Към съдържанието

  •  

gelevp

Регистрация: 14 дек 2010
Офлайн Последно: 05 сеп 2023 - 09:49:34
*****

#418927 Смяна на радио, фарове и километраж - W209

Публикувано от gelevp на 22 април 2019 - 00:07

Дааамм... прав си, честно казано това с техническия не го бях стоплил изобщо. Ама така или иначе тоя отпада, така че... Ако е синята, то тя си е с оригинален ксенон мисля, там няма какво да му се чудя.

Не на последно място, за да добавиш оригиналния ксенон, освен по-скъпите фарове и пръскалките които вече изговорихте, трябва да смениш ключа на фаровете и да добавиш датчиците на окачването (защото все пак ксенона се саморегулира), а пък за да добавиш въпросните датчици трябва да пуснеш и окабеляването за тях до заден и преден мост... Само обяснявам защо колегите ти казаха че може би не си залужава разправията за някои неща и че е по-лесно да дадеш малко повече но за кола с оборудването което искаш.

Успех, дано си намериш твоята кола!


  • 1


#418926 Капариран CLS 320 CDI

Публикувано от gelevp на 21 април 2019 - 23:58

Благодаря колеги и на живо изглежда изключително запазена.

Надявам се да е окей като я подкарам.


Sent from my iPhone using Tapatalk

 

Успех и много безгрижни километри, според това което се вижда на снимката няма SBC а си с нормалния ABS модул.

Както са писали колегите, изглежда запазена, джантите и на мен не ми се нравят много, жалко че няма подгрев, иначе пък човека е поръчал някои полезни екстри, завиващи фарове, мемори и keyless (което предвид че масово дефектират бутоните и уж улеснява кражбата на тази кола е малко спорно колко е добре).

Оригиналните джанти са били въпрос на вкус, според дата картата от колегите, мисля че е излезнала с този модел и са били спорт пакет (задните са по-широки от предните).

mb-felge-menket-8-5x18-et28-sterlingsilb

 

mb-felge-menket-8-5x18-et28-sterlingsilb


  • 1


#418706 Проблем със скоростна кутия

Публикувано от gelevp на 17 април 2019 - 14:18

Здравейте,

Да започна с това, че съм жена, руса и карам от 8 месеца. Имам Мерцедес В 170, бензин , автоматик. От както я карам 3 пъти се случва да изпише, че има проблем със скоростната кутия и реално има. След като я изгася и запаля отново, проблем няма. Ходих в сервиз, не откриха проблем, смених филър и масло на скоростната кутия. Вчера отново имаше проблем, днес не пише, че има, но ми се струва че не върви нормално. Бихте ли ме посъветвали какъв може да е проблема и колко би трябвало да са оборотите при скорост от 40 км? Предполагам, че това на снимката е оборотомера, тази сутрин при скорост от 40 км не достигаше до 2, не съм обръщала внимание какви са били показателите друг път и нямам представа колко би трябвало да са. Благодаря предварително

 

Здравей и добре дошла във форума, А и Б класите страдат от проблемни автоматични скоростни кутии, като цяло тези кутии са известни с проблемите си.

Потърси мнение от сервиз както те е насочил колегата от твоя град, ако по-рано се отстрани проблема, може да ти се размине с по-малък ремонт.

 

Успех, ще е хубаво все пак да пишеш какво се е случило, какво са ти казали, може колегите да помогнат с мнение или да ти помогнат ако ти обясняват някоя небивалица по сервизите.


  • 1


#417630 Недостатъци и слабости на W204

Публикувано от gelevp на 21 март 2019 - 08:30

Извинявам, може ли да попитам какви са симптомите на заклюващия механизъм. На какво да обърна внимание.

 

Слагаш ключа, даваш на контакт и на таблото свети само централния дисплей. без лами за контакт, абс, подгрев (ако е дизел) и тн. Не отключва волана, вадиш ключа от втория път всичко е наред. 

Но понякога се предава и без предупреждение... Аз например отидох до магазина на приятел, паркирах, загасих, нещо ми се стори странно, опитах да запаля колата и повече не пожела... От там се наложи да сваля волана и кормилния прът заедно с управлението което е на самия кормилен прът. 

Внимавайте къде сменяте моторчето защото някои моторчета са с различен размер зъбна предавка  и с времето изяжда зъбите в управлението, алтернативен вариант са емулаторите но там волана спира да се заключва. 


  • 1


#417606 Мнение за Mercedes C320,дали това е моделът? w203

Публикувано от gelevp на 20 март 2019 - 10:14

Колега, колкото хора толкова и мнения... според мен ом642 (320цди), е по-добрия избор, градско ще ти харчи между 10-15 в зависимост от това колко ти тежи крака, трафик и зима/лято. 7г троника не е толкова проблемен колкото го изкарват, първите години има проблем със спийд сензори на платката на кутията, това се ремонтира доста успешно а вероятно е и оправено вече. Като всяка кутия стига да е обслужвано маслото и да не е карана в кръг на някой паркинг, няма да имаш проблеми...

