Ключове за вадене на Beckerкой търсеше тая вечер на комитите?
Започната от Илия Горанов, 01 окт 2008 - 22:12:59
15 мнения по тази тема
Публикувано 01 октомври 2008 - 22:12
Понеже се заинтригувах, намерих каква е разликата в ключовете за Becker Audio 000X и за Becker Europa ХХХХ
Новите ключове (дето аз ги имам) изглеждат така:
А по-стария модел изглежда ето така:
С две думи - ясно е защо не можахме да го извадим с моите ключета - просто са различни
Новите ключове (дето аз ги имам) изглеждат така:
А по-стария модел изглежда ето така:
С две думи - ясно е защо не можахме да го извадим с моите ключета - просто са различни
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 01 октомври 2008 - 22:30
Аз търсех, благодаря за снимките, ще измайсторя един комплект.
Няма да е трудно, вече знам каква е формата
брабус написа: "абе само аз ли спуквам тьрсачката?"
Публикувано 01 октомври 2008 - 23:51
Като ги гледам, две пластини от чистачки леко хванати в края с шмиргел трябва да паснат идеално.Аз търсех, благодаря за снимките, ще измайсторя един комплект.
Не съм сигурен, че точно тия са за твоя, ама при търсене на removal tool за Becker излизат тия двете!
Успех...
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 02 октомври 2008 - 09:50
Мерси Вени, ще снимам после с какво съм го измъкнал
Публикувано 09 октомври 2008 - 23:10
Дойде време да драсна няколко реда за тоя Бекер и темата да минава в раздел "Ретро касетофони"
Така изглежда без панел
С червено съм оградил жълтеникавите пластините, които го застопоряват странично.
Със синьо - черните контра палци, изкачащи изпод пепелника.
Ето детайли за колегите, които още не са виждали подобно нещо разсъблечено...
С две думи - жълтите пластини се прибират навътре към центъра, а чернита крачета се натискат надолу и радиото се издърпва.
Дърпа се ЗДРАВО - с клещи.
Колкото и елементарно да изглежда, се борих сам като прасе с тиква. Резултат нула + че не смея да напъвам.
... а и само 2 ръце.
Изнервих се и отскочих до колегата Lusco , резултатът е ясен.
Пропуснах да спомена, но се вижда на втората снимка - махнал съм махагона на пепелника и съм му развил винтчетата, за да изскочи малко към скоростния лост и да освободи място за "потъването" надолу на черните палци.
Не съм изпробвал калкулаторите за кода - беше написан с молив отзад.
ПП: Илия Горанов ми кръстоса очите като питах на Комитите - има ли някой пластини за вадене на бекер, а той бръкна в портфейла си и ги извади
За съжаление се оказа, че това чудо само с пластини не се вади, което естествено не важи за по-новите модели.
Поздрави и благодаря за помощта на всички.
Така изглежда без панел
С червено съм оградил жълтеникавите пластините, които го застопоряват странично.
С две думи - жълтите пластини се прибират навътре към центъра, а чернита крачета се натискат надолу и радиото се издърпва.
Колкото и елементарно да изглежда, се борих сам като прасе с тиква. Резултат нула + че не смея да напъвам.
... а и само 2 ръце.
Пропуснах да спомена, но се вижда на втората снимка - махнал съм махагона на пепелника и съм му развил винтчетата, за да изскочи малко към скоростния лост и да освободи място за "потъването" надолу на черните палци.
ПП: Илия Горанов ми кръстоса очите като питах на Комитите - има ли някой пластини за вадене на бекер, а той бръкна в портфейла си и ги извади
За съжаление се оказа, че това чудо само с пластини не се вади, което естествено не важи за по-новите модели.
Поздрави и благодаря за помощта на всички.
Публикувано 16 октомври 2008 - 21:31
Дойде време да драсна няколко реда за тоя Бекер и темата да минава в раздел "Ретро касетофони"
Като каза ретро касетофони, вчера ходих в Conrad тук във Виена , магазин за HiFi и Car HiFi... влизам аз с моя касетофон (Becker Traffic Pro, с навигацията) и отивам на информация да ми го маркират, че е мой после да не кажат, че съм го гепил. Отивам и там някаква тлъста австриика се изказва неподготвена:
"ахх господине, та това е ретро касетофон, просто няма нужда да го маркираме" ... aз съответно падам от черешата ... касетофон който струва в ebay 2ра употреба повече от 99% от предлаганите от тях касетофони бил вече ретро.
