Към съдържанието

  •  

Dydo

Регистрация: 14 май 2008
Офлайн Последно: 31 окт 2020 - 19:50:06
***--

#331559 Закон за "НОЩНАТА ТИШИНА" помощ

Публикувано от Dydo на 10 септември 2013 - 16:04

От една страна дадения линк към тази наредба в лекс.бг води към не актуална нейна част, т.е. изменяна е и след това, но няма значение, тъй като относимите към случая неща, касаят чл. 3, ал. 2, който си е същия и при двете редакции:

 

 Чл. 3. (1) Освен забраните по предходния член (да не копирам целияза шума на обществени места става дума), в жилищните сгради се забраняват шумни увеселения, извършването на производствени дейности и ремонтни работи, които нарушават спокойствието на останалите обитатели.

(2) За задоволяване на битови потребности, дейностите по предходната алинея могат да се извършват само от 8 до 14 часа и от 16 до 20 часа в дните, обявени за работни, а със съгласието на засегнатите обитатели и в почивни дни.

 

Та така, баси тъпнята. Ако трябва буквално да четем, забраната по ал. 1 касае шумни увеселения, извършването на производствени дейности и ремонтни работи - разместването на мебели не е нито едно от тях. А ал. 2 говори за задоволяване на битови потребности по ал. 1, т.е. не коментира всичките потребности, като цяло в което число влиза и разместването. 

 

Но ти не се отчайвай, онзи не е толкова проницателен и пак може да бъде сплашен. Идеята ми е, че и да го глобят, нищо чудно и да отменят наказанието, ако обжалва, защото колкото и тъпо да звучи, налице е пропуск. Ако се приложи правото както трябва, изпълнителното деяние трябва напълно да съответства с описаното в закона - шумни увеселения, ремонтни работи или производствени дейности.

 

Не намерих Закон за нощната тишина, има Закон за защита от шума в околната среда, но не е относим към твоя случай и касае други неща:

 

Чл. 3. ..............

(2) Този закон не се прилага за шума:

1. предизвикан от лицето, подложено на неговото въздействие;

2. предизвикан от домашни дейности;

3. предизвикан от съседи в жилищни сгради;

4. на работните места;

5. в транспортните средства;

6. в зони на военни действия.

 

Та действай най-добре чрез полицията, да го предупреждават по техните си там нормативни актове, във връзка с обществен ред и т.н.


  • 2


#316703 ЧАТ-ТЕМА

Публикувано от Dydo на 03 април 2013 - 13:13

Павка, някой с някого може и да не е в добри отношения, ама това не касае потребителите на форумите. Не съм останал с впечатлението да има омраза и дори най-малкото негативни отношения на болшинството от редовите потребители на форумите спрямо други такива. Аз (а и не само) например имам регистрации навсякъде, друг е въпроса къде съм влизал повече. Така са и други хора, пишат навсякъде, а не го и крият.

Очевидно нищо не пречи, който където ще да влиза и пише, да участва в общи сбирки. Принципно ежеседмичните сбирки в София, годишните такива и т.н. и т.н. си се провеждат предимно от клубния форум. В Пловдив пък ходят хора, които влизат почти във всички форуми, някои даже повече тук и т.н.  


  • 2


#306677 Ха сега кажете как се държат W124 на сняг?!

Публикувано от Dydo на 31 декември 2012 - 13:43

Дидо да остави форда а да покара задното повечко, да си отговори на въпроса защо най-великите марки слагат предимно задно и чак тогава да влиза в срамни съпоставки. :)


Бай Васо, не става дума за съпоставки, камо ли срамни, а просто изводът от написаното от мен е, че предното е по-лесно за каране зимата. В това спор не мисля, че може да има, защото ако някой твърди обратното (че предното се кара по-трудно), все едно да твърди, че по-голям майсторлък се изисква при предно :beer В никакъв случай не споря, че задното не може да се кара перфектно при опитен водач и в повече сняг дори. Форд отдавна нямам, а и като се замисля поне половината от стажа ми като шофер (вече над 20 г.) е бил на коли със задно. Ако става дума, цедката първата зима я карах с летни гуми и то галоши. Не съм мърдал извън София и определено се държеше при повишено внимание, ама........ Също така никой не е оспорвал качествата на легендата 124-возия, шумоизолация, управление и т.н. и т.н.
С две думи, като гледам повечето дават отговор на темата, че при хубави зимни гуми проблем с поведението на 124 на сняг, нямат.
:yeah
  • 1


#306324 Ха сега кажете как се държат W124 на сняг?!

