Jump to content

•  

Photo
- - - - -

Налягане в гумите?Колко точно трябва да е?!?

• Please log in to reply
15 replies to this topic

#1 Alenn

Alenn

Напреднал

• Потребители на форума
  • 263 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Volvo C30 2007

Posted 28 January 2008 - 21:40

Привет колеги!
Моля за вашите мнения, колко точно трябва да е налягането в гумите? Знам, че трябва да се проверява на 2 седмици, но колко от нас го правят толкова често? :flagMB new:
  • 0

#2 W123

W123

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,824 Posts:

Posted 28 January 2008 - 21:42

Пише го на капачката на резервоара.
  • 0

#3 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6,668 Posts:

Posted 28 January 2008 - 21:43

Аз............имам си манометьрче вьв всяка кола,дигитално,не ми е проблем да се надупя и проверя еле на Мрака да речем.Карам ги леко пренапомпени ма леко.
  • 0
.

#4 Esper

Esper

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,531 Posts:
  • Град:Pernik

Posted 29 January 2008 - 02:49

Пише го на капачката на резервоара.

Анджак! :icon_coolgrin:
Има даже схема на налягането в зависимост от броя човечета, които ще возиш.

Аз............имам си манометьрче вьв всяка кола,дигитално,не ми е проблем да се надупя и проверя еле на Мрака да речем.

Босе, ние пък тук си имаме едни такива джаджи, дето се поставят на мястото на вентила.
Демек вентили с вграден датчик.
На таблото има едно приборче, което събира данните от датчиците и ти показва налягането и температурата на всяка гума!
Не сме като вас - още влакове да взривяваме :D

Майтапя се, аз не съм поставял такава шукаритетиика, но я видях в колата на един френд.
Не е лоша идеята, ама дисплея беше в типичен илиянски стил и единственото място, което му подхождаше за монтаж беше... Извън мерцедеса :lol:
Иначе хитро направено - в самите датчици има някакъв инерционен зареждащ механизъм за батерииката (и тя вградена).
Данните постъпват като тръгнеш. Няма кабели, няма дявол. Модерна работа...
Идеята - много добра ама реализацията - кучета я яли...
  • 0

879897.png

#5 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6,668 Posts:

Posted 29 January 2008 - 03:57

А пьк НИЕ ТУК сме най-напред,6 цирки пред втория.Имаме си капачки дето познават колко ми е налвгането,като е зелено сьм на доларите,като е червено помпам.Ма аз поне сьм си келеш и сьм си взел по един дигитален,че да има какво да правя.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Видиш ли колко сме напред???Па и понеже на 2 коли сьм купил гумите от един магазин и сьм си платил 3 бири пари сега баланс,врьткане,помпане,проверка и поправка са ми без пари.АААА,скииш ли де сме ние а????Да ти покажа,че брата на всичкото отгоре има и помпа в багажника :kill_myself: и вчера го обу с нови Мишелинки,100 000 километра гаранция,ше си я чука сега тая помпа у тиквата :flagMB new: :flagMB new: :flagMB new: Ма сме мноо напред НИЕ................и ше ме ядосате / да бе да / с тва ние и вие и като пропиша на английски и ше видите зор.Те Американците виждат та вие ли ше ме разберете :flagMB new: :flagMB new: :flagMB new:

Па да ти покажа аз за 300 километра преход как се подготвям???2 грика нося и 2 стойки да я подпирам,цялата у вьздуха я вдигам ако ме ядоса.Ааааа,скииш ли колко ми акьла.Чакай така да ти го намеря тоя екран за който говориш
  • 0
.

#6 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6,668 Posts:

Posted 29 January 2008 - 04:10

Публикувано изображение

Те ти сензорите,а долу е монитора,цялата работа 200 кинта,монитора следи до 36 гуми.Аха,не се смей,36 бройки,не да се чуди тираджията как му е ремаркето или караваната зад Бенца.Ма не го казвай това на никой :icon_coolgrin:

Публикувано изображение

http://www.tirepressuremonitor.com/

Е и как работи цялата работа.

http://www.advantagepressurepro.com/

Видя ли а,видя ли сега :flagMB new: :flagMB new: :flagMB new:

Да ти вкарам една идея за рамка за задния номер с вградена камерка.Имаш монитор в колата и снима зад задника.ААААА,видя ли кви магии знам :rolleyes: Зема да писна една тема ИНТЕРЕСНИ ДАЛАВЕРКИ и пак ше ме псувате,че ви пускам мухата,пала фитила,подстрекавам кьм фалит..................

Публикувано изображение

http://www.sportsimp...vimocabavi.html

Айде стига толко,пак окьках темата.Ма ше ме базикаш а,само да си дойда,и на теб ше ти пикам на гумата :flagMB new:
  • 0
.

