Към съдържанието

 •  

SAMURAIJACK

Регистрация: 10 апр 2007
Офлайн Последно: Днес, 10:05
*****

#412819 НАКАЗАНИЯ

Публикувано от SAMURAIJACK на 11 октомври 2018 - 17:38

на Харие наложено накание, забрана за писане във форумите, за период от един месец. считано от днес. Ако няма друга промяна в статута му, правата за писане ще бъдат възстановени на 10ти Ноември 2018та година.

Причината за наказанието е неспазване на Устава на МБКБ, изразяващо се в грубо отношение към други членове на МБКБ.

Конкретният случай е в тази тема, но не е единствен, което обуславя размера на наказанието.


 • 1


#412815 Нови данъци МПС-от 2019?

Публикувано от SAMURAIJACK на 11 октомври 2018 - 17:22

Да. И не само тях.

Ето за това говоря.

За мен, докато не си промениш отношението, нямаш място във форума, а ако продължаваш с тесногърдието си, спрямо другите членове-и във клуба.

Понеже си пуснал тема за събора, оставям те да решиш как и кой ще ти я продължи, но след час няма да имаш достъп до форума, или ще получиш, така наречения бан.

Ако има хора, които са на друго мнение, моля да го напишат в темата за наказания, където ще отбележа наказанието ти. На лични съобщение по повод на това ми решение, няма да отговарям-всичко във форума.

С голямо съжаление те гледам как потъпкваш всичко, което си изградил, но ти е време да разбереш, че нито ти, нито някой друг е по-голям от клуба Хари и не може да ти се позволява да правиш, каквото си поискаш.

Достатъчно дълго време беше част от екипа, че да ти обяснявам за какво ти се налага наказанието. Пак да напомня-имаш час, да си оправиш темата за събора, надявам се да не го използваш да затвърдиш още повече позицията ми.


 • 3


#412813 Нови данъци МПС-от 2019?

Публикувано от SAMURAIJACK на 11 октомври 2018 - 17:06

Samuraijack ти си забавен човек и искрено ти се радвам ,явто аз съм най-интересното в живота ти и само ме дебнеш зад храстче ;) Иначе за протокола: да точно в 2ра градска съм роден и съм живял първите 13години в един от централните квартали ,след което съм се преместил в Нови Искър (София-град) и да селско момче съм и нямам проблем с това название ,то е част от характера ,а не от местораждането както се казва ;) Предпочитам да съм груб ,тесногръд ,ксенофобски расист отколкото част от новите еврогейски толерасти и това е право на избор нали?

Хари,

казвам се Филип, в случай, че си забравил. Иначе да-имам се за забавен и широко скроен човек.

Малко се ласкаеш, ако си мислиш, че имаш някакво специално място в модераторската ми работа, ще ти обясня, защо писах реплика.

 

Фактите са следните: 

Мнението ти относно пълзящите провинциалисти изпъква, като надпис с ла*на на стена-чете се, но не е приятно.

Смятам, че е мое задължение да ти го кажа, защото иначе пак ще мине, като една от дебелашките ти шеги и колкото и да ти е неприятно, хора като Коцето, Мишо и Вонко, също са членове на клуба и това право на избор дето си го отбелязал гордо в мнението си, може да ти е право на избор в местния боен клуб или кръчма, но в МБКБ, смело ти заявявам, че нямаш такъв избор-всички сме равни и следва да се уважаваме и да сме с нормални отношения.

 

И в тоя дух на веселост, дето ме е обзел, искам да те попитам директно и право в очите, все пак даваш вид на мъжкар: Когато написа онова си първо мнение, Вонко и Коцето Лилов ли визираше ?


 • 2


#412801 Нови данъци МПС-от 2019?

Публикувано от SAMURAIJACK на 11 октомври 2018 - 14:49

Аз искрено се забавлявам ,като гледам как хора дошли от Ямбол и Бургас да живеят в града ни ,ни наставляват къде да паркираме и какво да караме?!?  А що не се върнете от там където сте изпълзяли и ще има повече паркоместа?!?

 

 

Е къде видя да деля клуба или да обиждам хората от провинцията? Напротив Фил ,аз много се радвам на хората в провинцията и при всяка възможност се насочвам именно натам! Проблем ми е да ми се ежат новопостъпилите софиянци и да мрънкат от задръстване и липса на паркоместа.
Колегата Rоbber се изказа много добре ,като каза че сега много "софиянци" ще се обидят...

Хари,

нарочно съм ти сложил пак мнението в поста, но ще подчертая в червено това, което ме притеснява.

Абсолютно те виждам как делиш хората, ерго, клуба. Никъде в мненията по тази тема не съм видял някой да се ежи, нито пък да Мрънка за това, че няма паркоместа, освен това, че Коцето изреди неоспоримите факти с особения тип хора, които притежават найсе вида строшляци и мнението на Ванката, че студенски град е все по-задръстен. Това е! Няма ежене, няма бежене, а и само да ти вметна, че новопостъпилите Софиянци са си Софиянци, точно толкова колкото и ти. Ако на личната ти карта пише, София, значи си оттам, ония разделения от едно време където Софийско гражданство се получаваше с връзки отдавна ги няма и няма защо да ги има, понеже и в Провинцията живеят умни, добри и стойностни хора, а ако някой се е родил във Втора градска и живее в Люлин 2, в никакъв случай не го прави по давностен подател на мнения по задръстванията (било то и в София), от който и да било друг член.

И понеже директно споменаваш Ямбол и Бургас, да разбирам че Коцето и Вонко са "изпълзели" оттам и сега им е време да се връщат обратно...според теб.

И не на последно място-едно време викаше: "Аз съм си от село, така си говоря, що се вързвате", сега стана: " Идват в града ни", кой точно-Нови Искър, или София?

Аз няма да се обидя, че съм от провинцията, обидно ми е, че продължаваш да се държиш като пън и вместо да се извиниш, само замазваш.

Е, това имах да кажа, кой как го разбрал-негова си работа, аз съм от провинцията и толкова мога.


 • 4


#412797 Нови данъци МПС-от 2019?

Публикувано от SAMURAIJACK на 11 октомври 2018 - 14:17

От немалко време се правят промени, които идейно са за добро. Както се казва 'да догоним другите". Проблемът идва от това, че често се оказва влияние на предприетите мерки, според частни интереси или от недостатъчна компетентност и ниво на лицата, които оглавяват дадена комисия или ресор.

Обективно погледнато и тази промяна е добра, но е добра за тези, които работят, трудят се и се развиват. За тези, които никога не искат нищо да се промени и да не им се "бара" спокойствието - тоест ЗАПАЗЕНОТО парко място пред блока, данъкът върху коли и недвижими имущества, ракията, хляба, телевизията и всичките подобни неща, включващи всякакви схеми и компромиси, естествено дават воля на рев и плюене.

Има и друг момент, едно е да плащаш 40лв за данък и да ти скочи на 60лв, друго е да плащаш 400лв данък и да ти скочи на 600лв. Едва ли на тези от 40лв данъкът ще им стане 140лв. Но и в двата варианта се предполага, че плащащите могат да поемат разликата. Въпросът е, че в случая по-голямата промяна (като процент, а не пари) ще е за първата категория. Поне по това, което съм прочел дотук. Ако греша, нека някой да ме коригира.

Супер обективно мнение, абсолютно го подкрепям!

 

 

Аз искрено се забавлявам ,като гледам как хора дошли от Ямбол и Бургас да живеят в града ни ,ни наставляват къде да паркираме и какво да караме?!?  А що не се върнете от там където сте изпълзяли и ще има повече паркоместа?!?

Хари, 

мине не мине и пак някакви супер комплексарски изказвания...

Не знаех, че ще се делим на клуб на Софиянци и ние останалите от Прованса.

Подобно изказване не ти прави чест (отново), най-малкото, защото минимум половината от членовете на клуба са от провинцията...


 • 1


#412739 Нови данъци МПС-от 2019?

Публикувано от SAMURAIJACK на 10 октомври 2018 - 10:02

Да се вклоюча и аз малко : Трябва да се уточни според мен данъка на база мощност ли ще се изчислява или на база замърсяване. За мен има логика да се погледне и себестойността на имуществото за определяне на данък- поне при недвижимото имущество колкото е по-скъпо , топлкова повече плащаш. При колите не е така. Втория по-важен момент за мен е ако кажат- гледаме замърсявания, еврота и т.н. които са пряко обвързани с годините на мпс-та. съответно. Кой замърсява повече и черпи ресурси-  20 годишна кола с 3000км годишно или чисто нова с 40к годишно ? Да си правят една таблица и да следят километрите и толкова. Тол такси и подобни нали са на принципа -колкото повече ползваш, повече плащаш. Да го правят и тука така и толкова - ама да е малко по реално- замърсяването си в няква мерна единица- милиграм на 100км. Грамовете ги имат по заводски данни ако искат на ГТП да си ги измерят, записват и километрите и готово. Ама ние пак ще му намерим " чалъма" ....

То затова е едни бели държави, колите които са някакъв вид ретро, янг или од таймери, са освободени от почти всякакви такси, защото е ясно, че с тях се навъртат минимален брой километри на година :)

В САЩ, за да регистрираш ретро кола, трябва да и работят двигателя, спирачките и...фаровете :)


 • 1


#412713 Нови данъци МПС-от 2019?

Публикувано от SAMURAIJACK на 09 октомври 2018 - 17:18

Off
А ми Фил,аз в това намирам истинското фенство към марката.Да имаш желание и разбира се възможност да си пренасочиш преоритетите към любимата марка.
.........

