Към съдържанието

  •  

Kristiyan

Регистрация: 21 окт 2019
Офлайн Последно: 26 юни 2023 - 13:36:31
-----

Моите мнения

В тема:C43 AMG 2017 Downgrade software

26 юни 2023 - 13:38

Колега, не влизам често но… можеш да запазиш и новия и да пробваш със стария файл. Колата явно е била засилена доста. Избери си читав тунер в бг с дино стенд кажи му че искаш гърмежи при палене и смяна на скоростите и си готов. Повечето 43ки го имат фабрично на спорт режим


Sent from my iPhone using Tapatalk

За съжаление в България не знам читав мапер, не случайно ходих в Чужбина обратно за да бъде нагласена отново, това което знам за стария (мапнат файл) е че с него няма да запали, защото ми трябва стоковия който го нямам.. 


В тема:C43 AMG 2017 Downgrade software

26 юни 2023 - 13:36

Това малко като виц прозвуча... искаш да ескалираш в Германия това, че в официално представителство на марката са ъпдейтнали софтуер, какъвто трябва да е. В резултат на което, са ти затрили произволни съчинения, правени от незнаен "мапер"! Това ако постигне резултат, ще е меко казано невероятно smile.png

Виц? Колата си беше наред, да не би да работиш в МБ че да ги защитаваш? Не смятам че е редно да се ъпдейтва каквото и да е без да се предупреди клиента, като също така им бях казал че колата има модификации, следователно ако знаят какво ще правят би трябвало да ми кажат ако имам софтуерни подобрения че ще бъдат затрити нали? 

Аз съм клиента и аз решавам дали искам да бъдат сложени тези ъпдейти (още повече че и плащам за това)

Жив и здрав
 

Честно казано и аз ремапвах, не мога да си представя да я карам стокова вече smile.png просто все едно карам 63ка smile.png айде да посмаля малко 53ка smile.png


Sent from my iPhone using Tapatalk

Стокова в един момент ти писва и искаш повече :)
 

Аааа, резултат ще постигне със сигурност - тя вече не е гаранционна, но освен гаранция ще загуби и правото на бъдещи акции по отстраняване на заводски проблеми.

И много ще му се смеят в Германия.

:)


В тема:C43 AMG 2017 Downgrade software

31 май 2023 - 01:10

Да се върне стария софт може , става за минути. Обаче с ремапа ако си пазиш файла най добре… лимитърите на кутията също могат да се махнат, но това е свързано и с хардуерна покупка на електронен блок.( не могат да се презаписват ) Предполагам понеже cpc_ng върви в комплект ъпдейт с мотор … на пари е. честно казано се съмнявам да са пипали и cpc модула ( това е доста профи тунинг) но зависи от желанието на собственика.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Малко се обърках с обяснението ти, но накратко човека който прави ремапа ми каза че дори да пробваме да сложим стария файл с ремапа, колата няма да запали след това заради ъпдейта на компютъра (трябва първо софтуера на колата да е същата версия, за да може да качи стария ремапнат файл), това дали е така не съм наясно, но ако както ти казваш мога директно да кача стария ремапнат файл върху ъпдейта който имам сега бих го помолил да ми прати все пак файла и да пробвам.

Понеже след Мерцедес като ми ъпдейтнаха колата и се затри ремапа ходих отново при тунера за нов ремап.

И преди да пробвам това решение да сложа стария ремапнат файл има ли как да запазя текущия файл със сегашния ремап и ако в случай не стане със стария файл да запали колата да кача текущия ремапнат файл и какво ще ми е нужно за да го копирам текущия, понеже тунера е в Истанбул и не бих искал да бия сумати км отново..

Под пипали cpc модула, визираш Мерцедес или тунера? Понеже има разлики в момента след ъпдейта в смяна на предавките, като нa S+ колата беше абсурдна за каране в градски условия, а сега след ъпдейта колата в S+ е почти идентично сменянето като на C и не мога да си обясня защо колата е по тиха от преди, при положение че отново е ремапната, след смяна на всяка предавка имаше специфичен силен звук, а сега го няма, мислех че клапите на генерацията са една идея по затворени отпреди, но след разговор с хора от Канада които са известни в цял свят ми казаха че не може да е това и в момента гадая как мога да разбера какво се случва..

А иначе от Мерцедес ми казаха че не връщат и нямат старата версия на софтуера и до сега никой не е искал такова нещо и днес пратих запитване по имейл до София понеже не ми вдигнаха телефона и чакам някакъв отговор от тях, ако не смятам да пробвам да ескалирам случая до Германия, защото ме е яд че не ме предупредиха за тези неща и правят каквото си искат.

Поздрави


В тема:Mercedes (connect) me

26 януари 2023 - 18:34

Някой който го ползва свободно приложението на коли след 2016-та, аз съм с Англ. акаунт понеже в БГ не се предлага все още, и успявам да следя дали колата е заключена, прозорците дали са затворени, колко гориво има, гумите на колко бара са, но нямам опция откл./закл. и палене от телефона защото ми иска абонамент, но моята кола не е с пакет свободен достъп (keyless) и не знам дали практически е възможно дори да заплатя абонамента, някой да има представа?


В тема:Съвет за покупка на w205 / C43 AMG

18 ноември 2022 - 21:10

Карал съм не малко C43 (служебна), но нямам оглед над това какви са слабите места или от какво страдат, поради причината че беше нова тогава.

Бях гледал че проблем с инжекторите имат след ремап (може и да не съм разбрал правилно от едно ревю), за ваноси не съм чувал (може и да е така).
 

Върви приятно за 400кс, харчи много, имат проблеми с ваносите на мотора, инжектори и тн… просто е на късмет.
Скъпа за поддръжка като всяко АМГ, иска си доход


Sent from my iPhone using Tapatalk