Jump to content

•  

Photo
- - - - -

Как се регистрира ремарке в КАТ?гаражна изработка

• Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 zhivago

zhivago

Чирак

• Потребители на форума
  • 101 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    ML W163, 2.7 CDI.

Posted 28 January 2008 - 21:41

Здравейте,
първо малко обяснение....от доста време си говорим с едни приятели да си купим лодка за риболов, и така вече имаме набелязан екземпляр, че даже и продавача дава към нея бонус ремарке (колесар) и то офертата не е за изпускане...с две думи ще я взимаме.Проблема е, че ремаркето сам си го е правил човека преди бая години, и понеже има вила близо до язовира, не му е било проблем и не го е "узаконил". Иначе си има стопове, мигачи, габарити всичко, но документи и номер-не.Въпроса ми е - в Кат ли се ходи, или в Технотест, и какво е необходимо, документи, чертежи ли? :dontknow: И дали изобщо вече е възможно такова нещо, преди години знам че ставаше....
Значи-това е с няколко думи, ако някой знае или се е сблъсквал с такъв проблем, ще съм много благодарен ако сподели, че потърсих в нета, ама такъв казус не срещнах никъде.А и днес проверих колко струва ремарке с изрядни документи, но такова на което може да се качи 3,2м. лодка, цената му + тази на лодката става такава ,че по добре на гръб да я носим, или още по-добре да се откажем от риболова ;)
  • 0

#2 kombi124d

kombi124d

Майстор

• Потребители на форума
  • 805 Posts:
  • Автомобил:
    Бяла техника на колела

Posted 28 January 2008 - 22:44

Здравейте,
първо малко обяснение....от доста време си говорим с едни приятели да си купим лодка за риболов, и така вече имаме набелязан екземпляр, че даже и продавача дава към нея бонус ремарке (колесар) и то офертата не е за изпускане...с две думи ще я взимаме.Проблема е, че ремаркето сам си го е правил човека преди бая години, и понеже има вила близо до язовира, не му е било проблем и не го е "узаконил". Иначе си има стопове, мигачи, габарити всичко, но документи и номер-не.Въпроса ми е - в Кат ли се ходи, или в Технотест, и какво е необходимо, документи, чертежи ли? :dontknow: И дали изобщо вече е възможно такова нещо, преди години знам че ставаше....
Значи-това е с няколко думи, ако някой знае или се е сблъсквал с такъв проблем, ще съм много благодарен ако сподели, че потърсих в нета, ама такъв казус не срещнах никъде.А и днес проверих колко струва ремарке с изрядни документи, но такова на което може да се качи 3,2м. лодка, цената му + тази на лодката става такава ,че по добре на гръб да я носим, или още по-добре да се откажем от риболова ;)

Здрасти :4036: Преди да цъфнеш в КАТ трябва да минеш през ТЕХНОТЕСТ за сертификат и тогава в КАТ за регистрация на НЯЩОТО :excl:
КЪСМЕТ и дано нямаш главоболия тичайки по разни институции за подписи и печати, защото тъпнята в BG няма граници :icon_coolgrin:
  • 0
Публикувано изображение
В тази криза няма пари за ракия,а жената купила хляб!

#3 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5,223 Posts:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    BMW

Posted 28 January 2008 - 22:58

kombi124d е прав, да не кажа че може да ти легне по-евтино да си купиш едно ново или втора употреба, но регистрирано, отколкото да се занимаваш и оправяш това ;)
  • 0

logo-600-1002.png

#4 zhivago

zhivago

Чирак

• Потребители на форума
  • 101 Posts:
  • Автомобил:
    ML W163, 2.7 CDI.

Posted 28 January 2008 - 23:14

Здрасти :4036: Преди да цъфнеш в КАТ трябва да минеш през ТЕХНОТЕСТ за сертификат и тогава в КАТ за регистрация на НЯЩОТО :excl:
КЪСМЕТ и дано нямаш главоболия тичайки по разни институции за подписи и печати, защото тъпнята в BG няма граници :icon_coolgrin:

Благодаря много за инфото, но още нещо да питам, в Технотест "въоръжен" само с много търпение ли се ходи,все пак нещо друго не искат ли(освен пари)за да издадат този сертификат?.Не че ми хрумва какво могат да поискат,още по малко аз от къде ще го намеря , ама да съм подготвен все пак?:icon_coolgrin:

П.П. Дано не се налага и стига до купуване на друго ремарке, че го правим за забавление и идеята не беше да инвестираме много пари.
П.П.П..Знаех си аз,че евтиното излиза накрая по-скъпо, от една лодка тръгнахме, то ще се окаже,че е по-евтино да си купя китобойна флотилия. :0_yahoo:
  • 0

#5 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5,223 Posts:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    BMW

Posted 28 January 2008 - 23:19

П.П.П..Знаех си аз,че евтиното излиза накрая по-скъпо, от една лодка тръгнахме, то ще се окаже,че е по-евтино да си купя китобойна флотилия. :0_yahoo:

Винаги е така колега, за съжаление :kill_myself:
  • 0

logo-600-1002.png

#6 ml500

ml500

Чирак

• Потребители на форума
  • 149 Posts:
  • Град:СОФИЯ

Posted 29 January 2008 - 11:34

Ако е направено свестно ремаркето , ще мине през Технотест, дано този който го е правил , да си е свършил работата добре.
Въпреки това, внимавайте докато го разхождате ремаркето по Технотест и КАТ, да не ви спре полиция, че глобата за движение без номера е ужасна. Най-добре да ходите с 2 коли, едната да се движи 1 км. пред другата, та ако има ченгета да звънне на задната кола за да "заобиколи препятствието"
  • 0

#7 House M.D.

House M.D.

Майстор

• Потребители на форума
  • 3,301 Posts:
  • Автомобил:
    1. Suzuki Sv650, '04
    silver

Posted 29 January 2008 - 11:59

В Технотеста се ходи само с кинти и голямо търпение!
А като минеш теста ти дават сертификат, после го носиш в КАТ, депозираш го, но те ти казват да си ходих щото трябв ада направят справка. след седмица отиваш пак и се оказва че такова ремарке те нямат в регистрите заради разминаване само на една буква например, и затова те пращат пак на Технотеста и се почва еднаааааа ........... :kill_myself:
Най-добре е да започнеш отзад напред :icon_welldone:
  • 0
Застраховки Каско и ГО - Тук!

Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!

Публикувано изображение
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Публикувано изображение

#8 2420

2420

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 48 Posts:
  • Град:sofia

Posted 02 February 2008 - 17:22

Здрасти.Аз съм в същата ситуация само че с туристическо ремарке. Мойто никога не е регистрирано, но е фабрично. Аз нямам документ за собственост/фактура/. Карах го на Технотест но там го познаха че е фабрично и отказаха да ми издадат Протокол за техн. годност за пред КАТ. Предлагах им пари но никой от служителите не иска да ми подпише. Единствения ми вариант е да си купа регистрация. Твойто щом е правено искат да работят светлините и да има подсигурително въже. Успех с регистрирането.
  • 0

#9 zhivago

zhivago

Чирак

• Потребители на форума
  • 101 Posts:
  • Автомобил:
    ML W163, 2.7 CDI.

Posted 02 February 2008 - 19:59

Твойто щом е правено искат да работят светлините и да има подсигурително въже. Успех с регистрирането.

Чул те Господ, дето се казва! За другата седмица съм насрочил ходенето в Технотест, дано мина, иначе ....МЪКА.......Успех и на теб с регистрацията и 10х на всички отзовали се на питането :flagMB new:
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users