Към съдържанието

  •  

dv8

Регистрация: 04 сеп 2015
Офлайн Последно: 14 окт 2015 - 17:41:29
-----

Моите теми

S class W220 (2004 facelift)- леко подсилване на амбиентните светлини в краката

04 септември 2015 - 13:16

Здравейте колеги,

това ми е първия пост в този форум и се надявам да бъде полезен на някого, така както информацията в много от другите теми беше полезна за мен.

От 1 година имам S320 CDI Long и съм изключително щастлив и доволен от него. Едно от малкото неща, които смятам че могат да се подобрят, е слабото мъждукане на LED лампичките разположени в краката на пътниците и шофьора. Може би когато колата е била нова, светлината от тах е била по-осезаема и след 11 години безупречна работа просто светодиодите са избледнели.

Както и да е...  Вчера реших да направя нещо по въпроса и ето какво успах да измисля и сътворя:

https://drive.google...lpUTnpSY0E/view

На дневна светлина не изглежда много ярко и се надявам, че няма да пречи при шофиране. Довечера ще го пробвам за първи път.

 

Ето и необходимите материали:

https://drive.google...zJxZkNfdWM/view

 

Ако разполагате с инструментите на горната картинка, единственото, което ще трябва да си купите е светодиодната лента - 10см или 4 диодни тройки излизат под 1лв в магазин Викиват в Пловдив. Има ги в бяла, жълта и оранжева светлина. Аз избрах жълтата, макар, че оригиналния LED повече бие към оранжевото. Ако тези се окажат прекалено ярки довечера, другата седмица ще намина да си взема от оранжевите и ще пробвам с тях. Там в магазина определено светеха по-бледо от жълтите.

 

А ето и малко снимки с изработката. Толкова е лесно, че смятам да не описвам процедурата защото всичко се вижда на снимките. Единсвеното, за което трябва да се внимава е да не се обърка поляритета при запояването. Положителния полюс е от страната на щръклеца на буксата, който не и позволява да бъде включена на обратно.

 

https://drive.google...k9zVGNPNmM/view

https://drive.google...XVacENyUGs/view

https://drive.google...E11YkJ3cFk/view

https://drive.google...01oVzh2aTg/view

https://drive.google...3ZVX0lvRmM/view

https://drive.google...zJRcGlZUkk/view

https://drive.google...kY0VVVzR1k/view

 

Ако някой има въпроси, с радост ще отговоря.

 

Поздрави на всички!

 

ПС: Не успях да прикача снимките тук във форума, така че слагам линкове към тях в Google drive.