Към съдържанието

  •  

Brozestian

Регистрация: 14 юли 2018
Офлайн Последно: 07 ное 2023 - 19:40:53
-----

Моите мнения

В тема:Климатроника спря да духа

11 юли 2022 - 00:05

Клапи, моторчета на парното. Има теми по въпроса. На сервиз с диагностика ще се види кое какво.

В тема:При покупка на W211!

04 февруари 2022 - 04:23

Хармън Кардън...?

Тц. Има Хармън Кардън, вижда се на снимките.

Като цяло изглежда много добре, в талона си пише кога е роден предишния собственик, така че не е лъжа. Мен също би ме отказало 4х4то...

В тема:Проблем с автоматична скоростна кутия B200 дизел

21 октомври 2021 - 18:01

@kdl Смесваш нещата. Никой дилър няма да ти ремонтира кутията, директно нова за 8-9к, и вярвай ми че ще ти дадат гаранция и найлоните даже в пликче.

Иначе къв е тоя ремонт, без гаранция че проблемът ще е отстранен?! Ремонтират ти турбото да кажем, и после какво... ако кара кара, така ли?! И естествено, че не говоря за ремонт ала с тел, свински опашки и китайска геометрия. Говоря за качествен ремонт. Чаркаляк по предписание, стенд и тн. Агрегат е. Нали за това се говри за специалисти относно точно конкретен агрегат, в случая кутия. Като се смени това и това, добре е да се смени и онова. И още, четвъртото също му е слабо място. Така е по книга, и аз съм ок не 3к, а 4к да е, но да се правят нещата като хората. Нали за това говорим за специалист, ако той не знае къде са болежките на конкретен модел кутия, за какъв точно специалист става въпрос?

 

Същото нещо имах предвид и със спирачките... напиши си, правя само спирачки на Панамера и това е. Но тръгнеш ли да правиш нещо друго, съгласил си се вече.. ми направи го като хората, това имам предвид.:)    


В тема:Проблем с автоматична скоростна кутия B200 дизел

21 октомври 2021 - 00:34

Мен честно казано ми писна от тия ояли се майстори навсякъде! На последния съм му оставил към 20к за няколко години за всичките ми коли, уж съм доволен, и пак чат-пат ми киселее, пълно е с коли при него и вече претенции, какви коли да прави...  стари му били 10 годишните, и забравил че цвета на парите е един и същ. Всички вече искат да сменят само керамика на Панамера и да цоцат от разликата в цените на частите, + боноус цени за труд, като за европейски сервиз.

Други тарикати като упоменатите горе, поемали гаранция само на направения от тях ремонт, нищо че след смяна на хидро, дадена кутия пак лагва... бе то не било това, ама ти си плАти хидрото, така и така имаше нужда и то да се смени, ще сменим за още 1000 лв части и все ще уцелим какво е. Баси ташака. 

 

Мисълта ми е кой ще я ремонтира с гаранция? Преди това кутията ти е ремонтирана, и ако недай си боже нещо стане след настоящия ремонт, и ремонтираната кутия кихне след 4к км, съм 100 % убеден, че ще започнат с разнасянето на вода от всички кладенци около Варна, че и от морето ще прелеят, само  и само да не покрият гаранцията и да не са те на топа на устата. Ти си си я счупил, блъскал си на място на иключен двигател, маслото не е било правилното, нищо че са ти го сменили в СС, всичко си личи ако не ни вярваш от левия зъб, на дясната зъбчатка, а и пасианса ни в гаража така показа. Тоя филм къде ли не го гледам, даже ми се струва вече по чест от новините по Нова.

 

Аз бих взел кутия втора ръка. От ударена италианка, англичанка, нещо от обявите в мобилето коли на части. Да кажем грубо 500 лв да ти е кутията , за 800 лв ще се върже тотал. Ако и тя не стане, пак така докато не уцеля, б*х го. До 3к, ще си купя и сменя 4 кутии. 


В тема:W204 C220CDI 2008 - заминал двигател?

09 септември 2021 - 22:15

Много са ми интересни на мен лично диагностики на гръмнал мотор по слух с конкретна констатация "буталото ти е заминало". Защото аз поне така разбрах историята, пали, след 2 секунди гаси и диагностиката готова.

Виж аз какво бих направил. Товаря колата на камиончето и директно при моя майстор.
Отваряме мотора и чак тогава започва умуването. Всичко друго е да се намираме на лафче.
Да ще изхарчиш някакви пари, но ще имаш информацията. Това е най важното.