Към съдържанието

  •  

Chavalinov

Регистрация: 13 дек 2012
Офлайн Последно: 05 мар 2024 - 16:21:40
-----

#436620 Софтуер Стар диагностика

Публикувано от Chavalinov на 20 май 2021 - 08:47

"В крайна сметка , след кратко лутане, питане и два неуспешни опита за инсталиране на софтуер който да прочете моята кола/ МЛ 163. 1999г/ , реших да продам С4 -ката! Такам че ако някой има желание , продава се на цена 900лв с кабелите! 0882887508"

 

1.ТУК къде пише ,че имаш успешен опит ? 

2.Пише ли ,че си я пробвал на други коли и си правил проби и системата ти работи добре ?  Виждам основно че се луташ и питаш и ,че никаква не си я свършил - да си прочетеш колата която е еди каква си...

3.КЪДЕ пише ,че има софтуер ? Тоя софтуер на кабелите или на мултиплексора го инсталира ? Сигурно си го продал със лаптоп и софтуер ама кой да помисли малко- да го формулира , да го напише точно и ясно за всички ! Ако го беше направил нямаше да се стигне до това, сам си си виновен.

4.Явно има незнаещи в това число и ТИ  и АЗ и много други.потребители ! Който не иска да се образова не пише по форумите да се вайка и пита  ами действа каквото си е решил. Не си ти човека който решава какво е глупост и какво не. Нито дали имам право да споделя мнение с останалите потребители и теб- без значение дали ти харесва или не. Ти да не си началника на форума ? Това е отворена тема в която всеки може да попита , да се изкаже или каквото сметне за добре във връзка със самата ТЕМА.

 

Ако не ти изнася и харесва, тогава ти се скрий ! .... и Не .....Не ми е скучно, забавляваш ме достатъчно  :)


  • 3


#436613 Софтуер Стар диагностика

Публикувано от Chavalinov на 19 май 2021 - 15:24

Колега аз също заради останалите колеги съм отговорил, не съм писал да се заяждам и да си губя времето - нямам никаква полза от това.

По това което ти разбрах от предния пост е ,че продаваш нещо което не може да се провери към момента на продажба дали работи или не. Пак ти казвам ако искаш се сърди, все ми е тая. Може и за 2000лв да си го взел и да го продаваш с 1000 загуба- това си е твой проблем и купувача едва ли го интересува. Отделно купувача сега и да му го подкарат ще трябва да плаща ама това си е негов проблем. Знам какво си направил и аз съм го правил това преди 2г и знам кое колко струва и всичко от точка 2 до точка 5 ми е ясно. Включих се да им е ясно и на останалите които, не им е ясно. За мен това е целта на форума - да помогна на възможно най-много хора ( в частност дори и с цената да засегна един човек) .

PS: Точно защото съм помислил не съм направил като теб или като купувача ти. Успех


  • 2


#436600 Софтуер Стар диагностика

Публикувано от Chavalinov на 19 май 2021 - 08:03

Здравей колега, знам че ще се разсърдиш сигурно ама не мога да си премълча. Защо някой друг да си блъска главата от това, че си решил да спестиш едни 120лв и да я вземеш без софтуер. Отделно със сегашната цена на долара пълен комплект със SSD диск на първо търсене я намирам за около 720лв, дори ако се наложи да платя ДДС в пълен размер пак ми идва за 860лв максимум- само че с тази разлика ,че  ще имам известна поддръжка в началото и Гаранция от продавача. Ти вече си препродавач каква гаранция, ще дадеш че въобще ще работи ? Всеки има правото да продава на колкото си иска стига да има кой да го купи, ама това което ти продаваш, мога да го имам след 3 седмици за 710лв. Щях да те разбера ако си успял да я подкараш и един вид си сложиш цена за труда и уменията да я продадеш вече със софтуер и работеща система. Как някой ще купи нещо без въобще да има някаква гаранция , че ще тръгне да работи- дето се вика може да е дефектна бройка. Успех  с продажбата


  • 4


#432081 При покупка на W211!

