Към съдържанието

  •  

nenko

Регистрация: 26 май 2011
Офлайн Последно: 11 юни 2022 - 17:07:08
-----

Моите теми

Майстор Мерцедес със star София

20 октомври 2021 - 10:41

Здравейте колеги! Карам mL 270 cdI. Сутринта запали трудничко. Завъртя първя път, запали и веднага угасна. После Бая зор видя, докато запали с яко въртене. Добре, че акумулатора е як, та издържа. Трябва ми в Сфя, някой компетентен майстор със СТАР, да я прочете дали е записало нещо  и съответно да я поправи. Моля, ако сте доволни от някой конкретен майстор, споделете. 


Кога Мерцедес, отписват колите Ни?

10 юни 2021 - 16:30

Здравейте! При смяна на тампони на мотора на моя МЛ 270 CDI , се счупи един  пластмасов щуцер, който влиза в колектора и идва от казанчето за охлаждане, а именно част А 6122030008. Оказа се, че не се произвежда вече и го няма по магазините. Явно много се чупят, защото го няма и по моргите, изчезва по- бързо от казанче за чистачки.  От официалното представителство на Мерцедес ми отговориха така: Нямаме на склад и не се произвежда вече, няма заместващ номер, по програма ми пише ремонтирайте си го, друго не знам. Как да залепиш надробена пластмаса, в която тече вряла вода под налягане? Без него колата излиза от употреба. Разбира се, благодарение на шлосерските умения на приятел, с малко заваряване и струговане беше изработен заместващ продукт, но въпросът е друг.  Кога отписват машините Ни? След колко години се смята, че трябва да идат за скрап? Някак си не ми звучи сериозно да караш мерцедес, макар и стар и да Ти кажат, оправяй се части няма. Интересно е , какво мислите по въпроса колеги, защото мен лично това много ме подразни. 


ML 270 CDI

22 април 2021 - 18:40

Здравейте колеги. Първо много здраве на всички съфорумци. Реших да Ви отперя тука един въпрос за моя старичък ML 270 CDI. Гледам не се пише вече много за тях, явно са поизмрели повечето. През определено време при палене и потегляне, се движи все едно имам закачен отзад един фургон от тия старите. Давам газ мотора се форсира и едвам върви. Спирам гася и тръгва нормално. Прави го много рядко, като няма значение дали е топла или студена. На STAR диагностика не дава никакви грешки, което е интересно.  Та както се сещате въпроса ми е , на някой дали му се е случвало и въобще ако имате идеи, ще ми е интересно да ги чуя.