Диагностика и настроика на двигателкаде колко как и влияе ли на разхода?
Започната от Desert Eagle, 22 яну 2008 - 11:34:47
9 мнения по тази тема
Публикувано 22 януари 2008 - 11:34
Така разхода ми е 16++ карам много леко и си мисля. Диагностика на двигател и евентуално настроика на двигател. Въпроса е каде и да сменя ли свещите преди това, че нещо не можах да ги преборя от два опита, някак ключето е късо и немога да го хвана че да напъна и развия та поотложих, но не мисля че са и за смяна а и надали влиаят толко на разхода може и да греша.
Та къде да ида колко ще струва резултат ще даде ли (диагностика и настроика на двигателя)? колата е 200ЦЕ 95г. 136коня а някои да каже ако знае колко му е нормалния разход все пак... аз към 10-12л. си мислех?
няма проблем с температурата както и с оборотите.
Та къде да ида колко ще струва резултат ще даде ли (диагностика и настроика на двигателя)? колата е 200ЦЕ 95г. 136коня а някои да каже ако знае колко му е нормалния разход все пак... аз към 10-12л. си мислех?
<span style='font-size:11pt;line-height:100%'>Има една кола и тя е с мерник на капака!!! Всички други са част от пълнежа. . .</span>
Преференциални условия за всички от форума. Застраховки Граждансака Отговорност, Каско и други с ОТСТЪПКА от 5 до 12%. Застраховките са към АРМЕЕЦ. завсички Членове на МБКБг 10%
контакти на ЛС или на [email protected]
Преференциални условия за всички от форума. Застраховки Граждансака Отговорност, Каско и други с ОТСТЪПКА от 5 до 12%. Застраховките са към АРМЕЕЦ. завсички Членове на МБКБг 10%
Публикувано 22 януари 2008 - 11:58
Така разхода ми е 16++ карам много леко и си мисля. Диагностика на двигател и евентуално настроика на двигател. Въпроса е каде и да сменя ли свещите преди това, че нещо не можах да ги преборя от два опита, някак ключето е късо и немога да го хвана че да напъна и развия та поотложих, но не мисля че са и за смяна а и надали влиаят толко на разхода може и да греша.
Свещите определено могат да влияят върху разхода на колата, поради факта че когато са износени разстоянието между електродаите се увеличава, което води до промени в работата на двигателя (недоловимо за човешко ухо )
Можеш да отидеш на една диагностика (например при Петко), но не си мисли че е като едно време на жигулито - стисни му гушката за да арчи по-малко, хоп по тесни жигльори и айде бегай. Тука е малко по-различно и горивовъздушната смес се формира на база доста информация, получена от компа от куп датчици. На диагностиката определено може да се пипне малко по настройките, но това което е по-важното в случая е ,че ако имаш неработещ датчик или ламбда сонда например, катализатора ако е избит , или нещо друго ще излезне наяве и след смяната му определено може да почнеш да се радваш на по-нисък, а в твоя случай на нормален разход.
Говоря го от личен опит, тъй като на мойта по погрешка като си смених свещите не съм сложил именно един от тези датчици и разхода доста се покачи, след което си видях пропуска, сложих буксата и сега всичко си е наред!
Застраховки Каско и ГО - Тук!
Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Публикувано 22 януари 2008 - 13:40
Абе аз нещо мисля си да не ида при Петко много кофти стана с ремонта на колата сигурно осхте нямасхе да е готова ако г о бях чакал да се накани... та по добре другаде. на горнобански път има едни диагностици знам, че са некви много печени. И mbenz аз в софия я карам нощем и сутрин рано няма задръствания ако щеш вярваи така съм си направил маршрута че сутрин по рано на работа след работа на фитнес и после нагоре надолу ама задръствания няма ... та съмнявам се от това да си качвам разхода а и междуградско със 90-110км/ч ми даде разход 11 мисля не вчрвам да е нормално просто.