Публикувано от Chavalinov на 02 септември 2020 - 11:09

Винаги има някой прецакан. Много ми дреме 200лв или 1000лв лв плаща тоя пред мен дето оставя черни петна сажди по асфалта като запали и 2мин след него може да помиришеш откъде е минал - накрая пак някой който има пари ще си го позволява а който няма пари ще го откажат. Но не трябва да е така ако наистина държиш да отстояваш няква цел- спиране от движение докато не мине съответните изисквания.  Друг е въпроса кое е по - екологично една стока да я ползваш 20г или 10г - ще имаш двойно повече отпадък, рециклиране и производство (за всичко това ще има повече изразходвана енергия, транспортни разходи и т.н.). Едва ли някой може да оцени всичко и да го сметне- най малкото всичко е динамично и плаващо от ден за ден какво остава в дългосрочен план. Отделно има засегнати и много други интереси- като печалба и т.н. Въпроса е същия ако вземеш една нова пералня или климатик А++ или една стара, но маркова техника на 10-15г която харчи повече ток и/или вода но си върши работата. Новите са направени да ги хвърлиш като мине гаранцията, а старата е по-проста и ремонто пригодна. Всичко опира до пари и възможности. Не вярвам някой да иска да кара Голф 2 , вместо нова Е/S класа. Цяла Европа налага зверски мерки и инвестиции за екология, скопява си производството и темповете в името на бъдещето. Изнасят си на на другия край на света в Азия производството в някакви първобитни и замърсяващи яко производства и заводи. Идва една пандемия и се оказва, че освен че няма маски , няма даже и материал да почнат да си ги шият. Какво остава за частите за коли и производството им- пълен смях и икономическа трагедия. И накрая ония правят каквото си искат и печелят яко, а ние ставаме зависими от тях. Не става така.... Много се отклоних , сори ама цялата ни работа е сбъркана- ценности, морали, политики. Нямало доктори, нали има инфлуенсъри влогъри, блогъри и други  милионери някои от които сигурно не могат да си напишат името - как да сме подготвени за каквото и да е било. Нали на новия самсунг  му се сгъва дисплея, другите неща не са толкова важни като не се печели от тях.


  • 2


#431560 Въпрос относно стъклоповдигач

Публикувано от Chavalinov на 13 август 2020 - 13:16

Благодаря за информацията  :)


  • 1


#421468 Kой какъв Mercedes притежава?

Публикувано от Chavalinov на 11 юли 2019 - 15:24

Лош късмет ще е, то не са кражби ами вандалски прояви. Квартала не е лош уж ,а и спорове не съм имал с никой. Да сме живи и здрави ,другото се купува :)


  • 1


#419437 Редови дизелов двигател W220 197hp

Публикувано от Chavalinov на 08 май 2019 - 07:47

Аз искам само да вметна, че много трудно ще намериш висок клас автомобил на тези километри. И да намериш определено цената ще те замисли според мен. По мои впечатления оптимистичния пробег на такава кола на запад е 30-40к годишно. Можеш да сметнеш за 15 години колко са. Преди няколко дни говорих с една позната в Англия която за 3 години прави 100к мили , при това са с 2 коли в семейството. Мисълта ми е , че 150к km ги правят още първите 3-4 години но не е невъзможно да се намери. Статистически колкото по-нисък клас е по-голям шанс има. Успех с търсенето и дано попаднеш на запазена и безпроблемна кола :)


  • 1


#417282 Зареждане на акумулатор при W204

Публикувано от Chavalinov на 11 март 2019 - 09:32

Всеки си има мнение по въпроса. Специално за хоби техника съм много доволен от нещата в lidl- 3 години гаранция, евтини и според мен на добро ниво цена/ качество . До сега проблеми с нищо не съм имал в тази верига. Днес пак взех 2 неща за баща ми . Моя винтоверт е от там и го ползвам 2 пъти в годината, да няма да си взема Metabo като бащата дето даде 600+ за него и сега пак се кани още по-мощен да си взимал (няма проблеми със стария). Не винаги високата цена е гаранция за качество за съжаление...  Не знам как се казва термина, но масово големите производители си продават чужди продукти с тяхното лого (марка) и съответно на по-висока цена ( продукта е одобрен и харесан от тях и е същия който се предлага по веригите  с нашенска марка ). Предполагам ,че имат някакъв надзор веднъж годишно или нещо подобно уж да следят спазват ли се техните изисквания в завода производител . За гаранционните условия също няма проблеми. Пък да се разправяш с някоя от нашите фирми за какво да говорим- едва не се запалихме миналата година , а от фирмата даже гаранцията на уреда не покриват защото не били спазени неща които въобще нямат отношение към конкретния случай и които и те не знаят какво означават , но са ги преписали от някъде в инструкцията си. Кой ще си губи времето да ги съди и да си търси правата за 200лв. - те на това разчитат.


  • 2


#413128 Глобите при пътни нарушения в Бг

Публикувано от Chavalinov на 17 октомври 2018 - 14:40

" Ем аз съм го платил.

И документ имам.

