Към съдържанието

  •  

hijacker

Регистрация: 17 юни 2007
Офлайн Последно: 12 дек 2021 - 19:06:57
-----

#360370 "Задно предаване" срещу "Предно предаване"

Публикувано от hijacker на 14 март 2015 - 19:26

Здравейте колеги,

вече съм си изкавал мнението по върпоса, но тъй като темата пак се активизира, мога само да потвърдя, това, което вече съм писал по въпроса:

http://forums.mbclub...e-7#entry342892

Освен това, като само една малка добавка ще напиша следното:

С 190-ката, за 10 години почти винаги ето този "баир" в линка отдолу на сняг беше мисия невъзможна, ако ми се наложеше да спра, просто нямаше тръгване! Назад, напред, задръствания, невероятно, просто не искам да си го помислям.
https://www.google.n...DoC9EuNq3zA!2e0

За съпоставка, с шкодата ето това "малко" нагорнище, на сняг( втората седмица на февруари тази година), не беше никакъв проблем, без засилки:
https://www.google.n...mw3b8Dqq79g!2e0

От тази зима вече карам колело, доста е непредвидимо, на лед и сняг носи при движение направо, в завой и изобщо нестабилна машина ;–)

Хайде поздрави и със здраве! Всеки да кара, това, което го кефи! Прикрепям една зимна приказка от Родопите за доброто настроение на всички!
-Николай

Прикачени файлове


  • 1


#274617 загуба на спирачките при дълго каране

Публикувано от hijacker на 21 март 2012 - 13:46

Здравейте колеги,
Благодаря на всички, които се отзоваха за идеите и съветите (особено към Дилянски и Събсоник (както винаги :->) ). Определено бяха от полза!

Цялата история накратко.

В сервиза, където бяха сменили главния спирачен цилиндър преди месец приеха колата и по симптомите й ми казаха, че ще я видят, но най-вероятно ще се смени пак спирачният цилиндър. Обадиха ми се да кажат, че го сменят от LPR на Marelli като ще е необходимо да доплатя разликата в цената, Марелито е по-скъпо с 44лв. Аз се съгласих.

По телефона ги помолих пак да прегледат спирачни апарати и колелата, както й да видят челюстите на ръчната спирачка.

В следствие ми се обадиха да ми кажат, че спирачния цилиндър вече е сменен, но са намерили опечени накладки на задна лява гума. Е, апарата е задържал там и накладките са се изпекли. Смениха двата чифта накладки на задните колела с нови и отремонтираха спирачния апарат. Тази сутрин си взех колата.

Платих си за всичко. Надявам се спирачките да не отказват за напред, защото е страшно! За момента смятам проблема за решен.

Изводите ги оставям всеки сам да си ги прави... примерно какво би било ако бяха намерили изпечените накладки още при първото ми посещение при тях преди месец?

Поздрави,
-Николай
  • 1