Към съдържанието

  •  

benzfanson

Регистрация: 31 юли 2016
Офлайн Последно: 15 окт 2019 - 17:56:22
-----

Моите мнения

В тема:При покупка на W203!

31 юли 2016 - 19:47

@madwifi, благодаря. Някъде мернах, че 7-степенната кутия се слага на моторите с по-голям въртящ момент (по-големите мотори), ако я има и за ОМ646 ще имам предвид де!

 

@daimler1, да, прочетох го. След като ми напомни го прочетох пак. Кофти ел. инсталация + проблемна кормилна уредба (подобрена след фейслифта). Реглаж преден мост - ето това сякаш не е много коментирано? Някой може ли да сподели впечатления?

 

@mradulov, благодаря, всички цени изглеждат достъпни, а изброените ремонти са актуални за всяка кола.

 

В статията от пост №7 пише и за кофти антикорозионни свойства. Какви са ви впечатленията? Обсъждаме и една кола, която е правена след градушка...


В тема:При покупка на W203!

31 юли 2016 - 13:12

Здравейте,

 

Извинявам се, ако мнението ми не е в точния раздел. С баща ми търсим C (W203 след 2005/6) или Е класа (W211, но е по-малко разглеждан вариант).

След прочетеното до тук от темите във форума разбрах, че моделите преди 2003 са по-проблемни (рейка + електроника).

Въпросите ми са:

1. От дизеловите двигатели кой е по-надежден, сложност (по-прост) и евентуално (но не задължително) по-евтин за поддръжка? Виждам, че 2.2 литровият мотор е много разпространен и се е произвеждал доста години (ОМ611) и в тази светлина сигурно ще удовлетворява напълно баланса надеждност-икономия-поддръжка, макар и може би малко муден? И предполагам, че именно модификациите на този ОМ611 са няколкото на C220?

2. От автоматичните кутии кои имат по-добра (положителна) слава? За тях важат същите въпроси, макар че колата ще се кара доста умерено и в случая може би бих предпочел по-динамична скоростна кутия за сметка на . Казвам го, защото карам понякога едно DSG на 2.0TDI (VW) и е доста приятно. Виждам, че има 5 и 7 степенни скоростни кутии, но това за съжаление не ми говори нищо.

 

В общи линии искам да избягаме от разни инженерни недомислици / вродени недостатъци. В темата до момента не видях някои конкретни неща, а за моторите на VW например веднага може да се видят коментари за фабрично-дефектиращи глави (микропукнатини) за една серия мотори, чупещи се маслени помпи за друга и т.н.

 

Благодаря!