Към съдържанието

  •  

karataccc

Регистрация: 26 май 2014
Офлайн Последно: 02 апр 2023 - 22:57:12
-----

#416082 W211 добавяне на планки за ISOFIX

Публикувано от karataccc на 04 февруари 2019 - 13:24

Аз си поръчах нещата от NSPauto (намират се в жк. Левски, близо до Била). Планките са по 20лв, нитове и болтове 4лв/бр. Тъй като цената ми се струва силно завишена реших да поръчам по един болт и един нит и да търся същите. Болтовете са DIN6921 10.9 M8x16, а за нитовете още не съм открил точни данни, но като тръгна по магазините се надявам да разбера. Искам само да отбележа, че по принцип има и tether anchor (3-та точка на закрепване), който се намира на гърба на седалката. Ако детското столче, което монтирате има крак той (tether anchor) не ви е необходим. Като цена излиза 23лв (планка, тапа и болт). След като разглобя задната седалка ще видя дали има заложено легло за монтаж и дали този "чеп" имам как да се скрие (да е на ниво с гърба на седалката, за да не пречи когато седалката се спусне). За сега това е от мен. Надявам се скоро да се включа с вече завършен проект.


  • 1


#415972 W211 4matic вибрации при остър завой с ниска скорост

Публикувано от karataccc на 01 февруари 2019 - 15:05

Мина доста време от както писах за последно, но... Вчера ходих в сервиз Мерцедес (на Владимир Вазов) и там след като покараха колата установиха, че има доста за правене (само с масло на раздатката няма да стане). Закъсани задни тампони, блокирали (мн трудно движещи се задни полуоси), каре на малкия кардан (ако правилно съм запомнил), големи хлабини в предните карета на полуосите... закъсани тампони на двигателя. Та сега почнаха да я правят и след като излезе от "бокса" ще напиша какво точно е сменено и какъв е крайния резултат, та дано съм от полза на бъдещите читатели на този не особено приятен раздел на форума (проблеми и ремонти).


  • 1


#354088 Ръчно пускане на подгрева на огледалата за обратно виждане

Публикувано от karataccc на 26 септември 2014 - 10:38

Благодря на всички за ентусиазма. Така като гледам нещата отиват към това да намеря огледало от някъде (от морга) и да изрежа пластмасата около термистора след коет да пробвам с реле за време как ще се държи. След като има постоянно напрежеине +12V към огледалото мисля, че няма да е проблем да се направи това, което искам. Едва ли под пластмасата на термистора няма да има одстъп до пистите на самия нагревател. Надявам се скоро да има снимки с изпълнението.

И като ще търся огледала по моргите дали стъклата от други модели ще стават за този на CLK W208?


  • 1


#353984 Ръчно пускане на подгрева на огледалата за обратно виждане

Публикувано от karataccc на 24 септември 2014 - 16:13

Здравейте,

В предишната ми кола подгрева на огледалата за обратно виждане се пускаше ръчно (от бутон с реле за време), а в цлк-то разбрах, че това става при определена температура с помоща на термостат в основата на самото огледало.

Въпроса ми е може ли паралелно на термостата да се върже верига с прекъсвач, така че да може да се включва подгрева и при необходимост (например при дъжд).

Това е схемата, която ми се върти в главата.

 

XhCtrg.png

 

 

 

 


  • 1