Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Надеждна защита на комутаторите!против кражби ...

• Please log in to reply
17 мнения по тази тема

#1 House M.D.

House M.D.

Майстор

• Потребители на форума
  • 3301 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    1. Suzuki Sv650, '04
    silver

Публикувано 23 януари 2008 - 11:55

Е, такова животно нема :kill_myself:
Факт е , че каквито и мерки да вземем с цел да спрем кражбите на комутатори това няма да стане!
Каквото и да направим , комутатора е доста скъп и това са най-бързите и лесни пари за автоджамбазите.
Всичко което направим обаче е добре дошло и спомага най-вече за забавянето на работата мо демонтажа на въпросната част, и остава само да се надяваме да мине някой случаен пешеходец, кола или в най- добрия случай - патрулка!!!
От доста коментари с колеги, и обсъждане на проблема се достигна до тези изводи, които не са много обнадеждителни :(
Малкото неща които могат да можем да направим се изчерпват в няколко основни стъпки, които смятам да споделя:
1. По-надежна алармена система - колкото и скъпа да е тя, не струва повече от комутатора!
2. Предпазване на предния капак от лесно отваряне - заваряването му би било решение, но не е препоръчително!
3. Затрудняване достъпа до комутатора - укрепване на казанчето за водата на чистачките
4. Укрепване на въпросната част - заварки и други художествени произведения
5. Укрепване на мигачите (преден десен най-вече)
6. Укрепване на кората под двигателя - най- добре би било да се направи със специални рапиди
7. Премахване на надписите отзад на капака (възможно е поставяне на D)

При работа над това ново творение не забравяйте следните много важни моменти:
1. Преместването на комутатора в купето на автомобила не е препоръчително от гледна точка на това, че дъното му е направено от алуминиева сплав с цел по-голямо топлоотделяне - пожари не искаме нали!
2. Поставянето на метална кутия върху комутатора също не е препоръчително защото в случая отново ще се затрудни охлаждането му!
3. Каквото и да направите не го показвайте на никого, а още по малко показването на снимки в публичното пространство!

Успех на всички в новите ви творчески изяви, и не забравяйте - "Всичко което не ме убива ме прави по-силен" :4036:
  • 0
Застраховки Каско и ГО - Тук!

Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!

Публикувано изображение
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Публикувано изображение

#2 House M.D.

House M.D.

Майстор

• Потребители на форума
  • 3301 Мнения:
  • Автомобил:
    1. Suzuki Sv650, '04
    silver

Публикувано 23 януари 2008 - 12:18

Нещо ми заби нета в момента на публикуване на темата и се оказа че я има два пъти - моля модераторите да махнат тази, а другата да остане !
Благодаря и моля да бъда извинен :allhail:
  • 0

Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!

Публикувано изображение
Публикувано изображение

#3 jiro

jiro

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 16 Мнения:

Публикувано 23 януари 2008 - 13:21

Е, такова животно нема :kill_myself:
Факт е , че каквито и мерки да вземем с цел да спрем кражбите на комутатори това няма да стане!
Каквото и да направим , комутатора е доста скъп и това са най-бързите и лесни пари за автоджамбазите.
Всичко което направим обаче е добре дошло и спомага най-вече за забавянето на работата мо демонтажа на въпросната част, и остава само да се надяваме да мине някой случаен пешеходец, кола или в най- добрия случай - патрулка!!!
От доста коментари с колеги, и обсъждане на проблема се достигна до тези изводи, които не са много обнадеждителни :(
Малкото неща които могат да можем да направим се изчерпват в няколко основни стъпки, които смятам да споделя:
1. По-надежна алармена система - колкото и скъпа да е тя, не струва повече от комутатора!
2. Предпазване на предния капак от лесно отваряне - заваряването му би било решение, но не е препоръчително!
3. Затрудняване достъпа до комутатора - укрепване на казанчето за водата на чистачките
4. Укрепване на въпросната част - заварки и други художествени произведения
5. Укрепване на мигачите (преден десен най-вече)
6. Укрепване на кората под двигателя - най- добре би било да се направи със специални рапиди
7. Премахване на надписите отзад на капака (възможно е поставяне на D)

При работа над това ново творение не забравяйте следните много важни моменти:
1. Преместването на комутатора в купето на автомобила не е препоръчително от гледна точка на това, че дъното му е направено от алуминиева сплав с цел по-голямо топлоотделяне - пожари не искаме нали!
2. Поставянето на метална кутия върху комутатора също не е препоръчително защото в случая отново ще се затрудни охлаждането му!
3. Каквото и да направите не го показвайте на никого, а още по малко показването на снимки в публичното пространство!

Успех на всички в новите ви творчески изяви, и не забравяйте - "Всичко което не ме убива ме прави по-силен" :4036:

Какъв е този комутатор и каква работа върши?Моят W140 от 93 дали има такова нещо.Турбо дизел 350
  • 0

#4 House M.D.

House M.D.

Майстор

• Потребители на форума
  • 3301 Мнения:
  • Автомобил:
    1. Suzuki Sv650, '04
    silver

Публикувано 23 януари 2008 - 13:24

Какъв е този комутатор и каква работа върши?Моят W140 от 93 дали има такова нещо.Турбо дизел 350

Няма не се притеснявай :flagMB new:
  • 0

Публикувано изображение
Публикувано изображение

#5 krasch

krasch

Майстор

• Потребители на форума
  • 1103 Мнения:
  • Град:Горна Оряховица

Публикувано 23 януари 2008 - 14:27

Круме, като дойдеш на сбирката ще ти го бронирам и никой няма да може да ти го вземе, ще ти отмъкнат колата но него само няма да могат да го вземат.
  • 0

#6 House M.D.

