Към съдържанието

  •  

Хондов

Регистрация: 16 фев 2019
Офлайн Последно: 07 фев 2023 - 19:41:22
-----

Моите теми

AIR BAG

07 февруари 2023 - 19:43

Възможно ли е да се задейства въздушната възглавница на водача без да има челен удар, а само от задействане на спирачната система ?

Мисля ,че това не може да стане. Освен създаденото спирачно закъснение от спирачната система електронния блок трява да получи сигнал и за някакъв не слаб челен удар. Иначе при всяко рязко задействане на спирачната система ще се отварят въздушните възглавници, поради което Мерцедес би трябвало да спре производството на този модел. Това е мое мнение.


Заден десен габарит едва мъждука

07 януари 2023 - 17:58

Изгоря ми крушката на заден десен габарит и при смятната и при пробата на новата нещо запуши в снопа на кабелите около десен заден калник. Изгасих веднага фаровете и и проверих откъде идва този дим .  Всичко уж беше на ред , но един ден забелязах,че заден десен габарит едва свети. При изваждане на панела с крушките на долната с двете светлини едната жичка едва беше зачервена. Почистих окиса по гнездото смених крушката ,но резултат никакъв. При вадене на крушката при пуснати фарове веднага светват светлините на стоповете , като при натискане на педала на стоп тези светлини увеличават светенето си. Бушоните са здрави ,проверих ги. Сложих друга крушка но пак същото. Муснах допълнителна маса , не става. Премерих напрежението около 0,2 волта. Пробвах какво ли не ,но не успях да реша този ребус. Моля, ако някой е имал подобен проблем да помогне.