<span style='font-size:11pt;line-height:100%'>Има една кола и тя е с мерник на капака!!! Всички други са част от пълнежа. . .</span>
Публикувано 22 януари 2008 - 14:18
Решението ти да не ходиш при Петко е правилно! Нещо напоследък са станали ...! Освен това го напуснаха всичките му колеги, специалисти, който едно време са работили в УБО, а те бяха най-големите специалисти! Да тези на горнобански път са много печени найстина! Баш майстора се казва Данчо и той от школата на УБО! Само, че точния му адрес е по пътя за 9-та танкова по пътя на автобус 107! Много са добри действително! Ако трябва техен телефон просто кажи.Абе аз нещо мисля си да не ида при Петко много кофти стана с ремонта на колата сигурно осхте нямасхе да е готова ако г о бях чакал да се накани... та по добре другаде. на горнобански път има едни диагностици знам, че са некви много печени. И mbenz аз в софия я карам нощем и сутрин рано няма задръствания ако щеш вярваи така съм си направил маршрута че сутрин по рано на работа след работа на фитнес и после нагоре надолу ама задръствания няма ... та съмнявам се от това да си качвам разхода а и междуградско със 90-110км/ч ми даде разход 11 мисля не вчрвам да е нормално просто.
Публикувано 22 януари 2008 - 14:28
Колега, мисля че по-правилно и точно ще е да се смята като климатик-на час! Аз с метрото от Вардар до Сердика с ходенето и чакането съм на работа за 15 мин., а с колата върху него-за 45 мин., и то без да броя търсенето на място за паркиране. Моята кола стана съботно-неделна. Извън това-за отпуска и командировка. Започват да ме налазват спомени от 1984 год., когато започнах да карам Вазка! Какви временаааааа, както пя един наш певец, лека му пръст.Мисля,че разхода ти,като за София,а и зимата е нормален!То вече не може да се кара,ами само тръгни-спри-чакай!Напоследък стигам до извода,че разхода за Софийско градско каране се изчислява,като се умножи най-ниския разход на колата на извънградско по 2!
Публикувано 22 януари 2008 - 19:09
Ам да!
Тая мъгла днес ме накара да оставя поостарялия звяр пред вкъщи, и понеже така ми се лъзна колата вчера та две + мойта щяха да са за правене. Много правилно казваш колега - съб/нед. А аз казвам Ех защо не може работата ми да е с. и н., а пък през седмицата да си почивам
Сега по темата проверявам личните си и копи/пейст тук
" Дай тел на диагн и да погл и нагл оборотите и къде в Княжево, ул. Буря ама номер...
Заповядай колега, и извинявай, че чак сега отговарям. 0887 55 55 51 - Стилиян "
Тая мъгла днес ме накара да оставя поостарялия звяр пред вкъщи, и понеже така ми се лъзна колата вчера та две + мойта щяха да са за правене. Много правилно казваш колега - съб/нед. А аз казвам Ех защо не може работата ми да е с. и н., а пък през седмицата да си почивам
" Дай тел на диагн и да погл и нагл оборотите и къде в Княжево, ул. Буря ама номер...
Колега, мисля че по-правилно и точно ще е да се смята като климатик-на час! Аз с метрото от Вардар до Сердика с ходенето и чакането съм на работа за 15 мин., а с колата върху него-за 45 мин., и то без да броя търсенето на място за паркиране. Моята кола стана съботно-неделна. Извън това-за отпуска и командировка. Започват да ме налазват спомени от 1984 год., когато започнах да карам Вазка! Какви временаааааа, както пя един наш певец, лека му пръст.
Този пост е редактиран от Ivan Rashev: 22 януари 2008 - 19:19
Понеже ВИНАГИ забравям да напиша к'в Мерцедес имам, го пиша тук МОЙ от 04-07 г.
190Е 2.0 '86 Италия, 5 скорости, Монтирана АГУ от 2001 - BRC АТ90Е 100kW -> Премахната , която се ПРОДАВА!
Мога да Ви помогна с Потенциометър Bosch 3 437 224 035 за 80 лв.
190Е 2.0 '86 Италия, 5 скорости, Монтирана АГУ от 2001 - BRC АТ90Е 100kW -> Премахната , която се ПРОДАВА!
Публикувано 22 януари 2008 - 20:00
Ами кой както се уреди-аз като дюлгер зад бюро на работа си почивам, а след работа и събата-неделя бачкам.Ам да!
Публикувано 23 януари 2008 - 20:51
К'во стана, къде отиде?
Понеже ВИНАГИ забравям да напиша к'в Мерцедес имам, го пиша тук МОЙ от 04-07 г.
Публикувано 24 януари 2008 - 09:37
[quote name='Ivan Rashev' date='Jan 23 2008, 10:51 PM' post='95174']
К'во стана, къде отиде?
[/quote
Бачкане, бачканееее! В събота-неделя ще звънна.
К'во стана, къде отиде?
[/quote
Бачкане, бачканееее! В събота-неделя ще звънна.
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни