Към съдържанието

  •  

sgolemanski

Регистрация: 09 окт 2018
Офлайн Последно: 07 май 2020 - 14:42:29
-----

Моите теми

Придърпване на студено - автомат 722.6

05 януари 2019 - 16:49

Здравейте, ще се радвам да дадете едно мнение за моя проблем. Колата е C230 Kompressor.

 

Откакто стана студено се появи едно придърпване при смяна от 1-2 и 2-3, понякога и 3-4, но по-рядко. Това и в двата режима S/C. Най-чувствително е сутрин сега както са минусови температурите и първата смяна на C режим, т.е. 2-3 -> леко подаване на газ, вдига повече оборотите, все едно я цеди и изведнъж превключва и колата дръпва напред. 

 

Като позагрее се пооправя, но не напълно, не така както беше лятото. Кутията е обслужена октомври месец, лошото е че беше точно преди да захладнее и сега не мога да разбера дали обслужването има връзка с проблема. Маслото което и сложиха е Fuchs, в специализиран сервиз за автомати, казаха че било по спецификация. Също букса и там каквото друго се сменяше, цял комплект.

 

Говорих с тях за проблема - казаха че може да е от много неща, най-вероятно било клапан или клапанно тяло, предложиха да ми го сменят, но не дават гаранция че ще се оправи, можело нещо друго да излезе.

 

Закачих я на STAR (на друго място) - кутията не вади никакви грешки. Покарахме я с човека и в движение той засича данни, обороти. Тръгвахме от място на прав път, на наклон, поиграхме си доста. Няма тресене, лашкане, няма удар, няма играене на обороти - човека каза че хидрото би трябвало да е добре. Също така смята че не е и клапан, щом прави проблема само на студено и само при ниските предавки.

 

Като се върнахме от тестове замерихме маслото със сонда - беше на минимума, доляхме 300 гр. от същото масло (звъннахме в сервиза да питаме какво е точно). Решихме че това може и да оправи проблема. Но сега мина един ден и пак я пробвах от студено и пак е същата работа.