен.Успех и пиши какъв е бил проблема. :icon_coolgrin:
  • 0
Публикувано изображение

Публикувано изображение

#7 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5,223 Posts:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    BMW

Posted 29 January 2008 - 23:53

Снимай тази лампа и не му мисли повече, така ще ти кажем със сигурност за какво иде реч ;)
  • 0

logo-600-1002.png

#8 SAMO MERC!

SAMO MERC!

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 9 Posts:

Posted 29 January 2008 - 23:57

Благодаря на всички отзовали се утре ще проверя вашите предположения и ще пиша за проблема ако успея да го отстраня, но първо ще започна от стоповете , тъй като лампата не светва като запаля и като търгна да карам а след време т.е. след като натисна спирачките сигурно незнам не съм сигурен, утре ще проверя, още един път искренно благодаря на всички !!!
  • 0

#9 J0R0_1978

J0R0_1978

Чирак

• Потребители на форума
  • 165 Posts:
  • Автомобил:

Posted 31 January 2008 - 17:44

Благодаря на всички отзовали се утре ще проверя вашите предположения и ще пиша за проблема ако успея да го отстраня, но първо ще започна от стоповете , тъй като лампата не светва като запаля и като търгна да карам а след време т.е. след като натисна спирачките сигурно незнам не съм сигурен, утре ще проверя, още един път искренно благодаря на всички !!!

Откри ли проблема?Кажи защо светеше лампата ако си я оправил? :flagMB new:
  • 0
Публикувано изображение

Публикувано изображение

#10 SAMO MERC!

SAMO MERC!

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 9 Posts:

Posted 01 February 2008 - 13:16

Здравейте проблема вече е оправен с Ваша помощ, колегата Esper беше прав имаше изгоряла крушка на стопа, смених я и всичко е на 6! Благодаря още един път за полезното инфо а колега ти с мерседеса софия окръг от къде си щотото аз съм от Правец.
  • 0

#11 J0R0_1978

J0R0_1978

Чирак

• Потребители на форума
  • 165 Posts:
  • Автомобил:

Posted 01 February 2008 - 13:36

От Ботевград съм. :4036:
  • 0