#7 Esper

Esper

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,531 Posts:
  • Град:Pernik

Posted 29 January 2008 - 04:32

Чай бе човек, по принцип си имаме и такива помпони за вентилите откога-откога!
:staro:
Ама са неприложими - то се краднат обикновени пластмасови капачки та таквиз хуйни ще пропуснат...
Останал съм да се пуля в празен дисплей не по-късно от вторите 24 часа :nono:

А иначе с виделото си в десятката - след ксеноновата вълна, ще напънем и камерите!
То сега баш е модерно - камери навсякъде, всеки гледа някого и нещо, дето се вика не знам дали и в нужника не са лепнали някоя камера с иглен обектив :kill_myself:
Ма не са го захапали жълтите да ги правят иначе ще се камеризираме за отрицателно време :icon_coolgrin:

Айде, спирам че се изкакаме на метеното...

:friends:
  • 0

879897.png

#8 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6,668 Posts:

Posted 29 January 2008 - 04:45

АААА,ни бой сь,те помнят за какво беше темата.Камерката е полезно нещо еле деца ако имаш.Парктроника К ма аз си нямам,а и не ми се вярва да хване дете зад мен.Излизат му едни рога на задника ма му голям гьзь и имам ли детенце сьм го отмаал като стой та гледай.И не е скьпа или поне тук не е.

За гумите и капачките и кразбите...............нямам какво да кажа,то всичко се краде,аз само идейки давам.Кое как се пази ба ли го ма за дьльг пьт тва си е шукарийка - завиваш ги на гумите,спираш у Париж и ги отвоваш,някой Парижанка земе да ги ареса :flagMB new:
  • 0
.

#9 bibitkata

bibitkata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 339 Posts:
  • Град:Бургас
  • Автомобил:
    W 124 - 250 D - 1986

W 245 - B180CDi - 2007

Posted 29 January 2008 - 08:50

не е ли по-лесно с по една капка каноколит да ги прикапеш ...
:lol: :D
  • 0
.... Опита е фенер който свети на гърба ни - Конфуций ....

#10 m_hi88

m_hi88

Майстор

• Потребители на форума
  • 939 Posts:
  • Град:Пловдив
  • Интереси:MB,Whisky,fishing...и др.
  • Автомобил:
    W123/200/1980
    ....
    и др.

Posted 29 January 2008 - 18:23

Гледам ги на око и ако ми се видат меки,проверявам с пръста-потъва ли 1см-помпа докато повтвърди..и само с ръчна помпа-за фитнес! :D
  • 0
"Марката е като живо същество-нейният авторитет расте или се уронва все повече с течение на времето..."

#11 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,117 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    MB 2010 SL350 316hp;2015 E350 BlueTEC 258hp.
Garage View Garage

Posted 29 January 2008 - 18:24

Аз пък на френската ми кола имам фабрична система за следене на налягането в гумите и ако нещо спаднат ми изписва на дисплея да проверя налягането, лошото е че понякога май лъжат датчиците и пищи напразно. Иначе за проверка на гумите няма нужда всяка седмица да се проверява то си личи по поведението на колата ако нещо спаднат, може веднъж в месеца или пък ако тръгваш някъде извънградско да ти ги проверят преди това аз моите ги проверявам през около месец и общо взето не се налага да ги помпат стоят си на едно ниво.
  • 0

#12 Vasko W124

Vasko W124

Чирак

• Потребители на форума
  • 124 Posts:

Posted 29 January 2008 - 20:16

Аз пък имам компресор в гаража и като видя че са спаднали ги помпа,ама тва се случва рядко,повече ги помпа на комшиите :rolleyes:
  • 0

#13 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6,668 Posts:

Posted 29 January 2008 - 21:14

Мека гума носи в завой,спира неравномерно,пука се лесно,трие се неравномерно,качва разхода...............едно манометьрче еле ако са ти нови гумите си е далаверка.Моите на око няма как да ги напипам колко са спаднали еле ако сьм я спрял с навартян волан - все меки ми изглеждат,накланя ги Мерца и много кофти стоят,все ми идва да им ударя една помпа ма на,все са си у норма.На месец поне се проверяват и то на кола която не я карам,на тия дето ги вьртя се проверява РЕДОВНО,не е толко сложно.
  • 0
.

#14 daniels

daniels

Чирак

• Потребители на форума
  • 66 Posts:
  • Град:софия
  • Автомобил:
    W211 E63AMG

Posted 29 January 2008 - 21:53

А бре момчета ,хубаво изкарахте толкова много джаджи за тез гуми а мен ме мъчи друго.Искам да си намеря компресор за колата,дали имате нещо интересно и за мен.Някой хубав,"шукаритетен". :allhail:
Поздрави!!!!!
  • 0

#15 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6,668 Posts:

Posted 29 January 2008 - 22:01

2 такива сьм строшил,земи си една помпа кат хората.
  • 0
.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users