Относно двигателя, като дюзи, турбо и периферия не е особено проблемен, в началото на производството се слага реле на свещите което дефектира и често е подменено, протича масло от масления охладител който се намира по средата на V-то, доста разглабяне и гарнитури се сменят заради двете гумички на охладителя. При покупка гледай хубаво за течове от главите на мотора, слушай за неравномерна работа и странни шумове, когато е изряден този двигател работи изключително тихо и спокойно за дизел.

 

Относно 270цди, здрав редови мотор, по-стар, има доста вибрации, работи шумно, ако покараш 320цди (v6), след което се качиш на 270цди ще ти се стори доста неприятен ако караш само 270цди няма да ти направи такова неприятно впечатление. 


  • 2


#413353 Injector Circuit/Open + неработещ десен мигач

Публикувано от gelevp на 24 октомври 2018 - 11:08

Прочетете я със СТАР Диагностика, може да са много неща.
Като цяло тази грешка може да е предизвикана от запушен горивен филтър, датчик за налягане на рейла, износена горивна помпа за високо налягане... В мерцедесовия софтуер може да се видят стойности на дюзи, налягане в горивната система и тн... има тестове които ще помогнат да се намери причината за проблема. 

 

Едит: при един колега имаше прекъснат кабел на захранване на едната дюза и превързан с изолирбанд, правеше му подобни проблеми. 


  • 2


#412693 Comand APS Карта DVD Европа 2015/2016 (V16.0) NTG1

Публикувано от gelevp на 09 октомври 2018 - 08:27

Всичко тръгна трябваше да се оправят настройките на ImgBurn сложих диска зареди и готово, но на картата ме показва на различно място от това на което се намирам в действителност. Ако аз се намирам в центъра на Стара Загора на картата ме показва на околовръстното. Някакви идеи?

Благодаря!!!

 

Покарай малко и би трябвало да се оправи, понякога в началото GPS-a дава грешна позиция докато го засекат достатъчно спътници.


  • 1


#408663 трудно палене при топъл двигател

Публикувано от gelevp на 17 май 2018 - 11:49

Снощи след три месеца чакане в сервиза си взех колата и почнах сам да я разглобявам- търсейки проблема.

Намерих спукан маркуч за картерните газове + още два маркуча за смяна.Двата ги намерих в Бг и ги поръчах,но срещам проблем с третия който ще кача на снимка.Ако някой може да помогне дори и с втора употреба -помагайте номера му е 1020943582 

 

Колега ако ще си караш колата поръчай го нов, по онлайн ценови листи, номера който си писал излиза че е около 40лв. оригинален нов, ако ползваш отстъпки около 34лв. Ивайджет или СилвърСтар, има и един пич в пловдив който внася оригинални части директно от Мерцедес Германия - Александър Авточасти (така се казва и във фейсбук).


  • 1


#408401 Колата “забива” при рязка газ

Публикувано от gelevp на 09 май 2018 - 15:20

Колега електронно ти е управлението на турбото (според колата която си писал в 1вия пост), отиди някой който му се занимава да ти прегледа колата. Имай предвид че това е проблем който често може да не излиза с грешка или да дава отклонение в наляганията Under-boost защото клапана управлява променливата геометрия на турбото и съответно колко да е отворена/затворена.

 

Ако не намериш къде да ходиш, пиши едно лично имам СТАР диагноза, мога да ти погледна и аз колата, не съм майстор но с години градя и трупам знания и опит, че ми беше писнало да ме лъжат, претупват и да ми говорят глупости. 


  • 1


#408231 ЧАТ-ТЕМА

Публикувано от gelevp на 04 май 2018 - 16:05

Докато четях последните три страници с мнения, ШЕСТ пъти проверих в кой форум съм.

 

Излиза че доста хора искат Ванката да си вземе А6 TFSI :)


  • 3


#407883 проблем с CD-НАВИГАЦИЯТА

Публикувано от gelevp на 25 април 2018 - 23:40

В багажника имам следните буксиattachicon.gif20180416_164141.jpg

Както и една с два оптични кабела - тези оранжевите.
На двд-то има три букси - оптичната, за захранването и за гпс - синята букса.

На аудио 50 има две букси attachicon.gif20180418_183338.jpg

От неговите букси ползвам само оптичната на команда attachicon.gifIMG-255164b57e837c828f59ad8c6fc20a9b-V.jpg
Тоест тази отляво на снимката, а малката остава празна тъй като нямам кабел за нея. След като свързах и чейнджъра дисплея тръгна и на таблото ми изписва песента или радиостанцията и мога да управлявам команда от волана, но когато натисна бутона за навигацията изписва, че не може да намери устройство

 

В команда правилно се свързва САМО Оптичния (оранжевия кабел като там има и захранване), проблема ти е в багажника както написах и по-горе.

В ДВД четеца в багажника трябва да влезне 8-пин конектор (виждам го на снимката) от който се ползват само 3 пин-а както обясних горе wake-up, (+ и -), включва се и синята букса на антената а другия й край ако това е третото на снимката трябва да се свърже към антената на покрива, мястото където се осъществява връзката пак съм го написал по-горе при седана е в горната част на багажника или точно под стъклото от ляво.

 

Остава третия конектор а именно оптиката, ако имаш изведена свободна оптична букса, то тя НЕ Е СВЪРЗАНА КЪМ НИЩО. Последното заключение го правя поради простата причина, че оптиката за да работи трябва да е затворена верига, ако има разкачена или несвързана букса нито едно от устройствата няма да работи, сигнала преминава през цялата верига/оптичен пръстен. Затова писах как трябва да се свали цялата кора от ляво и оптиката да се пренареди така че да имаш още едно устройство по веригата и то да бъде свързано. Най лесно може да разбереш дали оптиката е свързана ако при разкачането й видиш да свети, другото нещо е че винаги предава от едно и също място, другото предава, ако при свързването свети грешната значи си ги разменил.

 

ВАЖНО! Оптичния кабел прозрачен проводник който предава сигнала, не обича да бъде прегъван и пречупван, пречупиш ли го оптиката е за кофата, попринцип са доста корави тези кабели но все пак предупреждавам.

 

Наистина нямам как да го обясня по-ясно колега, няма срамно или обидно, ако не се чувстваш уверен или не можеш, просто остави да го направи някой който се е занимавал с тази процедура.


  • 2


#407871 проблем с CD-НАВИГАЦИЯТА

Публикувано от gelevp на 25 април 2018 - 14:45

Проблема е, че скоро нямам. Ако може да се оправя с упътване тук ще е добре. Ако не, ще си имам за сега цветно радио

 

Това което писах колега, антената не ти е правилно свързана щом досега си бил с малкото нави, оптиката също ако изобщо си имал изведена оптика в багажника. Свали кората отляво в багажника, разгледай проблема се вижда доста ясно.

 

1. Антената в двд четеца в багажника свършва в нищото, трябва да се разкачи тази която отива напред към екрана и на нейно място да се закачи тази към двд четеца (на букса е захваща се към купето на една щипка/държач отгоре в багажника под задното стъкло на седана, при комбито е още по-видимо).

2. Оптиката отново към двд четеца ако изобщо имаш такава изведена (което малко ме съмнява да го имаш дори при изведена заготовка за голямо нави), та оптиката също не е свързана, трябва да се затвори оптичния кръг към audio Gateway-a.

3. Трябва цялото това нещо да се кодира за да знае колата на коя позиция на оптиката какво устройство се намира.

 

Единственото нещо което ти е правилно свързано в момента е тока за двд четеца, кабелите са ТРИ, розовото е Wake-Up изведен е през прага до под шофьорския мокет, другите две са Плюс и Минус към заден SAM.

 

По-ясно от това здраве му кажи :)


  • 1


#407745 Смяна на малък с голям дисплей Мерцедес W204

Публикувано от gelevp на 22 април 2018 - 10:36

 

Здравейте
Имам следното питане: Аз съм собственик на Mercedes W204 2008 година без Навигация с малкия дисплей и имам желание да сложа големия ЛЦД дисплей без ГПС и без да ползвам навигацията а само и единствено големия дисплей. Въпроса ми освен механизма със самия дисплей друго трябва ли да се копува ?

 

 

Не става колега, ако искаш оригиналния голям дисплей се сменя "радиото", духалките и дисплея с целия механизъм. Алтернативен вариант е да сложиш на сегашната ти аудио система "радио" голям екран от братята китайци, на мен лично не ми допада въпреки че екрана е по-голям, слага се един голям неподвижен дисплей като таблет.


  • 2


#407598 Успешен ремонт на IR reciever-а за Summer opening feature

Публикувано от gelevp на 16 април 2018 - 18:43

И аз искам да се похваля с успешен ремонт на IR сензора. При w209 се стига една идея по-различно до патрона, но не е болка за умиране.
Преди ремонта инфрареда напълно беше спрял да работи, сега хваща от около 2 метра. Опитах се да кача видео след ремонта, но се оказа голямо и го качих в youtube.

Извинявам се за лошото качество, за първи път качвам и съм изпуснал да го коригирам.
 

 

Евала колега, много добре е станало и от прилично разстояние работи :) :)


  • 1


#407529 Недостатъци и слабости на W204

Публикувано от gelevp на 14 април 2018 - 01:01

Колега кажи какво точно липсва понеже не се сещам какво може да е.

 

 

Дистроник, blind spot assist, надуване на предните седалки, мемори на предните седалки и шибидах не видях, но има и доста други екстри вътре, като lane assist и задна камера, които се надявам да имаш. Колицата е екстра спретната така или иначе. :)

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Пера на волана, панорама, обдухване на седалки, ел. багажник, 4-зонов климатроник, AMG пакет, черен таван, харман кардън, не виждам с коя навигация си, команда има слот за SD карта, също така няма как да се видят бутоните за аларма на плафона дали ги имаш, щора на задно стъкло, щори на задни странични прозорци... Това не прави колата ти по-лоша по никакъв начин, но определено не е с всички екстри.


  • 1