Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Посъветваите ме за C180 :)

• Please log in to reply
42 мнения по тази тема

#16 Alenn

Alenn

Напреднал

• Потребители на форума
  • 263 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Volvo C30 2007

Публикувано 29 януари 2008 - 15:10

Мерси zaaax,ще мисля и върху това,което ми казваш,ама искам да питам и Alenn-колко ти харчи C180-градско и извън?Ще съм ти благодрен за информацийката!

Ами със 90-100км/ч извънградско (без клима) 7л.
Градско 11 л/100.

При мен приблизително е така! :icon_welldone:
Между другото ако си купиш автомобила, съм сигурен че ще има доста неща, които ще те изненадат приятно. Аз една зимна сутрин унемях как от заледените огледала се вдигаше пара :bigemo_harabe_net-110: , т.е. имаха подгряване, а няма никъде копче вкл./изкл. Оказа се че те се включват автоматично когато датчика на температурата засече такава, по-ниска от 5 С.
  • 0

#17 House M.D.

House M.D.

Майстор

• Потребители на форума
  • 3301 Мнения:
  • Автомобил:
    1. Suzuki Sv650, '04
    silver

Публикувано 29 януари 2008 - 15:11

....градско каране в никакъв случай не можеш да постигнеш 9-10 на сто ....разхода според мен е около 12 -15 на сто в зависимост от шофирането и населеното място....но под 12 не можеш да го направиш....

Колега сори ама разход 10/100 е абсолютно възможен за градски цикъл на управление :icon_coolgrin:
Веднага казвам и защо - мойта Ц-ка харчи 12градско в София, с всичките и задръствания, и при положение че я карам студено почети през цялото време (работя на 5км. от мястото където живея) :icon_welldone:
  • 0
Застраховки Каско и ГО - Тук!

Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!

Публикувано изображение
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Публикувано изображение

#18 zaaax

zaaax

Чирак

• Потребители на форума
  • 148 Мнения:

Публикувано 29 януари 2008 - 15:19

Колега сори ама разход 10/100 е абсолютно възможен за градски цикъл на управление :icon_coolgrin:
Веднага казвам и защо - мойта Ц-ка харчи 12градско в София, с всичките и задръствания, и при положение че я карам студено почети през цялото време (работя на 5км. от мястото където живея) :icon_welldone:

Да вероятно си прав...аз съм от един малък град....при нас няма задръствания , но за сметка на това я карам почти през цялото време студена и разхода ми е 12-13 на сто градско....та извода ми е че и в малък и голям град разхода си е все там и на едното и на другото място си има предимства и недостатъци.....но на 10 просто не вярвам...та те по книгите и дават 12 на сто....
  • 0

#19 radostin

radostin

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 14 Мнения:

Публикувано 29 януари 2008 - 20:12

Привет отново!имам нов въпрос-ако в обявата на автомобила е писано,че има севизна книжка от собственика означава ли,че километрите(които посочват)са реални или не?Може ли все пак да има някакъв трик? :wacko:
  • 0

#20 D.Mutafchiev

D.Mutafchiev

Чирак

• Потребители на форума
  • 115 Мнения:
  • Интереси:София

Публикувано 29 януари 2008 - 20:17

Сервизната книжка не виждам какво общо има с изминатите километри...
А за разхода-моята е 1.8 бензин автоматик и с малко по-спортно каране под 14 не падам.Не знам как я мислите тая с 10 разход ама на мен не ми се получава нещо :tongue:
  • 0
За да минавате за джентълмен,са нужни две неща:винаги да вадите цигарата от устата си,когато се целувате,и никога да не правите забележка на дама,която неправилно носи торба с цимент!
Публикувано изображение
C180 1.8 1996 Classic

#21 radostin

radostin

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 14 Мнения:

Публикувано 29 януари 2008 - 21:36

Ами аз си мисля,че колата като е със сервизна книжка ще може да се проследи постоянния контрол в сервиза,т.е. ще се вижда на какви километри е била,когато е ходила там...ама явно греша...
  • 0

#22 D.Mutafchiev

D.Mutafchiev

Чирак

• Потребители на форума
  • 115 Мнения:
  • Интереси:София

Публикувано 29 януари 2008 - 21:40

Не бе можеш.Ама аз примерно пвече бих разчитал на фактурите от сменените консумативи ако ги пази.Че по тая сервизна книжка кой знае кой е писал :)
  • 0
За да минавате за джентълмен,са нужни две неща:винаги да вадите цигарата от устата си,когато се целувате,и никога да не правите забележка на дама,която неправилно носи торба с цимент!
Публикувано изображение
C180 1.8 1996 Classic

#23 DEOdriver

DEOdriver

Майстор

• Потребители на форума
  • 983 Мнения:
  • Град:Смолян
  • Автомобил:
    VW Passat B7 4motion
    Mercedes Sprinter 311CDi 07г.
    Mercedes 308 Diesel 90г.
    Mercedes 1317 TurboDiesel 90г.

Публикувано 29 януари 2008 - 22:31

Колега,ако си решил да вземеш Ц180 добре,ако толкова искаш бензин,ама Ц180 гори колкото Ц250TD,а 2.5 повече върви.
  • 0

#24 vaakata

vaakata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 543 Мнения:
  • Град:Русе
  • Автомобил:
    C250TD , 1996 година(продаден),
    Е350 (W211) - facelift 2006.

Публикувано 30 януари 2008 - 00:06

Колега,ако си решил да вземеш Ц180 добре,ако толкова искаш бензин,ама Ц180 гори колкото Ц250TD,а 2.5 повече върви.

Е как пък ще гори колкото C250TD. C180 градско с механична кутия при нормално каране 11-12 а С250 TD при настъпване от време на време не постоянно гори около 10-те, сега +- 500 грама няма да го правим на въпрос. Аз имам 2.5 турбодизел и градско никога ама никога не ми е стигала 11 на сто, от време на време си позволявам някое ицеждане но не прекалявам. Е ако почна да си оставям гумите на всяко кръстовище може и 14 да мине сигурно не зная но аз говора при нормално каране със дребни волности от време на време. Таа С180 за да гори 10 във зимни условия просто ми се вижда в сферата на научната фантастика, или го засилваш и гасиш мотора и караш по инерция друг начин няма.
Относно колегата D Mutaf4iev, разхода ти е напъъъълно нормален с оглед на факта че си с автоматична скоростна кутия! Тя просто вдига малко разхода ! :D
  • 0

#25 DEOdriver

DEOdriver

Майстор

• Потребители на форума
  • 983 Мнения:
  • Автомобил:
    VW Passat B7 4motion
    Mercedes 308 Diesel 90г.

Публикувано 30 януари 2008 - 15:34

Да може,значи пак се обеждавам,че бензиновите горят доста.
  • 0

#26 radostin

radostin

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 14 Мнения:

Публикувано 30 януари 2008 - 16:35

Момчета,всичко хубаво,ама наистина запчнах да се замислям за разхода на C180.Аз си мислих за дизел,ама 180-ката няма такув,т.е. ако се навия за такъв модел ще трябва да се примиря със завишен разход на гориво,та започнах да се замислям дали наистина да не потурся някаква алтернатива от C клас,но да е дизел....
  • 0

#27 House M.D.

House M.D.

Майстор

• Потребители на форума
  • 3301 Мнения:
  • Автомобил:
    1. Suzuki Sv650, '04
    silver

Публикувано 30 януари 2008 - 16:43

Момчета,всичко хубаво,ама наистина запчнах да се замислям за разхода на C180.Аз си мислих за дизел,ама 180-ката няма такув,т.е. ако се навия за такъв модел ще трябва да се примиря със завишен разход на гориво,та започнах да се замислям дали наистина да не потурся някаква алтернатива от C клас,но да е дизел....

Виж сега - на С-180, С-200, С-220 и т.н. купетата се водят W202 и са еднакви - само моторетките са различни!
Имам чувството че си си харесал купето - ако съм познал не се притеснявай, защото това купе има и много хубави дизелови мотори, както и по-нагоре колегите са ти казали! :icon_coolgrin:
  • 0
Застраховки Каско и ГО - Тук!

Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!

Публикувано изображение
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Публикувано изображение

#28 radostin

radostin

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 14 Мнения:

Публикувано 30 януари 2008 - 16:48

К79,мисля,че си прав!наистина купето ми харесва доста.Може би трябва да се поразровя за дизелов двигател...Ще си помисля за това.Все пак,обаче,C180 мога да намеря приличен за 9-10000 лв.,докато за C250 D или TD ми трябват малко повечко хилядарки...(което си е нормално де :dontknow: ) ....
  • 0

#29 DEOdriver

DEOdriver

Майстор

• Потребители на форума
  • 983 Мнения:
  • Автомобил:
    VW Passat B7 4motion
    Mercedes 308 Diesel 90г.

Публикувано 30 януари 2008 - 16:53

Ами виж сега,аз карам Ц220 дизел и в момента ми гори 8 щот е зима,иначе лятото в градски условия гори 7, на дълъг път пада на 5,8-6,0.Взех е щот е по икономична.Зависи сега кво искаш Ц250 върви повече,но и гори повече от Ц220.Според мен Ц220 върви прилично,но ако искаш нещо по екстремно вземи по голям мотор,но ще ти се отразява повече на джоба,а пък това ако не те притеснява чудесно.
  • 0

#30 radostin

radostin

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 14 Мнения:

Публикувано 30 януари 2008 - 16:57

DEOdriver,аз бих се задожолил с първия дизелов двигател над Ц180.Не търся бърза или екстремна кола,не карам така аз.Мойе би тр да се оглеждам за Ц220?
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни