Към съдържанието

  •  

Петрето

Регистрация: 05 апр 2019
Офлайн Последно: 27 окт 2019 - 21:30:27
-----

Моите теми

Стар диагностика и проблемни дюзи

16 август 2019 - 16:13

Здравейте,имам проблем с дюзите на W210 CDI.
Интересува ме могат ли да се хванат със Стар диагностика,или трябва и стенд-нещо,което искам да избегна.
Благодаря.

Алтернатор/стартер W210 E270 CDI не пали

01 май 2019 - 19:22

Добър вечер колеги,
имам проблем с моя мерцедес W210 E270 cdi.
Случаят е следния-преди седмица миха улиците.Паля колата сутринта и изведнъж се включи на студен старт перката на колата-толкова силно,че чак се уплаших.Изгасих колата,запалих я-ваичко наред.Не обърнах внимание.На следващата сутрин същия номер.Забелязах че почна малко по-трудно да пали колата.На четвъртия ден тръгвам сутринта за работа,давам контакт-свещите подгряха,тръгнах да паля и се чу само едно щрак и дотам.Пробвам отново-същия номер.Мерих с мултице акумулатора-12 волта.Палене няма.
Някакви идей?Дойдоха едни викат алтернатор на 100%-викат ми дай 400 лв. и до 3 часа ти го носим.А,и акумулатор иди си вземи,че алтернатора ти е умъртвил клетка в акумулатора.Казах им весело изкарване на празниците и ги изпратих по живо и здраво.

Mercedes W210 E270 CDI пуши синкаво-бял дим

05 април 2019 - 16:03

Здравейте съфорумници,
отскоро се сдобих с първия си Мерцедес -W210 E270 CDI с ръчна скоростна кутия.
Прави ми впечатление,че при първо палене изхвърля кълбо по-скоро бял дим,миришеш остро на дизел,и по-скоро като на неизгоряла нафта.Дюзите-3 на брой са правени преди няколко месеца от предишния ми собственик,който ми е и съсед,сменявани са и три подгревни свещи,а преди няколко дни смених и реле на подгрева BERU.
Дори загряла,на място се вижда че излиза дим от аспуха и мирише люто.Карал съм няколко дизелови коли,но само когато са имали проблеми са димяли и миришели.
Колата е без катализатори,и турбото свири ако е от значение.Но турбото си свири от 7 години,откакто е вкарана колата.Предишния собственик я караше основно градско ако има значение.
Фихровите клапи са премахнати,няма грешка за егр.Колата върви отлично и няма загуба на мощност или прочие.Мотора работи тихо и спокойно.Само дима ме притеснява.
Ще съм благодарен ако някой може да изрази мнение или да даде съвет.