Към съдържанието

  •  

Stendm

Регистрация: 26 сеп 2019
Офлайн Последно: 13 юни 2020 - 07:12:29
-----

Моите теми

Вибрации в купето на s203 220cdi автомат, и придърпване при подаване на газ

27 септември 2019 - 17:14

Закупих наскоро посочения модел 220cdi 150к.с., с автоматична скоростна кутия. След известно каране започнаха да се чуват и усещат вибрации в купето, а също така и придърпване при подаване на газ между 1500-2000 оборота. Придърпването понякога се усеща, но по-слабо и след 2000. Докато колата е студена тези проблеми ги няма, върви си нормално, превключва плавно скорости, набира доста добре. Мине ли 80 градуса и започват проблемите. Сменихме масло на двигател, филтри, букса на кутията, от кутията успяхме да източил около 4л и доляхме с ново. Проблемът намаля съществено, но все още е на лице. Ходих в сервиз и ми казаха, че може да е тръгнал хидротрансформатора. Това ли са му симптомите и защо само на загрят двигател го прави?
Отидох и в друг сервиз, където ми правиха диагностика на двигател и кутия, съответно нямаше никакви грешки. Гледаха как работят и казаха, че всичко е наред, но пък вибрациите си ги има макар и доста по-слаби след смяната.
Да вметна, старото масло на кутията беше много черно. Възможно ли е от маслото или от това, че колата е седяла дълго време без да се кара да го има този проблем? Моля за съвет какво да се гледа още!
Благодаря!