House M.D.

Майстор

• Потребители на форума
  • 3301 Мнения:
  • Автомобил:
    1. Suzuki Sv650, '04
    silver

Публикувано 23 януари 2008 - 14:32

Круме, като дойдеш на сбирката ще ти го бронирам и никой няма да може да ти го вземе, ще ти отмъкнат колата но него само няма да могат да го вземат.

:allhail: :allhail: :allhail:
Ми да дойда тогава ден два по-рано че да може да изтрезнеем след като се бронираме :friends: :0_yahoo:
  • 0

Публикувано изображение
Публикувано изображение

#7 D.Mutafchiev

D.Mutafchiev

Чирак

• Потребители на форума
  • 115 Мнения:
  • Интереси:София

Публикувано 23 януари 2008 - 14:48

Що бе?Ама зимата ще е тегаво с водата за чистачките :soldier: :0_yahoo: :0_yahoo:

Мен лично ме притеснява компютъра повече честно да си кажа... :ph34r:
  • 0
За да минавате за джентълмен,са нужни две неща:винаги да вадите цигарата от устата си,когато се целувате,и никога да не правите забележка на дама,която неправилно носи торба с цимент!
Публикувано изображение
C180 1.8 1996 Classic

#8 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 23 януари 2008 - 14:54

Пичове, вие брониратe комповете, ама и апашите ще се изучат, непишете подробности в темите, обсъждайте ги само на сбирките ;)
  • 0

logo-600-1002.png

#9 House M.D.

House M.D.

Майстор

• Потребители на форума
  • 3301 Мнения:
  • Автомобил:
    1. Suzuki Sv650, '04
    silver

Публикувано 23 януари 2008 - 15:09

Пичове, вие брониратe комповете, ама и апашите ще се изучат, непишете подробности в темите, обсъждайте ги само на сбирките ;)

Знам приятелю, че ги учим , аз за това съм написал всеки да си прояви собственото творчество и да не казва на никой :icon_welldone:
  • 0

Публикувано изображение
Публикувано изображение

#10 StefanB

StefanB

Напреднал

• Потребители на форума
  • 350 Мнения:
  • Автомобил:
    W203 C220CDI
    10.2001/143 ph
    A/T 722.6

Публикувано 23 януари 2008 - 15:23

Абе трайте си, че да не се маскират като агенти под прикритие... Колко му е за две вечери да си купи един мерцал, ако действа като в Пловдиж - по 5 накуп... Ама и тия собственици, може ли да паркират 5 мерца на една улица - или са малко улиците там или мерцовете са много, Вени да каже...
  • 0

#11 katy

katy

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 12 Мнения:
  • Град:Sofia

Публикувано 26 януари 2008 - 08:50

Леле ,то и тука вече не можеме да споделяме. Къде и кога ще има сбирка? И момчето от Кюстендил дето си взе парите от Интерамерикан за комутатора ,дали е единствен? На мене ми предстои каско другата седмица и на двете коли ,за това звъннах в Интерамерикан и попитах дали изплащат откраднати части. Агента с който говорих ми каза че ги изплащат само ако има доказан взлом и бележка от полицията но не искал да ме лъже всико било много индивидуално. Така че колеги кажете, ако знаете нещо повече, щото си мисля да не е само реклама на фирмата, въпреки че колегата от Кюстендил ми звънна на gsm и не ми звучеше като мошенник.Публикувано изображение
  • 0

#12 100yan

100yan

Чирак

• Потребители на форума
  • 108 Мнения:
  • Автомобил:
    С 180, W202, 1994

Публикувано 26 януари 2008 - 11:04

На жена ми лятото в центъра (докато е била с колата на работа) и смъкнаха двете огледала! Застрахователи не пожелаха да ги изплатят, понеже нямало следи от взлом! Може ли такова нещо?
Така че, винаги имай едно наум. Застрахователите може би наистина подхождат индивидуално, към различните случаи.

Публикувано изображение
  • 0
Публикувано изображение

#13 katy

katy

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 12 Мнения:
  • Град:Sofia

Публикувано 26 януари 2008 - 14:39

На колегата от Кюстендил СЕ ИЗВИНЯВАМ ако се е почувствал обиден. Както вече писах .....- говорихме по телефона и не ми звучеше като мошенник!!!!!!!! :read Просто искам да знам дали е единствения застрахован там и дали е единсвения със осребрена щета за комутатор? Публикувано изображение
  • 0

#14 S-klasica

S-klasica

Чирак

• Потребители на форума
  • 138 Мнения:

Публикувано 26 януари 2008 - 17:01

на мене ми артисва един комутатор , някои да го иска !!!

я ми обяснете как се проверява че е здрав -че може да са 2
  • 0
Публикувано изображение

#15 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 26 януари 2008 - 17:27

на мене ми артисва един комутатор , някои да го иска !!!

я ми обяснете как се проверява че е здрав -че може да са 2

ми как-свързваш го,и ако матората запали е ок! :tongue:
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни