Към съдържанието

  •  

IvoGradeff

Регистрация: 20 яну 2017
Офлайн Последно: 15 мар 2024 - 11:12:14
-----

#438029 C200 kompressor проблем с ръчни скорости 2-ра и 3-та?

Публикувано от IvoGradeff на 09 октомври 2021 - 10:32

да, и аз така предполагам, но "не питай старило, а патило", затова му обърнах внимание да провери и това beer.gif


  • 1


#438028 Какъв диференциал за С200 Компресор, 192к.с.?

Публикувано от IvoGradeff на 09 октомври 2021 - 10:31

преди да пусна поста потърсих във форума и намерих няколко поста, в които колеги пишат, че по- добре е да се вземе друг втора употреба, отколкото да се наливат пари в стария, като резултата може да не е положителен.


  • 1


#438020 Букси на инсталацията за бобините на свещите.

Публикувано от IvoGradeff на 08 октомври 2021 - 08:37

Намерих си. Мога да споделя - карам колата от 11 години, преди 2-3 години спря да върви както преди, но не ми се занимаваше да ходя по диагностики и майстори, и си я карах така. Докато веднъж не започна да работи на 3 цилиндъра. След диагностика и търсене на проблема ми казаха, че е бобина, смених я и около 10 дни колата вървеше, след това стана същото. Размених бобината със старата и колата отново тръгна известно време и пак същият дефект. Пак сменям и виждам, че нещо става с тези бобини, докато не забелязах, че буксата, която влиза във въпросната бобина е изгоряла и се е спукала. Сега след смяната с нова букса, колата не мога да я позная, все едно се е увеличила мощността с 30-40 коня.
Защо пиша всичко това? Понеже си познавам колата и мога да направя разлика как е вървяла преди, след дефекта и след ремонта, лесно установих повредата. Ако я бях купил/продал в това състояние, едва ли някой щеше да забележи, че колата не върви както преди. Тези букси се оказват важни и не е лошо да си ги смените, ако забележите, че са се спекли и изгорели с времето.


  • 3


#415397 Препоръчайте сервиз за ремонт на двигател 111.995

Публикувано от IvoGradeff на 15 януари 2019 - 21:15

Според мен нямаш нужда от сервиз. За маслото- получава се така, когато се кара на къси разстояния без да е загряла колата. Оправя се, като я покараш около час да вдигне оптимална температура и да се изпари бензина. Все пак като ти е нова, задължително сменяш маслото и го наблюдаваш. Относно въздуховодите- също нормален проблем, Потърси във форума, има доста материали как да си почистиш въздуховодите, а предполагам, че и дебитомера е омазан с масло, също така задължително трябва да почистиш и дроселовата клапа. Явно и термостата ти е за смяна, щом изстива двигателя. За скоростите не мога да ти дам съвет, моята е с ръчни скорости. Аз имам Компресор от 2010 година, имам много опит с тези коли, ако имаш въпроси, пиши ми, ще помагам с каквото мога.


  • 2


#411054 Не работи четвърти цилиндър. Мнения?

Публикувано от IvoGradeff на 07 август 2018 - 08:47

   Здравейте!
   Имам малко информация по темата и сметнах за полезно да я споделя- проблемът ми се оказа в буксата на кабела, който се включва в бобината на втори цилиндър. Въпросната букса (или някъде по кабела) прекъсва. По- горе по- горе писах, че след смяната на бобина колата заработи нормално, НО това е било, защото буксата е проработила.
   След смяната на бобината преди десетина дни ,колата от време на време притрисаше (придърпваше) и реших, че някой кабел може да се е оголил и да дава проблем, знаете каква е инсталацията на W202. Та... вчера взех един текстилен изолирбанд и превързах кабелите, които свързват бобините и дюзите. Когато запалих колата, отново започна да работи не както трябва. Започнах да експериментирам- сменях бобини и лули, отидох при един приятел който ми даде друга бобина за проба и накрая се оказа, че буксата на кабела, влизащ в бобината не работи и оттам 2 цилиндъра ги няма никакви. След доста "майкатаааа дееее***!", някакси го закрепих, за да мога да карам колата и ще търся варианти да го оправям.


  • 1


#400014 Препоръки при ремонт на двигател C200 Komressor, 192hp

Публикувано от IvoGradeff на 31 октомври 2017 - 13:57

Карай тогава и кат спре хвърляй


Sent from my iPhone using Tapatalk

 

 

Благодаря, че ъпваш темата, ама не спамиш ли излишно?


  • 1