Публикувано от Dydo на 28 декември 2012 - 09:20

Според мен "спора" леко се измести. Не е въпроса, дали някой с опит може да се справи със снега и лизгавицата, управлявайки Мерцедес само със задно, съответно 124, а съпоставката между автомобилите. За целта слагаме например в кола с предно и 124 еднакво опитни водачи, даже новобранци и ги пускаме да карат по заснежен път със завои, баири и т.н. Не съм имал проблем с колите със задно, да не кажа, че когато аз станах шофьор карах само Москвичи и Лади (тогава такива бяха повечето) и чак като навлязоха "западните возила" се мина на коли с предно. Справял съм се със ситуациите, но ако в повечето случаи при колите със задно съм внимавал и съм предприемал определена тактика, когато карам на неблагоприятна по-заснежена или хлъзгава настилка (не просто навалял леко сняг) но като цяло проходима, то при колите с предно при същите условия на настилката си карам така, все едно по сух асвалт, т.е. абсолютно механично. Не, че и при сняг със задно не е механично, но поведението при маневрите определено трябва да е друго и както казах, повече да се внимава. Единствено за мен задното е по-нерисково при спускане по хлъзгав път.
В заключение, за да се определи коя кола е по-добре за сняг, зад волана трябва да седнат водачи с най-малко опит-пълни новобранци. Казвам това, защото е по-добре ако една кола е направена така, че при лоши условия да може да се кара и от пълен лаик, а не дали задното ще носи по-голямо удоволствие, че от човек с опит ще може да се кара също не по-зле и т.н.
  • 3


#297264 Новата А класа

Публикувано от Dydo на 09 октомври 2012 - 08:01

Желая само положителни емоции с колицата, много ми харесва.
  • 1


#296805 Колеги помагайте :)

Публикувано от Dydo на 04 октомври 2012 - 08:34

Като те чета, стигам до извода, че кръстосваш цялата страна в търсене на МБ. От Варна си, пък щом си гледала тази кола, която е в София, мани :yeah

А иначе действително по снимки изглежда, като супер екземпляр.
  • 1


#295958 Колеги помагайте :)

Публикувано от Dydo на 24 септември 2012 - 12:21

Каквото и да е Dydo е не ти ли се вижда малко чуждо за тази кола.


Ами в случая констатирах само какво е, не обръщам внимание на визията с него. То тъй или иначе, за много хора интериора на 124-ката е от вече доста отминало време (което мнение лично аз не споделям напълно), та едва ли такъв телевизор ще загрози толкова гледката, стига да е функционален. Трябва обаче да се сваля, че за такива неща чупят прозорци, разбиват врати и т.н. Но ако обявата върви с него са си парици, да го взима пък ако ще да го ползва.
  • 1


#295931 Колеги помагайте :)

Публикувано от Dydo на 24 септември 2012 - 08:23

На белия трябва само да се маане тоа телевизор че е много грозно така ..........


Това не е ли навигация :wind14
  • 1


#295908 ЧАТ-ТЕМА

Публикувано от Dydo на 23 септември 2012 - 22:33

Не че нещо колеги (Dydo,mbthepower) ама след време да не се апете по дупетата че сте изпуснали клиентите и да викате че не ви върви с продажбите.


Ами то цената вече отива, че ако я разфасовам и пусна на части ще изкарам повече пари, което няма да направя. За мен цената е ниска и самото задаване на въпроса, дали нямало да сваля ме дразни. И то още на първото изречение, и то въпреки написаното от мен. Просто да подмине обявата и това е. Хората искат вече за по 1-2 бона здрави Мерцедеси да си купят. Да, има забележки, но и преди да ги бях описал и на същата цена, пак звънят с тоя въпрос. Пазара е куц, наясно съм. Обаче като си представя какви пари ми дават и после като влезна в обявите, пък аз да видя какви коли има за тези пари, а и като знам сравнено къде стои МБ и къде тези автомобили, самото изказване за сваляне при такива цени е смешно. Даже нарочно пускам чат пат опция за бартер, да видя какви коли предлагат................то е направо за подфорума-раздел вицове.
Но всеки си знае-ако искам да се оттърва или съм на зор, казвам 2 бона и толкова, а не че е кой знае колко по-скъпа по обява. Но лично за мен, такава продажба ще нарани достойнството и на самата кола, колкото и смешно да звучи. Все едно ми говори: "Абе толкова ти дадох, такъв кеф ти беше с мен, бях част от семейството тези години и толкова ли струвам". Ами не струваш толкова Мерчо, ако трябва ще си вечно мой :yeah
  • 1


