Към съдържанието

  •  

gelevp

Регистрация: 14 дек 2010
Офлайн Последно: 05 сеп 2023 - 09:49:34
*****

#407025 Е 320

Публикувано от gelevp на 04 април 2018 - 14:52

Здрасти, добре дошла, моя съвет е да гледаш само фейслифт, правилно си се насочила годините само малко си объркала фейслифта на тази Е-класа е от края на 2006, за по-удобно да кажем 2007 до 2009. 2013 година вече е следващата Е-класа. Това което колегата пита w210 - w211 е наименованието на шасито, тази от прикачената обява е w211, 212 е следващата, 210 предишната.

 

При фейслифта на w211 проблемите са оправени, в това число сложната, скъпа и доста иновативна система на спирачките която плаши много хората. Вече не могат да се крадат лайсните на парктрониците и огледалата, също така са оправени някои проблеми по електрониката, сменени са с по-добри рефлекторите и лупи на ксенона както и се ползва по-новия стандарт крушка и тн.

 

Колкото хора толкова и мнения, едни ще ти кажат този двигател, други ще ти кажат 220цди че е за предпочитане, трети ще те посъветват да си вземеш бензин. И в трите слуая няма да сгрешиш стига да си намериш запазен и поддържан екземпляр. Все пак ако е бензин бих гледал 6 и 8 цилиндров двигател според нуждите, ако е дизел всичките са добри 200-220-280-320цди, дори и 420цди но него все пак бих го отбягвал заради скъпата поддръжка.

 

Скоростните кутии при автоматиците са две, 5степенна за малките двигатели и колите 4х4 и 7степенна за големите мотори от 6 цилиндъра нагоре. И двете кутии са добри, 5 степенната се слави като по-здрава и родните майстори са добре запознати с нея, нейното обслужване и ремонти понеже я има от средата на 90-те години. 7 степенната в първите години страда от електроника, но и това се поправя. Ръчни скорости предполагам не те интересуват.

 

Успех!


  • 1


#406999 Новата придобивка - E55K

Публикувано от gelevp на 04 април 2018 - 09:20

Радвам се че успях да помогна за навито и много тъпо стана с тази решетка... Третия стоп, може да подменим само диодите, взимат се червени и се презапояват, може да го видим след великден, даже може да вземеш направо 20бр. и ще ги подменим всичките за да светят еднакво. Втори вариант специална лед лента, така бях правил на моята 211ка, дори я поляха с епоксидна смола, така стана водоустойчива (реално проблема преди фейс е че влиза вода в третия стоп). 
Обади ми се един агент и за още едни бутони за мултиконтурни седалки, без забележка са, ще кажеш какво да се разбирам.


  • 1


#406956 Новия Хамърмобил

Публикувано от gelevp на 03 април 2018 - 07:30


В най-скоро време очаквам драма с шофьорския прозорец. От 2-3 дни при сваляне и качване се чува някакво прескачане вътре, но не ми остава време да сваля кората, за да огледам.

Като правя тази интервенция ще правя и снимки, които ще кача тук :)

 

Марто, имам останала рамка и май и моторче за предна лява врата на 211, ако нещо може да ти върши работа ще ти дам. Ако го правиш по-натам може и заедно да го направим, че покрай великденските празници сложно :)


  • 1


#406847 ЧРД на Иво (IIVVOO)

Публикувано от gelevp на 30 март 2018 - 15:25

Честит Рожден Ден! :beer :beer


  • 1


#406729 Избор Мерцедес w163

Публикувано от gelevp на 27 март 2018 - 15:27

Колега, предполагам гледаш дизелови понеже имаш изгодна нафта ама хвърли едно око и на бензинките, иначе този 400 нещо не ме грабна с тия джанти, снимките са лоши но салона изглежда боядисван, може и да греша. Втората е малко уморена и тя, имай предвид че светлия салон много трудно се поддържа хубав и чист ако те дразнят тези неща.

