Към съдържанието

  •  

emmotoss

Регистрация: 18 мар 2014
Офлайн Последно: 12 апр 2024 - 14:06:36
-----

Моите мнения

В тема:Гарнитура- корпус на маслен филтър m271

26 февруари 2024 - 15:47

Ръчка е колата, кара се почти изцяло извънградско. Километрите и не са много. Имам я от почти нова и съм сигурен в километрите. Имам кофти опит с т.нар. специализирани фирми за рециклажи, та мислех да си го направя сам. Рециклирал съм си на бус VW стартер, който беше с лагери, не с втулки - почиствате, смазване, нови четки с четкодържателя на Бош и работата заспа.

В тема:Гарнитура- корпус на маслен филтър m271

26 февруари 2024 - 15:33

Има ли за този стартер отделно четки и четкодържател да се продават? Бях проверявал преди време от любопитство понеже си правих алтернатора(реле и шайба сменях) и се присетих, че няма да е лошо по някое време да си видя и стартера превантивно, понеже релето на стартера се прецака по време на дълъг път и се прибрах на магия(ту зареждаше, ту не), но не намерих да се продават отделно части за стартер.

В тема:Гарнитура- корпус на маслен филтър m271

24 февруари 2024 - 19:42

Едно последно питане. За да се смени целия обтегач на пистовия ремък се сваля компресора, демек сега е момента. Само че моят си работи перфектно и съм му сменил само ролката с Ina. Дават ли фира тези обтегачи, при условие, че май са просто една пружина вътре и има ли смисъл от смяната му?

В тема:Гарнитура- корпус на маслен филтър m271

24 февруари 2024 - 19:37

Благодаря за съветите!
За гарнитурите съм го предвидил. Ще взема 4 малки за колектора, за дросела гледам че са две по каталог - една гумена, наподобяваща о-пръстен и една плоска с 4 отвора- не съм сигурен дали са ми необходими и двете. О-пръстени за инжекторите се надявах, че ще ми се размине ваденето, но явно не и ще предвидя да взема 4 о-пръстена. Предвидил съм всички уплътнения да са на Elring, а картерната вентилация да е оригинал. Иначе торкс болтове ги отвивам без проблем със звездогаечни ключове. Имам и два комплекта торкс вложки - на 1/2 и на 1/4. За съжаление нямам гедоре на 3/8.

В тема:Гарнитура- корпус на маслен филтър m271

24 февруари 2024 - 07:11

Благодаря колега! Не е гарнитура на капака на клапаните. Първо я проверих, второ съм я сменял миналата пролет, понеже обслужвах колата и реших да си погледна веригата в какво състояние е. Новата е Elring.
Иначе щом се сваля и компресора задължително ще си предвидя повече време за процедурата.