Към съдържанието

  •  

BBRemapping

Регистрация: 03 яну 2020
Офлайн Последно: Днес, 10:09
-----

Моите мнения

В тема:Премахване на катализатори поради проблем W221 S500

Вчера, 10:03

Сигналът от задните катове се позлва за донастройка на сместа, така че не знам доколко е ок да се пуска някакво напрежение, отделно ако индикира постоянно колкото е опорното напрежение, около 0.5 волта, може да видгне някаква грешка за подгрева или ефективността на самия сензор.

 

Алгоритните в моторния комп са доста сложни, едно описание на моторно ECU е към 1000 страници, с адски много променливи, но най--общо казано очакваното напрежение от задните сонди е постоянно а от предните променливо. Ако ЕКУ-то вижда един и същи сигнал на преден и заден сензор, вдига грешка за ефективност на катализатора.

Благодаря за лекото четиво колега beer.gif .

Разбирам за какво иде реч, въпроса е, че за сега няма проблеми, оправих и проблема с паленето, оказа се проблемен дросел, та сутрин вече си палим като царе, без да будим половината квартал :D 


В тема:Въздушно окачване

19 април 2024 - 12:59

Отиди колега за калибрация. Мерцедес (поне повечето за които се сещам) които са на въздух имат сензори на предна лява и дясна гума по отделно, а отзад за задницата е само 1 сензор. 

Ако се калибрира като хората, би трябвало да се оправи. Имахме подобен проблем само че с W220, кривеше се, а възглавниците бяха нови и 4-те.. След калибрация, нещата си дойдоха на място.

Успех и драсни с отговор, да знаят колегите дали е помогнало :)


В тема:Премахване на катализатори поради проблем W221 S500

19 април 2024 - 12:54

В крайна сметка, още същата седмица когато писах темата катализаторите бяха махнати. 

Вътре бяха изпочупени и стопени, дясната страна беше трагедия, колата вече се усеща доста по-пъргава и няма тези проблеми с цилиндрите. 

Не е имало софтуерна намеса за сонди и т.н., просто сложих едни "преходници" или "залъгалки" които изваждат сондите с няколко см навън и минава по-малко количество газове през тях и температурите са в норми, няма чекове и т.н. всичко е точно. 


В тема:Премахване на катализатори поради проблем W221 S500

29 март 2024 - 13:37

Тия глупости ги знам и без да ми ги казвате, проблема обаче е, че имам други катализатори и като ги сложа тях пак ще изгрухтят.

Питах конкретен въпрос, не да ми се водят лекции :) 


В тема:Премахване на катализатори поради проблем W221 S500

28 март 2024 - 11:59

Edit : Четох някъде преди време, че през STAR могат да се кодират задните O2 сензори да не ги търси. Но до колкото успях да разбера при този двигател с ECU ME9.7 могат единствено да се изгасят 4те сензора, като въпроса ми е, има ли някакъв проблем това нещо да се направи и какво може да стане?