Към съдържанието

  •  

YavorTotev

Регистрация: 21 юли 2015
Офлайн Последно: 26 юни 2019 - 12:16:57
-----

Моите теми

Проблем с грешки на w211 facelift, свързани с ел.

21 юни 2019 - 09:08

Здравейте,

 

Откакто си купих колата преди 2 месеца (w211 facelift 2.2 cdi) при всяко завъртане на ключа на контакт ми излиза грешка "Malfunction Electrical consumers switched off". След като запаля, след 1-2 минути (понякога повече) се появяват винаги едновременно още 2 грешки:

1. ESP defective visit workshop!

2. Tyre pressure monitor not available!

 

Майсторите казаха, че вторите 2 са следствие на първата. Казаха ми да си проверя акумулатора, проверих го, почти нов е и е добър (Варта 100Ah), за всеки случай го заредих - резултатът е същия. Пробвах и с друг акумулатор, въпреки, че този е замерен, резултатът пак е същия. Колата бе закачена на стар диагностика и не дава никакви проблеми по ел-а - алтернатор и т.н. си работят абсолютно нормално. Колата, също така, сутрин си пали безпроблемно.

 

 

Моля за мнение/съдействие, някой сблъсквал ли се е с подобен проблем?

 

P.S.

Предишният собственик е слагал "допълнителна защита" на автомобила против кражба. Започвам да се съмнявам, да не би тя да черпи ток по някакъв начин и по тази причина напрежението, което достига до другите компненти да е по-ниско от необходимото и оттам идват и грешките...? Ако да, как бих могъл да го установя, предполагам, при ел. техник?

 

Благодаря ви!


Проблем с навигация COMAND NTG1 (голямата навигация)

28 май 2019 - 13:11

Здравейте,

 

Преди около месец си купих w211 facelift и имам следния проблем с навигацията:

Когато я пусна ми излиза картинката, която прикачвам и си стои така постоянно (Navigation activated.. Please wait)

 

Опитах с 4 различни диска за навигация, опитах и да сменя цялото DVD, което е в багажника, като мислих, че може в него да е проблема. И със смененото DVD пак си стои на този екран и не тръгва реално някаква карта или нещо друго.

 

Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем и как евентуално може да се реши? Възможно ли е причината да е в антената?

 

Много благодаря предварително! :)