Към съдържанието

  •  

devilx

Регистрация: 25 дек 2018
Офлайн Последно: 17 фев 2022 - 09:53:50
-----

#419732 Щракане при подаване на газ Е320 ЦДИ 2003

Публикувано от devilx на 17 май 2019 - 10:24

Така сега ходих при друг майстор..  покара си.. и веднага се хвана да проверява маслото на кутията.. каза че май е малко.. сега я оставих колата за 1 час след това ще отида да видим дали може да е от автомата.. 


  • 1


#419710 Щракане при подаване на газ Е320 ЦДИ 2003

Публикувано от devilx на 16 май 2019 - 18:27

От кога имаш колата?
От кога започна да го прави това?
След като смени маслото ли започна или и преди това го правеше?

Колата я имам от началото на Февруари..  Прави го от  28-29 Април.или поне съм чувал нещо подобно... . на 1. май  смених маслото..  отначалото като купих колата нямаше такова нещо..

 

Междудругото  ако е нещо откъм двигателя няма ли да го прави постоянно  а не само като се дава газ.. И на мен ми струва като карам че идва точно под колата а не отпред на колата но всички гледат двигателя..  Прочетох толкова много теми  в едната тема имаше подобен симптомм... като подаваш газ се чувало тракане.. и накрая се оказало лагер точно зад скоростната кутия.. Никой не гледа кутията.. явно не е харектерен шум за там.. 

 

Според мен някой по навътре с нещата може да изолира някои неща.. например кое се свърза с подаването на газ ?  прави го като загрее колата на студено не го прави..


  • 1


#419702 Щракане при подаване на газ Е320 ЦДИ 2003

Публикувано от devilx на 16 май 2019 - 12:11

Хронология на майсторите.. 

 

1. Квартален майстор познат - приличат му на повдигачи... 

2. Автосервиз Грозданов Пловдив -  след дълъг оглед  не установено откъде идва шумаа. слушаха със стетоскоп..  препоръчаха да се изпратят дюзите за стенд. 

3. Майстор в сервиз Желев Хасково - шумът му прилича на нещо от аспухната генерация..  я тампон я нещо друго.. не е дюза или нещо от двигателя.. Да не забравя да кажа че тук махнаха пистовия ремък и чукането си го имаше.. 

4. Майстор от Хасково .. Зад ОМВ -  Динко..    покара чу малко колата без да отваря капака на колата и т.н. каза че за него е от генерацията и с времето ще се покаже откъдете и че трябва да се оглежда.. Каза да си карам спокойно колата и че не е от двигател..

5. Майстор от Макс Про Хасково - първоначално търсел някакъв друг шум гледаше колата на канал.. после тръгнахме да караме разбра за кое става въпрос.. спряхме махна капака на двигателя .. слушаше.. и за него този шум идва от горната и предна част на двигателя.. някъде кам разпределителния вал.. може да има някви луфтове да има т.н. Подчерта че до сега не е чувал такъв тип чукане и то при мерцедес.. 

 

 

Колата не го прави преди да достигне 60-80 градуса.. никакъв друг проблем няма, пали си, работи си, безшумно има си мощност.. . не го прави на P.  прави на D и на R.. най ясно се чува между 1200 - 2000 оборота..   Само като подавам газ тогава се появява.. Пусна ли педала на газта чукането си изчезва.. 

Предполагам всички тези симптоми трябва накрая да се свързват на някъде.. Колко работи могат да чукат като загрее. Възможно ли е това да е верига? Щото колата е 300 хиляди КМ по табло ама знае ли се може и да е още 1 път толкова..  Никой не иска да ми  даде орентиоръчна цена за отваряне на двигателя.. хайде разбирам ако е за части ама поне за майсторлъка отваряне и затваряне на главата.. Всички се оплакват че трудно се вадят дюзите на мерцедесите.. Е добре какво толкова нали знаете .. 300 лева ли 400 лв ли е.. 

 

П.С. незнам дали има нещо общо това но като тръгна през лек наклон поначало.. колата бързо сменя скоростите като падне обората и си ги сменя и се получава едно леко придърпване.. примерно като оставя педала ан газста.. 


  • 1


#419214 Щракане при подаване на газ Е320 ЦДИ 2003

Публикувано от devilx на 01 май 2019 - 16:03

Здравейте колеги,

 

имам Е 320 ЦДИ 2003 година.. 

 

днес смених маслото, но от няколко дена имам имам едно щракане докато си мислех че е от гумите, днес разбрах че идва като подам ГАЗ.. Незнам дали е от двигателя или от някъде другаде.. 

 

Ако запаля колата и оставя да си работи няма проблем.. Когато е на D натискам  спирачката и подам газ пак се чува щракане.. когато съм в движение и таман тръгвам щракането се чува повече.. Подам ли повече газ не се чува щракане или поне не се усеща.. Всичко това се чува докато са отворени прозорците.. Ако са затворени нищо не се чува.. Не е някво силно тракане, а повече щракане някво..  Ако махна крака си от газста няма щракане ако натисна лекичко пак се чува.. 

 

От какво може да е проблема?.. Дано да  не е нещо сериозно.. дано не съм закъснял със смяната на маслото..  Колата е моя от 3 месеца и не съм сменял масло на скоростите..  преди нямаше такъв звук 


  • 1