Няма да им дам още двайсетачка, евал съм ги  :D "

 И пак ще ги евеш ...... :D


  • 2


#413042 С 200 компресор-гори масло

Публикувано от Chavalinov на 15 октомври 2018 - 14:49

Може да проучиш въпроса с картерната вентилация на мотора, има някакви маслени сепаратори най-често които връщат маслото обратно в мотора. Понякога като има проблем в тази част съм чувал, че маслото заминавало. Но колко е вярно и колко губи по този начин не знам .


  • 1


#411852 Вода в купето

Публикувано от Chavalinov на 10 септември 2018 - 09:50

Здравейте колеги, малко свежа информация по темата.... След доста проби и наблюдения открих проблема при моята кола- челното стъкло някога е било сменяно (пак е оригинално, но се разминава по годината) и при монтажа лепилото в горната част над главата на шофьора е дошло малко и не успяло да залепи добре. Съответно от там влиза вода която сълзи по шофьорската колона и се събира локвичка между стъклото и таблото. Съответно там един дунапрен под колонката се напоява и прокапва върху шумоизолация по корите и така се окапва някъде около частта до ръчката за освобождаване на предния капак и още едно място. Бях оставил маркуча да тече върху тавана на колата след като бях разглобил колата, но основно 2 капки от вътрешна страна на стъклото ме насочиха (те съответно с водоструйката успях да ги пусна иначе водата явно само сълзеше по малко и не се виждаше отвътре) . След това вече при натиск на стъклото се виждаше ,че точно там потдава леко и съответно при демонтаж и повторен монтаж , момчетата от сервиза казаха че лепилото е дошло ниско и не успяло да залепне там.... Презалепянето беше преди 1-2 месеца от тогава насам, не е съм виждал вода в купето- надявам се проблема да е решен окончателно. Поздрави 


  • 2


#408151 Трип до Гърция месец май, 2018

Публикувано от Chavalinov на 02 май 2018 - 12:59

Аз от сега да кажа мен не ме бройте, не че нещо не ми допада в плановете- просто лични ангажименти и разни други неща имам запланувани ... Да си изкарате хубаво и направете по някоя снимка :) 


  • 1


#407952 Пролетна среща-Стара Загора (28-29 Април 2018)

Публикувано от Chavalinov на 27 април 2018 - 14:41

Още едно момче от форума най-вероятно ще дойде. Днес се чухме каза, че ще дойде сигурно ако нещо не му изникне като ангажимент. Малко късно разбра ,но и той не беше видял темата.


  • 1


#395323 Обслужване на W203

Публикувано от Chavalinov на 25 юли 2017 - 10:35

Да докладвам - използвах 4 литра масло за автоматика ( дори 3,5л). Пробка няма и не търсихме вариант за промивка т.к. маслото което изтече си беше добре. В картера нямаше утайки или стружки. Буксата си беше за смяна- имаше омасляване. Маслото на хидравликата сменихме-волана стана по лек. Изгорялата свещ смених и ще гледам за грешки след седмица- снощи ги трих и беше само за свещ на 2ри цилиндър. Не стигна времето за останалите свещи и горивния филтър- но за тях не ми трябва канал и уикенда сигурно ще ги сменя. Маслото на мотора при 6л доляти ( дават го 6,5 че събира) пише ,че е ОК. Кофти като не може да се погледне- поръчах си 2-те щеки и ключ за масления филтър на мотора, че все назаем взимам. Хидравликата омасляваше и сега ще следя нивото и за течове-това е което ме притеснява. Дали ще продължи да се обезвъздушава или каквото се е обезвъздушила при смяната това ще е? 


  • 3


#394854 Обслужване на W203

Публикувано от Chavalinov на 17 юли 2017 - 09:41

Здравейте колеги преди няколко дена си взех "нова" кола. Бих искал малко помощ относно първоначалното обслужване. Колата е C220 CDI 150 коня с автоматик, по талон е 2006г . До колкото успях да разбера маслото на мотора по спецификация е MB 229.51- 6,5L , а за автоматик 722.6 - MB 236.14 – 7.5L . Може ли по вин да се провери да не греша или да съм се заблудил нещо. Гледах отговарящи на спецификацията масла на Fuchs- излизат съответно за автоматика titan atf 4134  и за мотора- TITAN GT1 PRO C-3  5W-30 XTL  . Също така свещи ще сменям- към коя марка да се насоча ? 

Другия проблем който искам да реша е въпроса с щеките- искам да си имам щеки и да следя маслата. От къде бих могъл да си поръчам- всяка информация би ми била полезна. Благодаря предварително


  • 1