Към съдържанието

  •  

SAMURAIJACK

Регистрация: 10 апр 2007
Офлайн Последно: 24 май 2019 - 11:52:23
*****

Моите теми

Мерцедес CL 420/500/600 C140 (W140) Полезни линкове

25 октомври 2018 - 09:14

Провокиран от въпросите на колегата с CL 600, реших да поместя няколко линка, които считам за полезни, като ще ги допълвам периодично в мнението си.

Въпросните линкове дават указания за Направи Си Сам ремонти (DIY), както и полезна информация за интеревали на обслужване, видоме масла и консуматива, за различните модели.

Ако някой има конкретни линкове, също може да ги споделя, стига да са за моделите посочени в заглавието:

 

1. Немски сайт за DYI (W 140-12 Cylinders)

http://v12uberalles....ts_page.htm?i=1

 

2. Още един полезен сайт, предимно за DIY на CL 500 C140

https://www.k6jrf.com/MB_S500.html

 

3. Един Немски сайт, с доста интересни линкове (трябва Ви немски):

http://www.mb-w140.de/

 

4. 


Нови данъци МПС-от 2019?

08 октомври 2018 - 20:55

Мдаа,,,,идват кофти времена за притежателите на стари машини, като мен...

Сега данъка ми е 500 лева, според статията, може да ми стане към 650...и ГО ще ми е поне 250-300, а каското около 600 и ги докарвам 1500 лева на година, само за отскок....

Тая година (досега), съм навъртял към 3000 километра, по 0.50 кинта на километър значи-може би ще е ми е по-евтино с такси, щото даже не съм сложил и обслужването и гумите, които бяха около 1500 за тая година, значи вече левче на километър...ако сложа и горивото, което по едно време ми дойде 35/100, но 20/100 е средно, значи всичко е точно....караш и ревеш  :)

https://business.dir...danak-ot-2019-g


МЕРЦЕДЕС БЕНЦ Уикенд 2018

08 септември 2018 - 22:04

Здравейте приятели, съфорумци и колеги по увлечение :)

Ще си позволя да започна тази тема, защото днес е точно една седмица след събитието, което се случи на 1ви и 2ри Септември, на писта Дракон, край Колояново (Пловдивско).

Другите хора от организационната група ще се включат също, аз давам началото само :)

Почти всички членове на УС, (Андрей, Сами и Еди) са на път и в чужбина, поради което ще пишат другата седмица.

Всичко което пиша е лично мое мнение, не е част от някаква групова формулировка и просто искам да споделя това, което аз мисля за събитието.

Ще започна с честното изявление, че бях доста скептичен към самото събитие. 

После ще мина и през това, че аз самото събитие не успях да го видя, като единственото ми влизане беше за 5 минути в Събота, за да взема малко храна, а в Неделя и за това нямаше време.

Въпреки всичко, смятам че мога да си позволя да имам мнение и го правя :)

Както казах, бях истински скептично настроен и към организацията на евента и към самото му съдържание, защото за мен Мерцедес винаги е било удоволствието от карането в абсолютен лукс, с абсолютна увереност, че ще стигна, закъдето съм тръгнал и ще бъда запазен в случай на инцидент, както и самата философия, че това е едно от най-добрите инженерни и маркетингови постижения на днешния свят. 

Горното продължава да е вярно, но кефа да видя толкова много млади, стари и най-вече ентусиазирани хора, които са се събрали да видят, помиришат, усетят и чуят чудото наречено Мерцедес, ми напълни душата.

Ако състезанията, миризмата на изгорели гуми и емоциите да видят как машините се носят по пистата е това, което събира всички тези хора, аз казвам БРАВО-Нека го направм ПАК!

Запознах се на живо със страхотни ентусиасти, които са вложили неимоверни усилия и средства, всичко правено ръчно, защото за мерцедес няма никакви готови тунингови части, абсолютни профита и най-вече готини хора :) Юли, Пепи това касае и Вас и Вашите екипи-Страхотни сте!

Запознах се и с някои от членовете на живо, видях стари другари и изобщо-кеф голям :)

 

Организацията на такова нещо направо си изисква смелост и шапка свалям на тия момчета и момичета, които отделиха много време, усилия и средства да направят организацията. Аз се включих буквално вечерта преди събитието и просто помогнах, където мога, но тия хора са прекарали месеци в подготовка и наистина ги уважавам заради това.

Честният извод е, че може да се подобрят нещата, но горчивата истина е, че това може да стане само със силен и сплотен екип, респективно клуб, който вместо да се дели, все още неизвестно защо, можеше да е двойно по-голям на тоя евент и много от нещата да станат по-добре...

Надявам се, че догодина ще сме повече клуб и хора, които искат да другаруват и да си помагат, отколкото това, което се получава напоследък.

Това събитие е нещо хубаво за този клуб и за популяризирането на марката, това вече съм убеден.

Също така съм убеден, че традициите в клуба с Национален събор всяка година са нещо много хубаво и трябва да спазваме и тях, така че лично аз се ангажирам да апелирам, организирам и съдействам за Националните събори, но ще се надявам и други от Вас да ми помагат :)

Цифорвата равносметка, материалното и стойностно оценяване на мероприятието ще оставя на членовете на УС, но се надявам, че е ОК за тях да споделя, че тазгодишният евент може да се счита за успешен, откъм този аспект.

За тези, които дойдоха-БЛАГОДАРЯ ВИ!

Тези, които не успяха-Спокойно, ще има пак ;)

А за тези, които се чудят-аз бях дружелюбния брадат човечец на входа, които Ви взимаше парите ;)  :beer

Надявам се, хората които са на тази снимка, няма да ми се разсърдят, защото всички заслужават да видят някои от основните действащи лица по организацията и провеждането на това събитие :) (сигурен съм, че има и други, поздравявам и тях)

Прикачен файл  МБКБ.jpg   123,46K   17 Брой сваляния


Мерцедес Бенц Уикенд -писта Дракон ТОЗИ уикенд!

29 август 2018 - 19:51

Поради високата активност във форума и стотиците пишещи, реших да Ви напомня, че този уикенд ще се проведе основното, главното и определящото събитие на годината, а именно Мерцедес Бенц Уикенд 2018.

Събитието ще е на писта Дракон, а подробности може да намерите във Фейсбук страницата и специалната публикация за евента, ето тук: https://www.facebook...54791468288898/

 

Искрено се надявам да се получи хубаво, защото това май ще си остане единственото клубно събитие за годината.

Лично аз ще присъствам и ще се радвам да се запозная с нови приятели и фенове на марката. 

 

Поздрави,