Към съдържанието

  •  

ognian1981

Регистрация: 08 ное 2012
Офлайн Последно: 03 окт 2023 - 15:32:32
-----

Моите мнения

В тема:Светна ми лампата ASR на таблото.

17 февруари 2023 - 07:24

Здравейте колеги, аз тази седмица ще се опитам да открия каквото мога за колата, но вече не съм оптимист, че ще открия какво и има. Може ли да ми кажете къде мога да я закарам на диагностика, поне ако може да се разбере какъв и е проблема. Автомобила се намира в Сливен, а аз работя в момента в София и ми е много трудно да правя някакви неща по колата. Скоро мисля поне да я докарам до София, че да ми е по-лесно, така, че ми трябва или нещо близо до Сливен или до София.

В тема:Светна ми лампата ASR на таблото.

10 февруари 2023 - 15:56

Здравейте колеги, дросела го ремонтираха, ако изобщо му е имало нещо, но проблема си остава. При подаване на газ и лампата светва, същото е и при потегляне напред или назад. Забелязах и че не може да включи на газ и взех да се чудя дали проблема не е свързан с загуба на вакуум в колектора. Няма и ограничение на оборотите на 4000 на място, ако това може да наклони размислите в някаква посока. Огледах до колкото можах маркучетата от колектора и на газта, но не видях нещо фрапиращо. В голяма дилема ме вкарва тази кола, къде мога да я закарам на майстор, че търсих в Сливен, но на никой не му се занимава , а и не може на толкова стари коли.
Благодаря.

В тема:Светна ми лампата ASR на таблото.

08 януари 2023 - 12:46

Дросела съм го дал на поправка и не мога да запаля колата, но като дам на контакт до помпата на ASR-a за момент отиват 12 волта. При директно подаване на 12 волта на помпата тя работи. Това можах да проверя.

В тема:Светна ми лампата ASR на таблото.

05 януари 2023 - 07:00

Здравейте отново колеги, честита нова година на всички, много здраве, късмет и мерцедесите да ни радват.
Слагах, свалях дросела, чистих букси и пръсках с контактен спрей, все същото е положението. При подаване на газ светва ASR-a. Според мен проблема не е в компютъра и кабелите, а в самата дроселова клапа. На студен двигател, ако запаля на място и работи нормално, при първото подаване на газ, колата се задавя и загасва, от там мисля, че просто не може да да си оправи смесите и не знае в какво положение е дроселовата клапа.
Отворих дросела и кабелите му поне до колкото се виждат изглеждат добре. Замерих кабелите и не дават връзка от което съдя, че не са напукани и да се допират някъде. Остава да е платката с пистите, но тя е закрита от едно бяло капаче, което е нитовано, исках да пробвам по някакъв начин поне да я почистя и да видя дали ща има резултат.
Къде ремонтират дроселови клапи в българия? Звънях в Несебър, но те по-скоро сменяли само инсталациите на дроселовите клапи. Ако съм сигурен, че проблема е в дросела, и ако няма кои да го ремонтира, може да се насоча и към нов дросел, но за сега още съм в процес на определяне на проблема.

В тема:Светна ми лампата ASR на таблото.

25 декември 2022 - 08:55

Здравейте колеги и честита Коледа. Колата сега не е при мен и не мога да видя тези грешки. Тази диагностика с която я гледах е добра, триех грешките и при повторно запалване и подаване на газ пак се показват. Много неща изчетах из нета и вече съм убеден, че проблема е в дросела. Иначе ASR-a светва при зверски подаване на газ или при потегляне напред, може би при 5км/час.
Ще сваля дросела или ще търся втора употреба за проба или ще го дам за ремонт, кабелите му се напуквали и пистите се зацапвали, така поне гледах из YouTube. В Несебър ги ремонтирали, това успях да намеря за сега.
Весели празници.