Към съдържанието

  •  

fiveq

Регистрация: 12 дек 2006
Офлайн Последно: 13 авг 2016 - 05:58:06
*****

#296598 Тъжна вест, приятели! Отиде си Петър Димов /pepino/

Публикувано от fiveq на 02 октомври 2012 - 00:49

На 4 окт. 2012 (четвъртък) , от 11.00 ч. - Централни гробища- София, парцел 121 , 9-ти ред - до оградата.
Който го познаваше и желае - welcome.

PS. Ако не е тук мястото на темата - преместете я, където смятате , че е редно.

Прикачени файлове


  • 2


#294797 Новата А класа

Публикувано от fiveq на 13 септември 2012 - 20:09

По-старите дизелови модели на мерцедес (условно до 2005-а) не ми дават впечатление на икономични. За по-новите не знам, бих очаквал новата А-класа ...



Sent from my iPad using Tapatalk


Аз съм с дизел (170 CDI) от дек. 2004 (една от последните W 168) и в градско натоварено (съответно дали с клима или парно - според сезона) не отивам на повече от 6 ! На дълъг път (до Приморско, цялото семейство и full багажник) ми дава при умерено каране 4.5 - то толкова си е и по книжка като данни и за двете - градско и извън. С ръчни съм.
А това лято с С-тката (другото ни бубу - W 203 , 220 CDI - 143 hp - пак ръчка) ни даде с фул багажник и четири човека - 5.0 !
https://www.facebook...&type=3
  • 1


#246184 В коя компания да си направя каско?

Публикувано от fiveq на 12 септември 2011 - 16:12

Аз съм към ДЗИ откакто съм взела бу-буто (от юни 2007), агента ми е жена (много готина и разбрана) и като имам проблем само й дръннвам един телефон, тя ми казва: "Отиваш в ДЗИ (където са огледите) и търсиш Вальо, казваш му, че Вили те праща и той ще те "оправи". " И вярно, вече 2 пъти ходя (единият път ми оправиха "отнесен" калник, а на скоро и пукнатина от камъче в движение на предният джам - смениха го с Pilkington и не дадох нито лев!) , не дай Боже да се налага и нещо по-лошо, и все ми оправят всичко, никога не са казали "не може!". Имат си няколко сервиза с които работят (в различни квартали на София) и те питат "В кой ти е най-близо/удобно/искаш ?" Аз си избрах един , който е близо до Балкан Стар (в Центъра, че другите бяха по Обеля и някакъв друг краен квартал) и слава Богу - много добре си бяха свършили работата, и бързо ! Един лев не съм дала допълнително! Само ти пишат някакъв протокол и го занасяш в сервиза, това е. Е, естествено преди това там в централата по огледите (в квартала зад Централни горбища се пада) ти снимат само с едно цифрово апартче самата щета. То е ясно. Аз лично съм доволна от ДЗИ и тоя им сервиз, шефа на сервиза (и той е Вальо) е много земен и отзивчив човек, и той самият кара една S-класа (W 220) . Бързо и качествено бачкат, и от трошките кола правят отново. Е, това е от мен, ти си решавай къде и как. (За кражби не знам, никога не съм я питала тая Вили как седи въпроса, щото ние си имаме гараж долу под сградата. А на улицата седи рядко за дълго безпризорна ;) )
  • 1


#241090 Есенен Събор

Публикувано от fiveq на 17 август 2011 - 10:17

Аз съм 'за'.

Ще прескочиме и до Шипка.


Не е лоша идеята, но само като инфо...ние по-старите кучета вече сме били там (и на Руската черква) когато бяхме на събор в с.Горно Изворово - 2007. Ама това не пречи пак да идем де... :coolgrin
http://vbox7.com/play:c5401a9c

http://mbbg.snimka.b....149259.3321171

  • 1


#236650 Let the music play!

Публикувано от fiveq на 15 юли 2011 - 13:04

Уф, много са...аз слушам от всичко така да се каже...не се уточнява стила и за това....

http://www.youtube.com/watch?v=JgffRW1fKDk

http://www.youtube.com/watch?v=ht672-wYelc

Whitesnake, KISS, W.A.S.P. са ми от любимците... (или поне в тоя стил, в друг - други) Perl Jam (Eddie Vedder)... е, и нещата от по-старите естествено...абе, всякакви стилове...

http://www.youtube.com/watch?v=pUWZ_OAEgQE - поздрав за всички, в унисон с кризата :D I need a $$$



  • 1


#236592 Лампата на маслото светва и гасне постоянно

Публикувано от fiveq на 14 юли 2011 - 18:01

До сега четох тука по разни немски и английски форуми...според тях това е грешка/дефект в сензора. http://www.elchfans.de/wbb2/thread.php?threadid=39184&hilight=die+oel+lampe+leucht Тук един е описал същият проблем като при тебе...че му светнало канистерчето , че долял, спряло да свети за известно време и по-късно пак светнало... смятат другите , че е това точно - in dem Fall würde ich von einer Fehlfunktion des Sensors ausgehen. Но и питат човека, от кога е последната смяна на маслото, защото понякога се получавало и зацапване на сензора, ако вече е наближило времето пак за смяна на маслото.
  • 2


#225829 ЧАТ-ТЕМА

Публикувано от fiveq на 28 март 2011 - 19:43

Просто следващият път колоната да се води от човек, който знае къде отива и знае как. Не искам да съм аз, а някой , който знае за какво иде реч , все едно кой е той. Нека е знаещ и можещ. Пък ти нали уж имаше навигатор, кво стана... :rolleyes Не си знаеш функциите на навигатора ли ?


1. Петя,колоната да се води от мен решиха всички и не съм се натискал за това.Това няма как да го знаеш след като ти закъсня и за твое голямо съжаление изпусна началото. - Опааа, не сме закъсняли, дойдохме си на време, макар и последни. ;)

2. Това дали съм знаещ или можещ,не си Ти тази която определя.За твое сведение имам толкова километри зад гъба си колкото врабчета ти не си виждала. - Точно за това е странно, че миналият път ти беше там и би трябвало да знаеш пътя. Миналият път ние си пътувахме рано (пак в тоя час горе-долу, присъедини се и Наско) и минахме където трябва и без водач... така , че ...май твоите км. зад гърба ти не ме касаят. И като ги имаш тия км. зад гърба та кво ? Файда... абе, няма значение вече, минало. Няма да се повтори. Където и да се ходи друг път, стига да не се налага да съм при някого за компания, аз знам как и от къде да стигна, пък нека да нямам км. , и не заглеждам врабчета - не съм орнитолог (ако въобще знаеш кво е това) :D Хич и не искам да определям нещо, определям го за себе си и така ще е следващият път - това поне е гаранция , че няма да ми се додрайфа като просто мина по "царският път" както му викат. :)


3. Никой от клуба който е злословил зад гърба ти (включително и аз) не е искал ти да не си член.Ако обичаш не си изсмуквай интриги от пръстите. - Ааа , за тебе знам, че злословиш и то отдавна, нищо ново за мен ;) Но явно така ви се ще - да си имате враг и да му "нахабите" като го накарате да се почувства виновен и да напусне сам... Поживьом, увидем.



И все пак - всичко най-добро ти желая. Дано винаги намираш пътя и да навъртиш още много км. щом това ти върши работа. Лека и безаварийна :coolgrin
  • 1


#225796 ЧАТ-ТЕМА

Публикувано от fiveq на 28 март 2011 - 15:58

Моля някой ако не е разбрал откъде съм ги прекарал миналия път да пише на ЛС или тук.Ще му бъде обяснено най подробно. - Няма кво да се обяснява! Минахме ли през чукарите ? Минахме - факт!