По обяви трудно ще ти кажем много ама набележи няколко и ги виж, имал съм случаи да гледаме кола с кофти снимки но на живо да е много хубава и обратното, чудесна на снимки, на живо гробница. Хвани някой компетентен да дойде с теб а и второ мнение за да не се водиш от емоции.


  • 1


#406716 Audio 20 свързване

Публикувано от gelevp на 27 март 2018 - 13:31

Проблемът е, че имам изведена само оптика. Това значи ли, че трябва да прекарвам кабели от багажника?

 

Нещо не успяваме да се разберем, кое точно не ти е ясно, за коя оптика и къде говориш, оптика минава през цялата кола.

 

Два пъти го обяснявам, че директно може да замениш едното устройство в твоя случай радиото с касетка с т.нар. малка или голяма навигация, нищо не се преправя освен евентуално кодировки със Стар диагноза за да се не отчита грешки и да се появи Navi менюто в километража.

При голямата навигация ЗА ДА ПРОРАБОТИ И ФУНКЦИЯТА НАВИГАЦИЯ (освен радио, диск и тн.) ти трябва и модула в багажника (ДВД четец за карти, познат и като навигационен процесор). За този модул който седи в багажника може да има изведени кабели за него, може и да се наложи да се изведат допълнително. Захранващ кабел 8-пинов като само 3 кабела влизат в него (+/- и wakeup), оптика която се добавя с преход към основния кабел към AGW (Audio Gateway) и GPS антена, ако имаш заготовка за телефон или навигация и правилната антена се прави само с преходник, в противен случай може да поставиш китайска антена с FAKRA конектор.


  • 1


#406099 Дребни проблеми с W209 (предницата щрака)

Публикувано от gelevp на 16 март 2018 - 13:34

(снимката не е моя, от нета е. игнорирайте бялата стрелка и гледайте жълтото кръгче)

Когато кората е сложена, тази тапа опира в нея (явно плътно).
При всяко усукване на купето, се мръдва "на сухо" леко, а кората играе ролята на мембрана на говорител и усилва много звука от това невинно действие.
Понесе някаква heavy-duty гъста смазка и настана... тишина.
Ако се появи пак, просто ще висна кората с половин сантиметър.

Благодаря, моля и наздраве!
 attachicon.gifcrossmember_209.JPG

 

 

Кажи честно че това се оказа.... А тази кора не е ли прорязана точно за тази тапа? Нормалните пластмасови май имат отвор там.


  • 1


#406002 Някой знае ли откъде в БГ мога да си купя оригинален AUX кабел?

Публикувано от gelevp на 15 март 2018 - 10:23

Иначе нов излиза че е около 30 евро / 60 лева, ето Парт. номера A0028272204

 

https://merc.com.ua/...ng-cable/448366


  • 1


#406000 Някой знае ли откъде в БГ мога да си купя оригинален AUX кабел?

Публикувано от gelevp на 15 март 2018 - 09:36

 

Колега, това което си пратил няма нищо общо, колегата започнал темата си търси AMI/Media Interface към AUX кабел, ти го прати в трета глуха.

 

@Marionte, бих те посъветвал да си поръчаш от ebay аз лично от там ги поръчвам и цените са доста по-адекватни имам един останал оригинален аукс и няколко усб, но аукса съм го обещал на един приятел.


  • 1


#405701 Ъпдейт на аудиото

Публикувано от gelevp на 07 март 2018 - 23:03

Не съм много редовен по сбирките, пък и бях миналата седмица, но може и да ходя. Не съм слагал и дори леко съжалих в началото но за нуждите и "слуха" ми това което направих е добре.

Относно повечето родни сервизи, за такива неща не обичам да ми пипат колата, все нещо няма да закачат или ще свалят по-чобански... Чужда кола и жена никой не пази. Може Авал да са изключение, не искам да правя анти-реклама.