#294078 ЧАТ-ТЕМА

Публикувано от Dydo на 04 септември 2012 - 11:44

Илия,
Това което казваш за изостаналостта, обуславя и моето виждане по отношение на мнението, че са били съсипани сумати предприятия. Това е честа тема на спорове,в които влизам с някои по-възрастни хора. Хем е вярно, хем не е. Защото преди падането на комунизма нашето производство бе съсредоточено за износ в една затворена система, наречена СИВ-хубава или лоша продукция, реализира се. В един момент пазара се отваря и кой каквото произвежда, да си го реализира където и както може. И какво стана-нашият телевизор Велико Търново се изправя срещу японските Сони, Аива и т.н. с дистанционни управления, за приблизително същите пари, да не кажа, та японските и по-евтини. Нашият ВЕФ се изправя срещу двукасетъчни японски, немски и холандски (Филипс) касетофони и уредби. Нашите Перла и Мраз се изправят срещу БОШ, АЕГ и други достъпни за покупка качествени хладилници и перални машини. Това с техниката е само пример, но в много свери на производството се е оказало, че сме неконкурентоспособни. Само с производството на вафли, обувки, платове и тем подобни, не става. Трябва силно развита и конкурентоспособна промишленост, селско стопанство или яка сфера на услугите. Вижте и в туризма какви калпави продукти предлагаме и какво обслужване имаме, сравнено например с Турция.............и т.н. и т.н. Истината е, че май царчето се оказа право-проблема е в чипа :beer , ако не на всички, то поне на повечето от българското население.

Пушка,
Бил съм в Испания-за обмяна на опит там в една сфера, в която работех. Ами тътреха се в 10-10.30 на работа. Като излязат да обядват, по един - два часа преживят. За държавната им администрация говоря и по-конкретно при посещението на този държавен техен орган. Та още тогава си казах: "Брей, тези хора ич зор си не дават, а си живеят добре". Ама то си така донякъде и после пръц. Както се изцепи един евродепутат в европарламента: "Немеца става по тъмно, за да работи, та да има гърка да харчи"..................това по повод най-високата лепта, която внася Германия в Евросъюза.
  • 2


#292234 Новата А класа

Публикувано от Dydo на 13 август 2012 - 08:41

Супер е А класичката, аз лично много я харесах. Като цяло си падам и по коли И с такава форма, а и след като е МБ, нещата заспиват :yeah
  • 1


#291097 Непрехвърлена собственост на автомобил с последствия - решения на проблема?

Публикувано от Dydo на 31 юли 2012 - 16:22

Като изключим кой какво право има и как да го реализира по законен път, то май и по незаконния ще е трудна работа. Какво имам предвид. Щом като едно лице, взело 4200 евра, не е имал възможност (или не е искал) да плати данъците на този автомобил, за да го прехвърли, както и щом към момента не разполага с тази сума, малко вероятно е и на падежа да разполага с нея. Или просто в момента баламосва и не иска да плаща или е пълен гащник и не му дреме, какво и за колко е подписвал. Реално колата е негова собственост и даже се чудя, как се е навил все пак да подпише.................освен ако и да подпише и да не подпише, все е тая. Пари нЕма.
  • 1


#291005 Непрехвърлена собственост на автомобил с последствия - решения на проблема?

Публикувано от Dydo на 30 юли 2012 - 21:44

Чета, чета и все си задавам въпроса, дали тази женица е наред с главата. Да дадеш ти 4200 евра ей така на доверие, дори без документ, че си броил пари. Какво остава, че няма никакъв договор, а за липса на прехвърляне или поне пълномощно да си я прехвърли сама, да не говорим.

Що се касае до неплатените данъци - да, някои нотариуси изповядват сделката, но това си е на техен риск. Неплатените данъци обаче си висят на главата на този, който ги е дължал през времето, когато е бил собственик на МПС, те не следват автомобила и не се дължат от новия собственик. Даже и ЗМДТ си казва, че ако е платен за текущата година целия, новия собственик не го дължи, а ако не е платен, дължи само пропорционално. Та много хора са в заблуда. А давността за данъчни задължения е по-дългичка и може да се прекъсва с всяко едно действие на надлежните органи. След това започва да тече нова. Та някой може и да се измъкне, но все някога, някъде може и здраво да се нахрани.
  • 1


#290574 ЧАТ-ТЕМА

Публикувано от Dydo на 26 юли 2012 - 08:50

С какво качество ще е, не знам - времето ще покаже, както за всяка една марка и модел, ама поне на вид новата А класа много ми хареса.
Лил, вземи си това, което харесва на теб. Няма да забравя как преди време всички скочиха, когато с жената си купихме Форд и то старичък вече. Е те тая кола 5 години я търкаляхме без нищо сериозно да се направи по нея. Даже още й липсва след като още преди 10-ина месеца го продадохме.
Новата А класа си е резак отсЕкъде :yeah
  • 1


#286684 ЧАТ-ТЕМА

Публикувано от Dydo на 20 юни 2012 - 14:26

А кой казва, кое е човещинка и кое не е? За едни присъства желанието да се сношават с индивиди от същия пол, за други присъства желанието да пикаят върху паметника на великия българин...........еди кой си, в центъра на София, например. Кой решава, кое е човешко и може да се прави. Законодателя го решава, но само на книга -днес е позволено, утре решава, че не е.
За мен лично, при решаването на подобен въпрос, трябва да се тръгне от създаването на човечеството - мъж и жена. Всичко друго, не го приемам за нормално. Не, не мразя анално податливите субекти от мъжки пол (наричани още - различни, гейове, педерасти и т.н.), но същевременно съм крайно негативно настроен да показват принадлежността си. Еле пък и паради да ми правят.
  • 3