Петя,изпуснала си трима-четирима от всички които се събрахме да им се оплачеш. - На кого ? На тебе ли ? Че ти си го знаеш ...
Кой те накара да караш след мен,защо не си пусна твоята прослувута навигация Джармин и не си кара по нея? - Нека ти припомня, бях с Лил, не в моята кола и не карах аз, а нашата навигация си беше в С-тката и те си минаха от където трябва и бяха там преди всички нас ! Кво искаш, да избутам Лил от седалката и да кажа "дай аз" ... не става, като си "на гости" се държиш като "на гости" - у чуждата кола е така. И още нещо, като не знаеш къде отиваш и кво правиш, не се буташ йок ти да си водача... имаше и други, които знаят по-добре нещата явно... но, все пак, беше поучително за напред (човек си вади изводите) и интересно (като нещо ново и различно) като маршрут. Да ти припомня все пак, че има хора (като мен и Лил , и някои деца) , че им става лошо от прекаленно много завои и им се драйфа... и на двете ни се повдигаше, но издържахме и не сме спирали слава Богу... Въпреки всичко беше готино цялото пътуване (за това, че сме в колона все пак) и беше приятно като цяло (без отсечката Джурово - Тетевен). Можеше да води Клеман или Крум...но вече минало-бешело... карай.
Три дена идват хора и ме питат защо и как съм ги прекарал от еди-къде си. - Хората идват и те бъзикат, но не защото аз ги пращам , не излизай с номера "кой ми сра у гащите" ... ти беше водача в края на крайщата, нали , не аз ?!? А лафа "наздраве за Джурово" не излезе от мен (аз дори не пия за да кажа "наздраве"! С кво - с мин.вода ли ?) , но не очаквай от мен да клюкаря кой го е измъдрил... въпреки, че и това си има чар - остават спомени, лафове ... споко, не си убил човек и никой не те мисли за някакъв престъпник!
Айде малко да се усетиш за някои работи,ако обичаш. - За какво да се усещам ? Че има един елемент, който настройва една група от по-скоро появилите се в клуба хора срещу мен ли (в това число и тебе) ? Това го знам, нищо ново под Слънцето драги... Виж ся (както казва Стойчков), аз съм от старите (вече) членове...ако някой реши, че не съм права или трябва да напусна примерно, то това нека го кажат хора значими и "стари кучета" като Илия, НикЧък, Люси, Крум, Комби, Фънки... тогава ще се махна, не съм напорист комунист (като форма на нахалство и упоритост) ... Нямам нищо против теб, но знам кви ги говорите там една клика зад гърба ми, но не ми пука, защото не завися от вас, други ще решат, ако се налага моето оттегляне, тях ще послушам.


И не бих си позволила да се държа надменно и менторски с някой, който е по-стар член от мен в тоя клуб, така сякаш ми е изял компота с вилица. Аз се държа добре и еднакво с всеки, който се държи така и с мен, но , ако някой се опита да ми се качва на главата - мълча един път, мълча втори...но на третия...не знам. И до сега където сме пътували в колона клуба - винаги е било гот и всичко точно (вярно, Вальо от Перник водеше по-често) , само този път не беше точно "по вода", но си има и това чар както казах вече...
Когато ние с Лил (бяхме последни на завоя от магистралата) завихме, Клеман ни направи знак с ръка "На къде бе ? Има още напред по магистралата." аз само успях да направя така :dontknow "Кво да правим, колоната замина вече, как да кажем на първият да обърне ?!? Знаем, че не е тук отбивката, ама те заминаха..." А Клеман си продължи по-нататък, и после и Kocev
(а те се забавиха и изпуснали колоната защото са спирали да зареждат) бяха пред хотела доста преди нас пристигнали. Изводите...за тебе. Но не се дръж така, сякаш не е вярно, че ти води, не аз. Ние с Лил даже бяхме последни. Благодарим, че ни изчакахте на влизане в Тетевен за което. Но и да не ни бяхте изчакали...здраве да е, аз знех къде отиваме и къде е хотела точно, пак щяхме да стигнем, не е болка за умиране. По-гадното беше , че ни се драйфаше по едно време горе по чукарите, но удържахме да не спираме все пак.
PS. Ако аз бях шофьора в случая, или не бях отишла за компания при Лил (бях си остнала в С-ката) щях да мина от където си трябва (и без навигатор) и щях да съм те изпреварила със сигурност. Просто следващият път колоната да се води от човек, който знае къде отива и знае как. Не искам да съм аз, а някой , който знае за какво иде реч , все едно кой е той. Нека е знаещ и можещ. Пък ти нали уж имаше навигатор, кво стана... :rolleyes Не си знаеш функциите на навигатора ли ?

