Към съдържанието

  •  

Zlati

Регистрация: 29 дек 2015
Офлайн Последно: 03 фев 2016 - 14:24:25
-----

Моите теми

B180 газова уредба

29 декември 2015 - 23:18

Здравейте, Преди месец се сдобих с b180 blueefficiency бензин 2009година.
Доволен съм от покупката и от задоволство реших да монтирам газова уредба. За да не се впускам в подробности, но след 10 дни колата върви както ми се иска, не че е имало проблеми, просто съм мързелив перфекционист. Газовата уредба е с компютър lpgtech 324 odb, инжектори lpgtech dragon и изпарител shark 1200. Основните проблеми бяха както слрдва:
- при монтаж на зареждачката, или както се казва, се удря грубо с дървен прът през задния стоп (стопа е хубаво да е свален) за да се изкриви ламарината около тръбата ба бензиновия резервоар и да може да влезне както трябва зареждачката.
- газопроводите задължително да бъдат от термопластична тръба.
- при монтажа на газовите щуцери към всмукателните колектори да се обърне специално внимание на масления филтър (демонтаж на колектори-задължителен).
- газовите инжектори монтирахме на специални стойки над бензиновите инжектори (вътре в извивката на колектора), като по този начин разстоянието от газовите инжектори до щуцерите стана 25см.
- монтирах реле за спиране на бензиновата помпа, което задължително се спира при калибриране и настройка на газовия компютър.
- монтирах реле за спиране на еко функцията (старт-стоп системата), състои се от две релета , едното от които е времереле.
- намерих ел. схемите на бензиновите връзки, като всички необходими връзки направих в куплунзите на бензиновия компютър.
- прехода между двигателния отсек и интериора стана най - лесно с дупки до кабелния щуцер до разширителния съд.
- дюзи на инжекторите разпробих на 2,2 мм, като се оказаха малки отворите, но компенсирах с повишаване на налягането от изпарителя.
- смених и о пръстените на всмукателнитя колектор.
- изпрителя монтирах от дясната страна, а компютъра на дистанционни втулки над бензиновия ( трябва да има разстояние поне 30мм за да се охлаждат).
- ако нямате връзка с газовия компютър си проверете кабела, на мен се оказа, че са ми продали кабел с едно прекъснато жило в него ☺
И много други за които не се сещам ☺

Горното се оказа работещо перфектно, което при вас не зная дали би се получило, но усилията си заслужаваха.

Ще се радвам ако има други страдащи от газ да споделят интересните моменти с техните автомобили. Въобще ще е хубаво да има всякаква полезна информация за автомобила, ако ще да е и за боята на антената на радиото.