Към съдържанието

  •  

d74

Регистрация: 05 апр 2008
Офлайн Последно: 04 юни 2013 - 15:57:05
-----

Моите мнения

В тема:Май вие диференциала

29 март 2010 - 17:26

Здравей Колега,
моят съвет също е първо да пробваш с други гуми (летни) преди да правиш нещо по диференциала. Със сигурност зимните гуми са по шумни от летните, а относно разликата в шума по инерция и при даване на газ мога да кажа, че е възможно да се получи и от гумите поради различното натоварване на грайфера при различните режими и зависи от особенностите на самата гума. Ако се окаже че не е от гумите единственото, което можеш да направиш (преди да разглобиш диференциала или да го смениш) е да смениш маслото и да сложиш добавка за намаляване на шума, само че не каква да е а оригинална от Мерцедес-Бенц, която е направена точно за тези диференциали. Понеже вече е късно не мога да проверя кат. номер, но ако те интересува утре мога да го проверя и да го напиша.

Поздрави

В тема:Проблем или може би не със скоростната кутия

12 януари 2010 - 21:01

За съжаление това поведение на колата не е нормално и със сигурност има проблем. Точно какъв е проблема не е ясно, защото вариантите са повече от един. Тъй като вече си бил в Балкан Стар за диагностика (и вероятно си платил за нея) то моя съвет е да се върнеш обратно и да поискаш да я направят отново (този път безплатно), като споменеш че същия проблем се е появил пак. Има голяма вероятност при втория случай записаните грешки да са по-конкретни, тъй като при първата диагностика са били изтрити всички стари грешки натрупвани през годините и сега в паметта са само тези свързани с проблема.

Успех! :flagMB new:

В тема:Проверка на реални километри?

02 октомври 2009 - 13:55

наистина колата пози реалните километри на много места
не само в таблото ако е направено читаво няма да разбереш
на колко км. е ама е много голяма играчка
освен това помни и кога е сменяно маслото и куп други
неща по които косвенно може приблизително
да се разберат километрите


Това е вярно! Истина е че доста хора си играят да пипат километрите (не само в таблото) но с внимателна и задълбочена диагностика това се хваща. Първо километрите наистина се пазят в няколко компютъра, второ има записи за обслужванията (дати и километри), и трето има порверка в базата данни на Мерцедес за сервизната история на автомобила (която не може да се манипулира). Дори всичко да е идеално нагласено при внимателна проверка веднага лъсват несъответствията от които може да се твърди че колата е "пипана" и приблизително да се съди за евентуалните километри. ;)

В тема:Ако нещо не ви е наред с форума!

01 април 2009 - 20:34

Ха Ха - веселяци!

:lol:

В тема:Футболен отбор на МБКБ

31 март 2009 - 16:47

И аз естествено се влючвам, притесняваме само ранния час че с тези задръствания... :warning