  • 0


#225657 ЧАТ-ТЕМА

Публикувано от fiveq на 27 март 2011 - 18:05

И ние се прибрахме бързо (може би за час и малко), но не през "да живее Джурово" , сигурно за това и беше бързо :D
  • 0


#225254 Пътуване за Рибарица - ранна група София

Публикувано от fiveq на 22 март 2011 - 23:03

Жалко Mr. Mercedes- Benz :mellow:

Значи, потвърждавам. ;) Идваме в 13.30 ч. с/у Jumbo-то, ако ни изчакате. Аз вероятно ще се прехвърля при Ками (ако ме иска де) , защото идваме ние 3-мата + още 2-ма с нас - този Петър Ганчев (от форума е, и син на хазйката ни от Приморско) и наша приятелка и съседка от горният етаж - Ели (Ели Йорданова) , идва и тя. Нея я чаках за потвърждане също. Днес получих и потвърждение от Петър също - казала съм му в 12.30 ч да е в нас със сака , готов. Ели пък си взима ден свободен. Така, че от тук тръгваме към 12.30 - 12.40 ч. и (според задръстването докато се изнесем от центъра е зора) около 13.30 ч. трябва да сме на срещата. Ако е много задръстено, надявам се, ще ни изчакате мъничко. :rolleyes
Та така...май успяхме да се организираме, ще стане колоната. Публикувано изображение

  • 1


#224235 Предложение за ОБЩА пролетна среща ...

Публикувано от fiveq на 15 март 2011 - 02:45

Ние бяхме в нещо подобно, апартамент с мини-кухня дори (мивка, шкафове и хладилник даже) , един хол с масичка , мека мебел, тв (сателитна тв) и канапето се разтяга (там спа детето) + голяма стая (с голям креват - можеше и с детето в него и нямаше да ни е тясно; а ние не сме слабички ;) ) и баня с кон да тичаш!(вътре с вана, сушоар...абе всичко квото ти е нужно) А, плюс и огромна тераса пред хола. Е га не ни стигне, или пък на вас... :tongue: За тия 20 лв. + и закуската (а за децата е free ) си е направо без пари. :yahoo
Ето ти малко визуална представа :right
И ресторанта е готин, голям и уютен ! Паркинга също е удобен...и времето се оправя, кво повече му трябва на човек ...

Прикачени файлове


  • 1


#223726 Пак светнах, този път EPC

Публикувано от fiveq на 10 март 2011 - 18:10

и отзад имаше пушек..бял..повечко..


Бял пушек...обичайно значи масло... нещо у двигателя... пък и в повечко... лошо Седларов, лошо... Задължително да я види майстор-разбирач... а може и да има някакви гадни примеси у нафтата и от тях да е :rolleyes тоя бял пушек. Едно време слагаха парафин у нафтата, сега кво слагат - не знам.
  • 1


#223087 Светнаха ми BAS/ESP и ABS

Публикувано от fiveq на 03 март 2011 - 09:02

Малеее, егати и спиралата... 230 лв. :kill_myself
Оф, аз още нямам такива проблеми, не е започнала да се обажда още явно... Май (така долавям с моя слух) имам поизхабено гърМе (гърнето, понеже като се скапе и почне да гърми) така като за смяна, но не е от най-спешните неща... :rolleyes

  • 2


#216680 За празниците на колегите!

Публикувано от fiveq на 18 декември 2010 - 06:48

За Lil !

Публикувано изображение

Прикачени файлове


  • 1


#212825 светна ми нещо на дисплея

Публикувано от fiveq на 25 октомври 2010 - 01:22

Здрасти адашке Публикувано изображение
всичко хубаво, ама поне си попълни от кой град си, какъв пол и какво караш, тоест дали W 168 или W 169 ...


Оставащи километри до голям ремонт- сервиз (с 1 ключ, с 2-ва е малък ремонт - проверка) и конкретно знака е канистер-чето (туба- метална, масльонка) за масло на двигателя. =>
Service type
'A' small service will be denoted by a single spanner - с един голям гайчен ключ
'B' is Service will be indicated by a double spanner and is a larger service.
- с два ключа

След това четеш и това как по етапно да стане :right
Procedure for re-setting Assyst.(W168 only)

Когато майстори човъркат и после не знаят как да занулят нещата в компютъра , така става.
Което ми напомня , че и аз трябва да зануля на моята, ама все ме мързи :)

Има и други теми из форума за това как се занулява - http://forums.mbclub...ndpost&p=160830

Успех!

PS. А, и отдолу на сайта има и да си го свалиш това като процедура да си го имаш -
Download a copy of the re-assyst procedure
  • 1