Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Посъветваите ме за C180 :)

• Please log in to reply
42 мнения по тази тема

#1 radostin

radostin

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 14 Мнения:

Публикувано 28 януари 2008 - 17:04

Здравейте и от мен!Аз съм нов user и причината да съм в този форум е,че напоследък се прокрадва идея в мен да си взема Mercedes C180 (предполагам '96-'97 ).Търсейки нещо за това попаднах на форума и наистина бях впечатлен от информацията тук. :bigemo_harabe_net-110: Имам няколко въпроса,на които бих се радвал да получа отговор.Тези,които имат такъв модел-как се държи като цяло?какви са проблемите и слабостите(ако има такива де).Разбрах от форума,че разхода е ориентировъчно 9-10/100км градско и 7-9/100 извънградско,което мисля,че си е супер за колата.Още един въпрос(макар и да се струва малко глупав):кое е по-важно-колата да е 1-2 години по-нов модел или да е на по-малко километри(ако цената една и съща).Например намерих модели '96 на ~90000км,както и няколко '97,но ~110000-130000км.Последен въпрос-бензин или дизел(от форума видях,4е май си е въпрос на предпочитание,ама ...все пак-дизелът ли е по-безпроблемен и икономичен?) Мерси за отговорите ви предварително :icon_welldone:
  • 0

#2 House M.D.

House M.D.

Майстор

• Потребители на форума
  • 3301 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    1. Suzuki Sv650, '04
    silver

Публикувано 28 януари 2008 - 17:12

С-180 винаги е бензин, с 1.8литров вентилиран мотор и 122к.с. :icon_welldone:
Добре дошъл тук, забавлявай се и черпи информация, колкото можеш повече :flagMB new:
Мога да говоря единствено за бенз.мотор тъй като дизел не съм експлоатирал - всъшност като се замисля аз нямам какво да кажа освен че съм много доволен :icon_welldone: , но им крадат комутаторите :kill_myself:
Относно километрите - не им вярвай, за тези години, особено на тези, на които пише под 150000км.
Ако се спреш на модел и цена, моя съвет е (преди да го купиш) да направиш повечко снимки и да ги постнеш тук, с максимум инфо което можеш да дадеш, и не забравяй да си препишеш номера на рамата - и него го напиши тука и ще видиш колко още неща ще разбереш за колата, които иначе никой търговец няма да ти ги каже!

Успех в начинанието :flagMB new: :icon_welldone:
  • 0
Застраховки Каско и ГО - Тук!

Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!

Публикувано изображение
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Публикувано изображение

#3 Inkas

Inkas

Напреднал

• Потребители на форума
  • 732 Мнения:
  • Град:Русе

Публикувано 28 януари 2008 - 23:12

Колега, "На жена и на кола километрите не се питат"

Имам Ц180 1996-та година. Съветвам те да си купиш Ц200. 180-то са много тромави. Купето им идва тежичко и мотора се товари. Разхода им е почти един и същ.
  • 0
Мерцедес C180 97г. -> Р4572РХ

#4 radostin

radostin

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 14 Мнения:

Публикувано 29 януари 2008 - 08:15

Благодаря и на двама ви за отговорите! :icon_coolgrin: К79,наистина бях чувал,че километрите не са реални(въпреки че така пишат,но все пак исках да попитам и тук вас за това).Разбрах,че наистина няма C180 дизел.Все пак благодаря за навремения отговор.Скоро ще сложа някоя снимка като възможна покупка,за да кажете мнение :flagMB new: Инкас,радвам се,че ми е писал някой,който има C180.Не зная колко тромав е автомобила,но не зная доколко по-добър вариант имам за C200,ако говорим за същите пари-мисля си,че ще трябва да направя компромис с 1-2 години по-стар от C180.дали съм прав-ще видя още днес.А може ли да ми кажеш колко ти излиза КАСКО-то като цена(ориентировъчно,разбира се).Мерси за всичко,което ще ми пишете!....
  • 0

#5 cfenn

cfenn

Чирак

• Потребители на форума
  • 68 Мнения:

Публикувано 29 януари 2008 - 09:09

Колега моето мнение е че година кола не прави. Моделът е все същия и затова гледай просто колата да е поддържана и що годе запазена :)
  • 0

#6 Alenn

Alenn

Напреднал

• Потребители на форума
  • 263 Мнения:
  • Автомобил:
    Volvo C30 2007

Публикувано 29 януари 2008 - 11:26

Аз съм с С180 95г. Каското на разсрочено ми излезна 4 х 116 лв. :icon_welldone:
  • 0

#7 radostin

radostin

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 14 Мнения:

Публикувано 29 януари 2008 - 11:44

Ок,мерси за инфо-то за КАСКО.исках да зная колко ориентировъчно ще ми трябват,ако взема такова возило.аз си мислих дали има разлика като технически данни в двигателя между C180 '95 например и '96 или '97.Разбирам от вас,че това е почти без значение,т.е. ако намеря нещо по-хубаво,ама е '96 да се вземе то,вместо да направя компромис с някоя екстра да речем само и само да е една година по-нов модел.Правилно ли съм ви разбрал?(простете,ако някои от въпросите ми са малко наивни,ама наистина съм малко нов в това и затова питам :o )
И само още нещо-Alenn,може ли да ми кажеш доволен ли си от колата като цяло-Мерцедес е,но какво относно поддръжка,проблеми...Мерси много!!!
  • 0

#8 House M.D.

House M.D.

Майстор

• Потребители на форума
  • 3301 Мнения:
  • Автомобил:
    1. Suzuki Sv650, '04
    silver

Публикувано 29 януари 2008 - 11:52

Мерцедеса се отличава и това свое качество, че не губи цената си пропорционално на годините! Това което искам да ти кажа е че няма стар Мерцедес има непотдържан!
На моя каското е доста по високо , но това е заради различната застрахователна стойност :icon_welldone:
Гледай екстрите и състоянието, не обръщай чак толкова голямо внимание на годините - 95, 96, 97 - се е тая, важно е колата да е пазена! :icon_coolgrin:
  • 0

Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!

Публикувано изображение
Публикувано изображение

#9 radostin

radostin

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 14 Мнения:

Публикувано 29 януари 2008 - 12:23

K79,мерси за много полезния съвет! :icon_coolgrin: наистина това много променя мирогледа ми в тази насока!Ще се съобразя с това! :jester: надявам се скоро да дам и някои снимки с предполагаемия си избор. :rolleyes:
  • 0

#10 House M.D.

House M.D.

Майстор

• Потребители на форума
  • 3301 Мнения:
  • Автомобил:
    1. Suzuki Sv650, '04
    silver

Публикувано 29 януари 2008 - 12:48

K79,мерси за много полезния съвет! :icon_coolgrin: наистина това много променя мирогледа ми в тази насока!Ще се съобразя с това! :jester: надявам се скоро да дам и някои снимки с предполагаемия си избор. :rolleyes:

Също ако има как дай и номера на рамата - по него излиза доста инфо за колата :icon_coolgrin:
  • 0

Публикувано изображение
Публикувано изображение

#11 Alenn

Alenn

Напреднал

• Потребители на форума
  • 263 Мнения:
  • Автомобил:
    Volvo C30 2007

Публикувано 29 януари 2008 - 12:59

И само още нещо-Alenn,може ли да ми кажеш доволен ли си от колата като цяло-Мерцедес е,но какво относно поддръжка,проблеми...Мерси много!!!