Тоше,

аз само мога да пожелая на всички истински фенове да я докарат така :) Сърдечно го пожелавам :)

Аз бих си сменил колата, само за по-голяма екзотика, като чочоне, някой хубав СЕК, или нещо с около 500 коня и звезда в емблемата, но иначе СЛ-а си носи определена радост, а и да ти кажа, днешната младеж не е виждала такива коли хехе :) като отида на някоя нова автомивка и ония момчета като влязат вътре очите им стават на палачинки...егаси кефа :) :beer  :hailandkill


 • 2


#412687 Нови данъци МПС-от 2019?

Публикувано от SAMURAIJACK на 08 октомври 2018 - 20:55

Мдаа,,,,идват кофти времена за притежателите на стари машини, като мен...

Сега данъка ми е 500 лева, според статията, може да ми стане към 650...и ГО ще ми е поне 250-300, а каското около 600 и ги докарвам 1500 лева на година, само за отскок....

Тая година (досега), съм навъртял към 3000 километра, по 0.50 кинта на километър значи-може би ще е ми е по-евтино с такси, щото даже не съм сложил и обслужването и гумите, които бяха около 1500 за тая година, значи вече левче на километър...ако сложа и горивото, което по едно време ми дойде 35/100, но 20/100 е средно, значи всичко е точно....караш и ревеш  :)

https://business.dir...danak-ot-2019-g


 • 1


#412584 Зимен Събор Мерцедес Бенц Клуб

Публикувано от SAMURAIJACK на 04 октомври 2018 - 20:29

ако някой друг има друго предложение, да го казва до Събота и после да гласуваме къде, за да може да си направим резервации, че после ще е късно...


 • 1


#412315 Ч. Р. Д. ХаРи

Публикувано от SAMURAIJACK на 24 септември 2018 - 18:41

:beer  :b_day  :b_day  :b_day

Честит Рожден Ден, Хари


 • 1


#412248 Моето първо AMG

Публикувано от SAMURAIJACK на 22 септември 2018 - 08:59

А знаете ли,че Панамерата на 100 000км влиза в първи ремонт.Поне от Силвър Стар ми казаха, че всяка седмица правили по една Панамера, шлайф на първи ремонт.

Аз по едно време сериозно бях залетял да си взимам Панамера (втора ръка натюрлих), просто това е уникално красива, отвътре, кола. Отвън също е много премиум и изобщо-сериозна машина.

Никъде не намерих достоверна информация за поддръжката, нямах средствата в момента и с времето желанието ми мина, но като те чета, добре че не съм си взел :)

Но все пак-мноооого хубава кола е... :blush


 • 2


#412068 МЕРЦЕДЕС БЕНЦ Уикенд 2018

Публикувано от SAMURAIJACK на 16 септември 2018 - 17:11

да разбирам, че се успокоихте вече....

Наско ще се оправи, младо момче е той :)

Венци,

надявам се на следващото МБКБ мероприятие да успеем да се запознаем на живо, хем да видиш, че не съм толкоз кофти (надявам се) ;)


 • 1


#412055 МЕРЦЕДЕС БЕНЦ Уикенд 2018

Публикувано от SAMURAIJACK на 16 септември 2018 - 14:49

Да се дадът купи на 1во 2ро и 3то място при Драга , същото и за тайм атака ще доведе маса народ само и само да вземат отличие в класа който са се записали :)

Мацките може и да са безплатни - договорка с верига бензиностанции и те си имат промоутърки които раздават карти с намаление и така те :)

 

Наско, защо не го каза това по рано, преди мероприятието, или и ти 

като останалите доброжелатели реши да наливаш акъл малко след 

последният момент. А.?

Венци,

къде видя, че Наско дава акъл за миналото събитие?

На мен ми прилича, като предложение за следващото...

Знам, че обичаш сарказма и си с добри намерения, но просто се държиш грубиянски понякога.

За сведение.


 • 2


#411895 Ремонт

Публикувано от SAMURAIJACK на 11 септември 2018 - 19:19

Момци,

преместих Ви мненията за маслата в нова тема, щото бяха десет поста нищо общо с тази тема  :)

Ето тук е темата:

http://forums.mbclub...ли/#entry411888


 • 2


#411817 Скорости / Мотор ??

Публикувано от SAMURAIJACK на 08 септември 2018 - 22:32

Здравей колега, 

........

 

 

Защо не се дърпа автоамат ? Принципно запален автомобил на N не би трябвало да има дерт??

Защото е излишен риск колега :)

Някои скоростни кутии на МБ, позволяват теглене на Неутрална, за няколко километра (25 примерно), със скорост не по-голяма от 50 км/ч., но това е излишен риск, особено ако скоростите ти са проблема на колата. Когато се движи колата, движат се и частите в скоростната кутия, но не работи помпата за маслото в скоростите, ерго, не се охлажда кутията...


 • 2