Ретро парад „Спасов ден” София16.05.2010
Started by W140, 01 May 2010 - 17:40:45
23 replies to this topic
Posted 01 May 2010 - 17:40
Традиционният парад по случай "Спасовден", провеждащ се пред храм-паметник "Ал. Невски"
Денят е събота.
Денят е събота.
Posted 01 May 2010 - 18:26
Саше, айде да ми намериш малко повечко информация - да ги пусна тия неща в сайта на клубовете...Традиционният парад по случай "Спасовден", провеждащ се пред храм-паметник "Ал. Невски"
Денят е събота.
Може пък да има интерес от чужденци и да дойдат...
Същото важи и за всички други автомобилни мероприятия, които се организират в България...
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Posted 02 May 2010 - 06:06
Събор на ретро автомобили от цялата страна. Провежда се всяка година на "Спасов ден". Организира се от Български автомобилен клуб.
2009
2008
2007
2006 1
2006 2
2009
2008
2007
2006 1
2006 2
Спасов ден е църковнославянски празник и е избран за ден на шофьора.
"Днес, на 20.11.1913 г., 7 часа след пладне, се състоя първото събрание на шофьорите в България. Избра се ръководство, което да ръководи събранието, от следните шофьори: Никола Размов, Димитър Димитров, Асен Георгиев, Йохан Вилфан, Стоян Колев и Георги Таушанов.
По предложение на Димитър Димитров патронният празник на дружеството да се чества през месец май - на Спасовден, и след молебена да има шествие с колите в столицата също да се проведе състезание с колите по определен маршрут за излъчване на знаменосец на дружеството."
Традицията създадена през 1913 г. продължава до 1946 г. След повече от 40 годишно прекъсване е възстановена през 1989 г. от БАК "РЕТРО" и СБА.
Това е ежегодно мероприятие от национален характер, организирано от БАК "РЕТРО". Провежда се съботата след Спасов ден, на площад Александър Невски в гр. София. На съборът могат да се видят автомобили, мотоциклети, камиони и трактори. Провеждат се технически прегледи и се определя най-оригиналния автомобил. Организира се майсторско управление, като се взима под внимание времето и уменията на водачите. Събора преключва с парад по улиците на София.
Posted 11 May 2010 - 06:23
-> уп, ъпдате
Posted 12 May 2010 - 00:18
Там съм

Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче
Posted 12 May 2010 - 16:51
Аз съм на работа тогава

Posted 14 May 2010 - 21:04
И за съжаление е работен ден!Денят е събота.
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Posted 14 May 2010 - 23:24
вземете си чадъри, традиция стана вече на всеки ретро парад пред невски да вали
Posted 15 May 2010 - 08:18
вземете си чадъри, традиция стана вече на всеки ретро парад пред невски да вали
Някакъв час за уговорка,
някаква среща нещо?

Застраховки Каско и ГО - Тук!
Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!

Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!

Posted 15 May 2010 - 08:20
ми аз сигурно до 11и30 ще съм там, но като пристигна ще ти звънна
Posted 15 May 2010 - 10:32
Сашко се обади прди секунда,
че явно датата е сменена за утре!
По-късно ще се пусне допълнителна информация
че явно датата е сменена за утре!
По-късно ще се пусне допълнителна информация

Застраховки Каско и ГО - Тук!

Posted 15 May 2010 - 11:52
мда, малко разочароващо беше... в оффроуд форума, са писали, че се отменя за утре ама това в 11 часа, а в 10 и 30 излезнах...
след дъжд качулка
както и да е, за утре е парада
след дъжд качулка
Сега видях, че парадът е бил предвиден за 15 май и така е обявено, но тъй като днес е работен ден, ретро парадът за Спасовден в София ще се проведе утре, 16 май. Дано да не вали! /е то и да вали, пак ще съм там, де/
Posted 15 May 2010 - 16:39
мда, малко разочароващо беше... в оффроуд форума, са писали, че се отменя за утре ама това в 11 часа, а в 10 и 30 излезнах...
след дъжд качулка
Момчета, ще пропусна Лабиринта заради ретро парада
Posted 15 May 2010 - 23:24
и пак да отбележа за времето, говорят, че щяло да бъде доста ветровито утре
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users