Към съдържанието

  •  

BBRemapping

Регистрация: 03 яну 2020
Офлайн Последно: Днес, 12:56
-----

Моите теми

Премахване на катализатори поради проблем W221 S500

28 март 2024 - 11:18

Здравейте колеги!

Да започнем от там, че колата е S500 388hp преди фейслифт. С генерация и накрая с резонаторни гърнета с накрайници, но катализаторите са си на колата.

Преди месец време (горе/долу) видях в десните накрайници, че има две парчета от катализатор по 3-4см диаметър. Нямах време от работа и други занимания да се оправям с този проблем и продължих така да си карам понеже видимо нямаше проблеми с колата, освен, че ставаше една идея по-шумна. Преди 1 седмица сложих газ, нямаше никакви проблеми до вчера. Тръгвам си от работа следобяд, паля колата и почва да работи сякаш на 4-5 цилиндъра, прекъсва и на бензин и на газ, не може да събере обороти.

Чека започна да премигва и след 10ина секунди светна за постоянно. Гася колата, закачам я на СТАР пред работа и ми излизат следните грешки :
1 - Прекъсване (P0300)
2 - Прекъсване на цилиндъра 1 : Предпазващо катализатора (P0301)

3 - Прекъсване на цилиндъра 4 : Предпазващо катализатора (P0304)

4 - Прекъсване на цилиндъра 3 : Предпазващо катализатора (P0303).
 

От това което успях да разбера двигателя е разбрал, че някъде в гърнето се получава back-pressure (тоест е затапено някъде по трасето) и гаси цилиндрите за да предпази двигателя. Изчистих грешките, запалих колата, никакви проблеми до момента. 

Така, да се върнем на въпроса. Понеже разговарях с няколко човека които са точно с такъв модел автомобили със задно предаване и 4х4 също така, някои от тях са премахнали катализаторите и са направили ремап за да се изгасят вторичните сонди за да не светка чека и да върви колата като хората. Друга част от тях пък са махнали катовете без никакви намеси по ECU-то и нямат никакви проблеми, без да свети чек, колите вървят както трябва и т.н..

Да подчертая, идеята е сондите да останат на колата, няма да ги махам механично, просто вътрешността на катализатора изчезва и от двете страни.

Дайте мнение по въпроса, благодаря предварително, живи и здрави:)


Проблем с Speedtronic, Night Vision

13 декември 2023 - 13:17

Здравейте колеги! 

От вчера съм горд собственик на W221 S500 Long. Така, колата има следния проблем, на километража излиза Cruise control and SPEEDTRONIC inoperative и темпомата не работи (логично), но също така и night vision системата също не работи.

Не ми излиза грешка на таблото за него, но като натисна бутона не се случва абсолютно нищо.

Качих я снощи да проверя какво се случва на STAR, и в Control unit : NSA имам следната записана грешка : "No CAN message was recieved from control unit N47-5 (ESP control unit) or N62/1 (Radar sensors control unit (SGR))"

Въпроса ми е къде да търся проблема, в кой от двата модула и има ли връзка в проблема между двете неща, по някакъв начин свързани ли са заедно.

Благодаря! Живи и здрави.