Отминавам аз и отивам при пичовете с жиците и щекерите за касетофоните, търся Output щекер за осилвател. Показвам касетофона, и той започва да се смее ... казва : Какво е това? От каде го изрови ... едва ли ще ти свърши работа да си свържеш осилвателя ... Теглих им по една немска майна и отидох да си купя щекерчето (оказва се че имаха само за blaupunkt, но не е проблем ще си пренаредя кабелите)..
Поуката: Пазарувай си online и не се заминавай с глупаци които взимат по 50? на час да връзват касетофони в колите и се водят най-големите експерти!
PS: ето снимка на моя красавец:
Публикувано 17 октомври 2008 - 09:38
много ясно че така щи кажат.....Нали траа да те прилъжат та да си купиш някой нов от тях. Знаеш че повечето там веднага ще кажат ОК като е стар дайте ми някой нов
мен пък ми харесва твойто животно
мен пък ми харесва твойто животно
Публикувано 10 август 2009 - 13:21
[quote name='ivooo' post='133546' date='10th October 2008 - 00:10']Дойде време да драсна няколко реда за тоя Бекер и темата да минава в раздел "Ретро касетофони"
Така изглежда без панел
... а и само 2 ръце.
Имам същия касетофон на моята W201. Бих желал да отбележа,че при мене има един вертикален винт от пепелника към касетофона, който трябва да се развие преди демонтажа с помощта на пластините... още за пластините
Така изглежда без панел
... а и само 2 ръце.
Имам същия касетофон на моята W201. Бих желал да отбележа,че при мене има един вертикален винт от пепелника към касетофона, който трябва да се развие преди демонтажа с помощта на пластините... още за пластините
Verba volant,scripta manent...Казаното отлита,написаното остава .../ако не го изтрият/....
На тази сладурана е кръстена нашата марка
Мерседес Йелинек
Мерседес Йелинек
Публикувано 10 август 2009 - 13:35
ако нямаш тия ключове как да си извадиш радиото... днеска един познат ме пита че и той разкачал клеми
кода му е написан на самото радио но не можел да го свали
ако бръкна да речем с щипките за моето Сони ще свърши ли работа ?
имам снимка на радиото но ми е в телефона ... довечера като я сваля на компютъра в къщи ще я кача
имам снимка на радиото но ми е в телефона ... довечера като я сваля на компютъра в къщи ще я кача
Публикувано 10 август 2009 - 14:42
ако нямаш тия ключове как да си извадиш радиото... днеска един познат ме пита че и той разкачал клеми
Ако радиото е оригинално /заводско оборудване/ ето друг начин да се научи кода без да се демонтира...
как да научим кода по VIN -а на колата
Verba volant,scripta manent...Казаното отлита,написаното остава .../ако не го изтрият/....
Мерседес Йелинек
Мерседес Йелинек
Публикувано 10 август 2009 - 16:07
човека спомена нещо че не било оригиналното... но ще пробваме за всеки случай. и аз я видях тая тема с генерирането от вина
и все пак ако не се получи как може да се извади? всичко което влиза в дупките ли може да свърши работа ?
ето го и радиото
и все пак ако не се получи как може да се извади? всичко което влиза в дупките ли може да свърши работа ?
ето го и радиото
Публикувано 10 август 2009 - 19:04
ivo, а какво ще го правиш това касетофонче дето си го извадил?
аз по принцип исам този бекер, но с по-широкия дисплей, че този е поорязан от функции, даже и RDS няма. ако ще го продаваш, пиши ми една цена на ЛС и да го мисля
ако някой друг продава бекер с широк дисплей--да казва. интересува ме само този модел.
аз по принцип исам този бекер, но с по-широкия дисплей, че този е поорязан от функции, даже и RDS няма. ако ще го продаваш, пиши ми една цена на ЛС и да го мисля
ако някой друг продава бекер с широк дисплей--да казва. интересува ме само този модел.
Публикувано 10 август 2009 - 19:33
Ако на някой му се намира Becker Mexico
за продаване може да пише на ЛС !
Искам да питам също за този модел : Grundig SCD 3390 Car Stereo
Вгражда ли се изобщо в мерцедес , и дали става за нещо като цяло ?
Публикувано 12 август 2009 - 00:41
никой ли не е вадил без оригиналните щипки ...
Публикувано 13 август 2009 - 23:29
Ако на някой му се намира Becker Mexico
аз го имам.
НО да знаеш че всички мексико са двукомпонентни.
аз сложих 2рия компонент, но не е от същия модел. работи, но му се губят някои функции.
мексикото ми е в повече. продавам го.
аз съм фен на Grand Prix 2000
този грундиг го забрави. Никога грундиг не е влизал в мерцедес. това не е опел
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни