Към съдържанието

  •  

Stick

Регистрация: 24 ное 2007
Офлайн Последно: 17 дек 2007 - 19:08:53
-----

Моите мнения

В тема:ПОМОЩ, ГЛОБА 400 лв.

12 декември 2007 - 21:41

Здравейте,
На 01.06.2007 ми беше съставен акт (явно ми завидя, че карам MB 124 250D) на Околовръстен път и разклона за Горубляне по чл. 259 от Закона за застраховането (отменен на 01.01.2006 и се състои от 106 члена) като при проверката представих всички необходими документи + контролен талон застраховка “Гражданска отговорност”, колата има стикер на предното стъкло вляво долу, като единствено не представих Застрахователна полица. На съставения акт съм написал възражение, че съм представил контролен талон застраховка “Гражданска отговорност” с валидност до 04.05.2008 г., колата има стикер на предното стъкло вляво долу със същата валидност. На следващия ден представих оригинали и копия на Застрахователна полица и Акт № …. на органите на КАТ при РПУ Павликени, но след 3 месеца ми беше връчено наказателно постановление по чл. 259, ал. 1. т. 1. от Кодекса на застраховането, цитирам КЗ:
“Задължение за сключване на договор за задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите
Чл. 259. (1) Договор за застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите е длъжно да сключи всяко лице, което:
1. притежава моторно превозно средство, което е регистрирано на територията на Република България и не е било спряно от движение;”
за 400 лева.
Изпратил съм писмо до ЗК “Уника” АД следните въпроси:
1. Към дата 01.06.2007 г. и до сега имам ли действаща застраховка “Гражданска отговорност”?
2. Документ ли са контролен талон застраховка “Гражданска отговорност” и стикер за същата?
3. Възможно ли е да се състави акт по Закона за застраховането (който е отменен) а наказателното постановление да е по Кодекса по застраховането ( в сила от 01.01.2006)?
Моля за вашите коментари относно разрешаване на този юридически казус защото ми предстои гражданско дело срещу КАТ.



Хм, от горенаписаното стана ясно, че са ти съставили Акт за установено административно нарушение, но какво точно е то, т. е. какво точно е изписано в описателната част на акта? По принцип единствения ти вариант е да обжалваш връченото Наказателно постановление в четиринадесетдневен срок след датата на получаване, тъй като от тази дата то влиза в сила. Обжалването се подава в 2 екземпляра до Районен съд по местоиздаване на НП (в него е вписано точно кой е този съд) чрез Началника на РПУ. Ако правилно съм разбрал изложеното, имаш два пункта, по които да обжалваш - първият е, че имаш валидна застраховка "Гражданска отговорност" към датата на съставяне на акта, като приложиш ксерокопие на полицата и всички свързани със застраховката документи; другият е, че актът е съставен по несъществуващ член от Закона за застраховането, тъй като нарушението, ако го има изобщо, е по Кодексът за застраховането! Важно е да не пропуснеш срока! Засега това е, което мога да те посъветвам! Дано да съм полезен! Успех!

В тема:Вибрации на ниски обороти

12 декември 2007 - 20:16

:madcroud Малеееееееее, каква стана тя!!! Не исках да внеса разнобой в мненията и "скандал" по темата! Просто изложих едно проблемче, а сега повече подробности - колата наистина е италианска, НО: колата пали от четвърт оборот - буквално; за 4000 километра е изгорила около 100 гр масло; кутията на въздушния филтър, както и самият той са чисти и няма масло по тях; "духането" от маркуча към филтъра е минимално; изходът на ауспуха е чист от каквито и да е маслени нагари. Не съм специалист, но всичко това ме навежда на мисълта, че двигателят е в добро състояние! :rolleyes Единственото, което ме притесни :kill_myself е бързото почерняване на маслото след смяната му, което говори за богата смес. По отношение на кабелите - там не съм сигурен дали трябва да са графитни или метални нишки. Моите са метални (като на старите руски Лади). :yahoo Убедих се в това, когато веднъж случайно изтеглих кабела от лулата. Налягането на помпата е 5.5 бара. По думите на монтьора, това било нормално и така трябвало да бъде! Едно уточнение - колата е с две бензинови помпи и едната със сигурност не работи добре, защото бучи, а втората я смених, защото изобщо не работеше. Бензиновият филтър също е нов!
:rolleyes