Бих ти препоръчал Audison говорителите, Авал ги продават, пищялките са въпрос на бюджет и вкус, но цена качество има приятни пищялки на Hertz по 100тина лева, впрочем те са заедно двете марки но определено Audison има по-приятно за мен звучене, наблягат на чистия и изразителен звук като пак има бас.


  • 1


#405669 Проблем с десен airbag “Front right Malfunction”

Публикувано от gelevp на 07 март 2018 - 13:09

Здравейте, днес ми се случи следното нещо: пътувах с баща ми до мен и Airbag лампичката светна. На таблото излезе съобщение : Front Right Malfunction, Service required. Спряхме и баща ми стана от седалката и съобщението изчезна. После ту се появяваше, ту изчезваше. След като го оставих, и пътувах сам, не се появи нито един път. Разрових се в един чуждестранен форум и там имаше подобна тема. От сервиза му били казали на човека, че ако седалката е в най-крайна позиция и някой натисне облегалката сензора се включва и отчита грешка?! Възможно ли е някоя букса под седалката или жица, която да им някакво съпротивление да генерира такъв тип грешка? Ако някой е имал подобен проблем ще се радвам да сподели как се е справил. Благодаря предварително.


Sent from my iPhone using Tapatalk

 

Здравей колега, прегледай за начало буксите под седалката,но по-скоро ми бие на т.нар "кантар", сензор под тапицерията на седалката който отчита дали има човек на пасажерската седалка.


  • 1


#405453 Камера за задно виждане !

Публикувано от gelevp на 01 март 2018 - 16:05

Аз имам AUX и SD card.Защо като дам на менюто "Видео" и на екрана показва 4-5 формата които предполагам,че чете?

 

Колега, няма как да имаш слот за SD card и да си с апс50, да не би да си със команд? Иначе ако си с команд, формата който поддържа е DVD, ако си качвал на диск avi, mkv или mpeg, може затова да не са тръгнали, ако караш и си пуснал видео тогава пък ще има само звук, спира картината за да не те разсейва докато караш.


  • 1


#405436 Размер джанти

Публикувано от gelevp на 01 март 2018 - 10:37

П.П. а ако не сложиш втулка винаги ще ти бие и тресе, колкото и да стягаш болтовете или правиш цигании.. виждал съм навит изолирбанд за да компенсира такова малко разстояние. Тези джанти не са за твоята кола и ЕТ-то мисля че няма да е най-подходящото.


  • 2


#405208 Навигационни дискове NTG4-204 за W204

Публикувано от gelevp на 22 февруари 2018 - 12:45

Браво колега, аз съм с команд и версия 15 я имах от приятел от преди 2-3 седмици, просто нямах нерви и аз да я свалям и взех неговите дискове на готово... Вчера я ъпдейтнах при добре работеща оптика и  64Gb хард (в моя случай SSD), ъпдейта стана за малко под 3 часа.

Колега от форума обаче има проблем, постоянно му забива при четене на двуслойното DVD. Команда му е с голям хард (допълнително подменен) без лоши сектори, търсим сега проблема, моята теория е че оптиката му не е ок и се затруднява с прочита на DL диска, друго обаче което четохме гласи, че първия Firmware на команда от 2007 година може да е причинителя на тази драма.

 

Като разберем къде е ключа от бараката ще пишем ъпдейт.


  • 1


#404553 Проблем с палене ML w163 270 CDI

Публикувано от gelevp на 08 февруари 2018 - 09:10

Колегата отгоре правилно ти е отговорил, ако е много запекла дюзата може да е нужен обратен чук, от дихтунга до дихтунга има разлика, майстора ти би следвало да знае каква трябва.

Ако не излиза и напъваш с разни инстументи може да направиш дупка в капака на клапаните понеже е от алуминиева сплав и не търпи да го ползваш за опора на лост или бой. Леглото и самата дюза трябва да се почистят много добре, освен това се поставя грес против запичане, подменя се болта с нов и се стяга с определена сила за да не превърти и за да може пак да се отвие ако се наложи...

 

Най-добре да го направи човек който разбира.


  • 2