Къде се намира - в резервоара ли е или извън него. Свалих задната седалка, вижда се само една кръгла пластмасова капачка, доста голяма - около 20 см. в диаметър, но нещо не иска да се сваля. Има ли някакъв бензинов филтър и има ли връзка с шума от помпата, в смисъл ако е подпушен да я мъчи. Казаха ми че с години може да изкара така. Възможно ли е да ме остави на пътя или първо ще стане шума много силен. В една друга тема прочетох , че помпата е отдолу под колата. Къде е тая помпа все пак
Шумна бензиновата помпа
Започната от lizaastar, 30 апр 2007 - 15:58:10
11 мнения по тази тема
Публикувано 30 април 2007 - 15:58
124/230 бензин 12/85г
Къде се намира - в резервоара ли е или извън него. Свалих задната седалка, вижда се само една кръгла пластмасова капачка, доста голяма - около 20 см. в диаметър, но нещо не иска да се сваля. Има ли някакъв бензинов филтър и има ли връзка с шума от помпата, в смисъл ако е подпушен да я мъчи. Казаха ми че с години може да изкара така. Възможно ли е да ме остави на пътя или първо ще стане шума много силен. В една друга тема прочетох , че помпата е отдолу под колата. Къде е тая помпа все пак
Публикувано 01 май 2007 - 15:28
под колата е, външна. има вероятност да те остави на пътя без предупреждение
Публикувано 02 май 2007 - 10:57
смени горивния филтър...ако продължава да бучи...е за смяна.
Ihr guter Stern auf allen Straßen
Публикувано 02 май 2007 - 11:33
124/230 бензин 12/85г
преди да сменя6 каквото и да е иди до сервиза и ли пък си го измери сам- колко е налягането в горивната система.
на К Джетроника по памент е 4-5-6 -не помня то4но.
нека някои да види и регулатора на налягането. ако вси4ко е наред-в пове4ето слу4аи е - смени филтъра- ако продължава тогава 4ак помпата.
помпата с филтъра са отдолу на колата.ако застане6 отзад и гледа6 напред-пада се някаде около задно дясно място- има 1 пласмасов капак с 3-4 гаики.
W 124 - 300D
W 124 - 230E
W 124 - 230E
Публикувано 02 май 2007 - 21:28
преди да сменя6 каквото и да е иди до сервиза и ли пък си го измери сам- колко е налягането в горивната система.
на К Джетроника по памент е 4-5-6 -не помня то4но.
5.3,5.5
но щом е шумна
има вероятност да те остави на пътя без предупреждение
Ignore list: fiveq, Наско, krasch
Публикувано 03 май 2007 - 18:17
ДА видях къде е , под капака има 3 неща. и за връщането на бензина има някаква интересна система от маркучета- интересно ми е за какво са, филтър от къде да търся и колко би трябвало да струва
Публикувано 03 май 2007 - 20:12
Филтъра го има навсякъде където продават БОШ и стува около 30-35лв. Провери в АУТО+
Публикувано 04 май 2007 - 12:08
ДА видях къде е , под капака има 3 неща. и за връщането на бензина има някаква интересна система от маркучета- интересно ми е за какво са, филтър от къде да търся и колко би трябвало да струва
за филтъра си намери некои истински.
Имал съм 3 слу4ая -уж филтъра е марков -ама е фал6ив и 3 пъти сам виждал ка се разпада и хартиите от филтъра се натъпкват по горивната система и следва .........4истене. така 4е за да се спестят 10-20 лева -после ..........
W 124 - 300D
W 124 - 230E
W 124 - 230E
Публикувано 06 май 2007 - 15:03
Бензиновите инжекционни помпи са роторни . вътре в тях се въртят едни барабанчета в месингова втулка. Понеже инжекционните помпи имат високи обороти на роторите /около 50000 об/м/ от вътрешната страна на втулката където тя контактува с барабанчетата ,има слой от някъкъв специялен материял /претполагам някаква разливка от твърд силикон със син цвят /.този материял има високоустойчиви свойства на триене и предпазва месинговата втулка от износване.Когато това покритие се износи ,барабанчетата опират вече директно върху месинга и помпата става шумна . Проблема е че вече щом е завила въпрос на малко време е тя да започне да губи налягане.
Публикувано 08 май 2007 - 15:15
как се познава кой е истински?за филтъра си намери некои истински.
Имал съм 3 слу4ая -уж филтъра е марков -ама е фал6ив и 3 пъти сам виждал ка се разпада и хартиите от филтъра се натъпкват по горивната система и следва .........4истене. така 4е за да се спестят 10-20 лева -после ..........
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни

Виж ГАРАЖА