Аз съм доволен. Мисля че е добър избор. Зависи и от стила на управление, защото ако обичаш да караш по-бързо :drift1: може да ти се стори малко тромава (С180), особено като ускорява от място. Относно каското се разрови за няколко оферти поне, тъй като на мен в началото в Булстрад ми искаха +700 лв. за каско. А в Армеец ми излезе 464лв. (4 х116), така че проверявай всички оферти. Също мисли за някаква защита на автомобила (нямам предвид аларма) - пр. гараж, платен паркинг защото често са обект на кражби на части и най-вече на комутатори :madcroud: Ако си разгледал във форума има безброй теми за откраднат комутатор. Много е неприятно, така че мисли в тази насока. :icon_welldone:
  • 0

#12 radostin

radostin

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 14 Мнения:

Публикувано 29 януари 2008 - 13:47

Alenn,да,прочетох за проблема с комутаторите и си мисля,4е може би е задължително да се направи нещо като скоби или подобно(както някои предлагаха в конкретната тема),защото да е в гараж или паркинг-ОК,ама като изляза с нея,особено в друг град-еи това е проблем вече! :kill_myself: Що се отнася за стила на каране-не съм от онези безумци,които изцеждат колата и карат като луди,напротив!Затова си мисля,че няма да имам проблеми в това отношение :rolleyes: Все пак-ще помисля и затова,мерси пак за хубавия съвет!!!
  • 0

#13 House M.D.

House M.D.

Майстор

• Потребители на форума
  • 3301 Мнения:
  • Автомобил:
    1. Suzuki Sv650, '04
    silver

Публикувано 29 януари 2008 - 14:24

Alenn,да,прочетох за проблема с комутаторите и си мисля,4е може би е задължително да се направи нещо като скоби или подобно(както някои предлагаха в конкретната тема),защото да е в гараж или паркинг-ОК,ама като изляза с нея,особено в друг град-еи това е проблем вече! :kill_myself: Що се отнася за стила на каране-не съм от онези безумци,които изцеждат колата и карат като луди,напротив!Затова си мисля,че няма да имам проблеми в това отношение :rolleyes: Все пак-ще помисля и затова,мерси пак за хубавия съвет!!!

Относно мощността на двигателя - смятам, че със стила на каране който имаш , всъшност и аз карам така, можеш да разчиташ на тези 122к.с напълно. В смисъл, че аз също не карам спортно и се наслаждавам от управлвнието на автомобила, налага се обаче понякога да се изпреварва - в този случай се усеща малък дискомфорт, но ако вместо да върнеш на 3 и вкара 2 - няма проблем :icon_coolgrin:
А и в крайна сметка всичко си зависи от задкормилното устройтво :icon_welldone:
Преди 2 месеца се прибирах от Смолян към София , и от там един S-class караше плътно зад мен - в началото!
Е, успя да ме изпревари чак на Пазарджик, но не защото съм карал бързо, не защото Ес-ката е слаба машина, а защото колегата не познаваше възможностите на автомобила си :flagMB new:
  • 0

Публикувано изображение
Публикувано изображение

#14 zaaax

zaaax

Чирак

• Потребители на форума
  • 148 Мнения:

Публикувано 29 януари 2008 - 14:40

Здрасти !....искам да те поправя от носно разхода ....градско каране в никакъв случай не можеш да постигнеш 9-10 на сто ....разхода според мен е около 12 -15 на сто в зависимост от шофирането и населеното място....но под 12 не можеш да го направиш....а за извънградското си прав някъде там е !!!!....И един съвет намери си запазен автомобил без значение е дали ще е 200 или 180 и двата нестават за спортно каране , ако искаш спортно каране се ориентирай към автомобил със мощност над 150 к.с....аз съм карал и двата автомобила а също и едно АУДИ А4 1.8 Т трябва да ти кажа че динамиката на АУДИТО е в пъти по добра и от 200 и от 180 ...а ако си спокоен шофьор и двата автомобила ще те удовлетворят напълно...а колкото до изпреварването ...не виждам проблем да минеш на по ниска предавка и да изпревариш напълно прилично ,без да се притесняваш......успех. :flagMB new:
  • 0

#15 radostin

radostin

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 14 Мнения:

Публикувано 29 януари 2008 - 15:06

Мерси zaaax,ще мисля и върху това,което ми казваш,ама искам да питам и Alenn-колко ти харчи C180-градско и извън?Ще съм ти благодрен за информацийката!
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни