Към съдържанието

  •  

MZ ES

Регистрация: 25 апр 2018
Офлайн Последно: 23 юни 2023 - 12:44:41
-----

Моите теми

Странен проблем с лампата на акумулатора

21 ноември 2018 - 09:49

Днес сутринта като тръгнах за работа Мерецедесът ме изненада със странен проблем.Нямаше затруднения при запалването.Стартера си завъртя нормално и колата запали. След изминавана на около 500 м. светна лампата на акумулатора или зареждането,при което воланът силно се втвърди и стана почти невъзможно да го управлявам. Успях да спра, изгасих двигателя и след като го запалих отново проблемът беше преодолян. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и на какво може да се дължи?


Инсталиране на камера за заден ход

11 ноември 2018 - 16:46

Като си седя и гледам навигацията,за която нямам диск,а и не ми е необходим, ми възникна въпроса,дали може да се инсталира камера за заден ход,видеосигналът от която да се изведе на екрана на Comand 2,0? Някой друг задавал ли си е същия въпрос, а още повече дали го е правил? Ще съм благодарен за всякаква информация!

Каталожни номера на резервни части

09 август 2018 - 17:41

Тъй като Мерцедесът ми е на възраст ме интересува, има ли някъде сайт или приложение с каталожните номера на частите за този модел и ако има- къде?

Шум в купето при отпускане на спирачката

05 юни 2018 - 20:23

От известно време при движение и работа на двигателя в купето се чува един звук,подобен на изпускане на въздух. При натискане на педала за крачната спирачка шумът спира. Спирането на колата остава без промяна отпреди. Първото ми предположение беше за вакуумния усилвател на спирачките. Закарах колата във фирмен сервиз ,но на друга марка, собственост на мой познат. Според него съскането идвало от някакви клапани във вакуумните тръбопроводи към турбото и ЕГР-а и съвета му беше да карам така,докато се повредят напълно и тогава сме щели да ги сменяме. Мен лично това не ме устройва! Та въпросът ми е: сблъсквал ли се е някой с подобен проблем и как е бил решен? Има ли такива клапани във вакуумните тръбопроводи, къде се намират и могат ли да се тестват?

Секретен ключ за сваляне на теглича

28 май 2018 - 11:57

Преди около месец си купих  Мерцедес ML W163, който е оборудван с теглич. Като четох в ръководството,за сваляне на теглича е необходим секретен ключ, какъвто липсва в моята кола. Бих искал да мога да свалям теглича,когато не ми е необходим. Някой сблъсквал ли се е с този въпрос? Възможно ли е да се извади дубликат на ключа при липсващ ключ и ако е възможно,то къде?