1 педя свобеден ход в кормилотоW123
Започната от Алекс Панов, 23 яну 2008 - 17:46:47
8 мнения по тази тема
Публикувано 23 януари 2008 - 17:46
Здравейте автомобилисти, автомонтьори, автоджамбажи и др.
Имам една педя свободен ход на кормилото на W123, ты като колата не съм я карал тоя месец имам следните впечатления. ->
На изключен двигател кормилото има една педя свободен ход, на включен не мога да ви кажа как е, защото скоро не съм я палил поради липса на ток в акумулатора. Направих и (на колата) един повърхностен оглед на масла и охаждане и ремъци. Навсякъде си има масло, даже и в "масленика" където е малкото филтърче на хидравликата. Тази хидравлика доколкото знам е обща за скоростна кутия и кормило.
От какво може да е тоя луфт?
Много ли ще ме заболи? То още сега ми е тъжно и ми се плаче, пък какво остава като почнат да я правят...
Кой майстор/сервиз препоръчвате?
Имам една педя свободен ход на кормилото на W123, ты като колата не съм я карал тоя месец имам следните впечатления. ->
На изключен двигател кормилото има една педя свободен ход, на включен не мога да ви кажа как е, защото скоро не съм я палил поради липса на ток в акумулатора. Направих и (на колата) един повърхностен оглед на масла и охаждане и ремъци. Навсякъде си има масло, даже и в "масленика" където е малкото филтърче на хидравликата. Тази хидравлика доколкото знам е обща за скоростна кутия и кормило.
Много ли ще ме заболи? То още сега ми е тъжно и ми се плаче, пък какво остава като почнат да я правят...
Публикувано 23 януари 2008 - 18:09
Здравейте автомобилисти, автомонтьори, автоджамбажи и др.
Кормилна кутия, или ремонт или нова.
Публикувано 23 януари 2008 - 20:12
Нямам спомен как е при W123, би трябвало да има каре на кормилото, преди кутията. На Е21 имах такъв проблем, там карето беше с иглени лагери. Отвори си предния капак, погледни как е, докато някой друг ти движи волана и ще видиш къде е проблема.
'бах маа му...
Публикувано 23 януари 2008 - 22:14
Виш си накрайниците.
Публикувано 23 януари 2008 - 22:49
1. Каре
2. Кормилна кутия
3. Накрайници
Благодаря за помоща, сега знам къде и какво да търся.
2. Кормилна кутия
3. Накрайници
Благодаря за помоща, сега знам къде и какво да търся.
Публикувано 23 януари 2008 - 23:46
Този много голям свободен ход сега изведнъж ли се появи или го имаше и преди? Между кормилната кутия и пръта има гумено каре. Провери дали е здраво.Също така провери дали е стегната добре скобата на карето към пръта(инбусното болтче) Пиши какво установи. Успех.
Кола от ремонт и жена от курорт трудно се вкарват в пътя
Публикувано 23 януари 2008 - 23:52
Кормилната кутия засега не пипай.Не се опитвай да убираш свободния ход с горното болтче.
Кола от ремонт и жена от курорт трудно се вкарват в пътя
Публикувано 23 януари 2008 - 23:52
казанчето за волана си е само за волана, няма общо със скоростите.
като запалиш, луфта трябва да намалее, но няма да изчезне.
ако е секторна кутия--няма оправяне, макар че има един болт за уж обране на луфта но нищо няма да стане защото вътре е със съчмено винтова двойка.
ползвай търсачката. има много писано за нея.
виж и другите предложения
като запалиш, луфта трябва да намалее, но няма да изчезне.
ако е секторна кутия--няма оправяне, макар че има един болт за уж обране на луфта но нищо няма да стане защото вътре е със съчмено винтова двойка.
ползвай търсачката. има много писано за нея.
виж и другите предложения
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни